Haberler

ABD'den Türkiye'ye İsveç mesajı: Sözlerini tuttular

Güncelleme:

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in PKK ile bağlantılı bir tutukluyu Türkiye'ye iade etme kararıyla Ankara'ya verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi. İsveç'in bir an önce NATO'ya üye olmasında umutlu olduklarını belirten Pierre, "İsveç, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü, yetenekli bir savunma ortağıdır." dedi.

ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pierre, Türkiye'nin veto ettiği İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin konuştu.

"İSVEÇ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRDİ"

İsveç'in PKK ile bağlantılı bir tutukluyu Türkiye'ye iade etme kararının hatırlatılması üzerine Jean-Pierre, "Böylece İsveç, NATO Zirvesi'nde Finlandiya ve Türkiye ile üzerinde anlaşmaya vardığı üçlü Mutabakat Zaptı kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmiş oldu." dedi.

"İSVEÇ GÜÇLÜ BİR SAVUNMA ORTAĞI"

İsveç'in yürürlüğe koyduğu "terörle mücadele yasasının da" buna dahil olduğunu vurgulayan Jean-Pierre, "İsveç, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü, yetenekli bir savunma ortağıdır." ifadesini kullandı. Beyaz Saray Sözcüsü, bu nedenle "İsveç'in bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine" inandıklarını ve bu konuda "umutlu olmaya devam ettiklerini" dile getirdi.

Kaynak: AA / Dünya

Beyaz Saray Türkiye Ankara İsveç Nato PKK Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

Mehmet Erdal:

1 KİŞİ İLE OLACAK İS DEĞİL. SEN DAHA UÇAK PARASINI YEDİN. VERMEYİN BEKLESİN.

23
0
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

karar senin değil Türkiyenin peyk devri kapanmıştır

22
0
yanıtYanıtla
I &Me:

İlgili devlet olarak İsveç'in sorumluluklarını yerine getirdiğine dair ülke olarak Türkiye'nin neden haberi yok!

21
0
yanıtYanıtla
ilhan:

sende sözünü tut amerika

4
0
yanıtYanıtla
EjdeR karahanli:

ne sözünü tutmuslar daha dün kuranin yakilmasinin yasagını kaldırdılar.

4
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Türkiye eğer gerçekten özgür bir ülkeyse küresel eşkıya Amerikanın lafıyla İsveç gibi terör yandaşlarını besleyen ve koruyan bir ülkeye onay vermez . Herkes herşeyin farkında ...

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title