Haberler

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'ni ziyaret etti

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Katar ziyareti kapsamında Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Katar ziyareti kapsamında Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'ne ziyarette bulundu.
Resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Katar'ı ziyaret eden Bakan Özer, Büyükelçi M. Mustafa Göksu ile görüştü.
Göksu'dan Türkiye'nin Katar'daki faaliyetleri hakkında bilgi alan Özer, büyükelçiliğin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için gösterdiği çaba dolayısıyla Göksu'ya teşekkürlerini iletti.
Büyükelçi Göksu da Bakan Özer'e kendisini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, ziyaretleri için teşekkür etti.
Elçilikteki Şeref Defteri'ni imzalayan Milli Eğitim Bakanı, daha sonra Büyükelçilik binasındaki Eğitim Müşavirliğini de ziyaret etti.
Bakan Özer'den Katar Üniversitesi'ne ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Özer, daha sonra beraberindeki heyetle Katar Üniversitesi'ne de bir ziyaret gerçekleştirerek Rektörü Dr. Hassan ed-Derham'la görüştü.
Dost ve kardeş ülke Katar'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Özer, her alanda olduğu gibi iki ülkenin eğitim alanındaki ilişkilerinin de, son dönemde gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerle daha da güçlendiğini kaydetti.
Türkiye ve Katar arasında, eğitimin tüm seviyelerinde iş birliklerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getiren Özer, "Yükseköğretim seviyesinde öğrenci değişimi ile ilgili karşılıklı burs programları aktif olarak yürütülmektedir. 1929 yılından beri farklı üniversitelere öğrenci göndermekteyiz. Buraya da öğrenci gönderiyoruz. İş birliğini daha üst düzeye getirip kapasiteyi artırma niyetimiz var." dedi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin uzun vadede güçlenmesinde eğitim iş birliklerinin önemli olduğuna değinen Özer, şunları söyledi:
"Burada eğitim alan çocuklarımız iki ülke arasında kültür elçisi gibi görev yapmaktadır. Vatandaşlarımız arasında birer köprü vazifesi gören bu çocukların, dostluğumuzun güçlenerek nesilden nesile aktarılmasına fayda sağladığı kanaatindeyim. Bu anlamda iş birliklerine önem veriyoruz."
Üniversite hakkında bilgi veren Derham da ülkesine ve Katar Üniversitesi'ne ziyaretleri için Bakan Özer'e teşekkür etti.
Eğitim alanındaki iş birlikleri artırmak istediklerini belirten Derham, "Güçlü bir ülke olan Türkiye, öğrenci sayısının büyüklüğü, eğitimdeki kapasitesi, yetkinliği ve coğrafi konumu itibarıyla bölgesindeki ülkeler için eğitimde çekim merkezi haline dönüştü." diye konuştu.
Görüşmede 1416 Sayılı Kanun kapsamında Katar'a gönderilecek Türk öğrencilerin sayısının artırılmasında mutabık kalındı.
Türk öğrencilerle bir araya geldi
Milli Eğitim Bakanı, üniversitede eğitim gören Türk öğrencilerle de bir araya gelerek sohbet etti.
Özer, eğitim süreçlerinin daha da iyileştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Mahmut Özer Türkiye Katar Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title