Haberler

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

Güncelleme:

Suriye'nin İdlib kentindeki bir mülteci kampında yaşayan ve kampta gezmemesi için babası tarafından zincirle bağlanan Nahla Osman, acı şekilde can verdi. Küçük kızın uzun süren açlığının ardından baygın halde götürüldüğü hastanede hızlıca yemek yerken boğularak ölmesi, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

15 Mart 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşının ardından bölgeden acı dolu hikayeler gelmeye devam ediyor. Suriye'nin İdlib kentinden son gelen haber ise okuyanların yüreklerini dağladı. Annesi Türkiye'ye kaçan ve babasıyla birlikte İdlib'deki bir kampta bulunan 6 yaşındaki Nahla Osman'ın kampta gezmemesi için babası tarafından zincirle bağlandığı belirtildi.

HIZLI YEMEK YERKEN BOĞULARAK ÖLDÜ

New York Times'ta yayınlanan habere göre, bir sığınmacı kampında babasının zincirlediği ve baygın halde götürüldüğü hastanede açlık nedeniyle çok hızlı yemek yiyen Nahla Osman, ani şekilde boğazına kaçan yemek parçası nedeniyle öldü.

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

KARDEŞİNİN ÖLÜMÜNÜ ANLATTI

4 Mayıs günü kampta yaşayanlar, küçük kızı baygın halde buldu ve yakındaki Killi köyünün hastanesine yetiştirdi. Talihsiz çocuğun ablasının anlatımına göre, bu sırada çok aç kalan Nahla kendisine verilen yemeği o kadar hızlı yedi ki, boğularak öldü. Nahla'nın resmi ölüm raporunda ise beslenme yetersizliği çektiği ve ölüm nedeninin boğulma olduğu bilgisi yer aldı.

BABA GÖZALTINA ALINDI

Yaşananların ardından gözaltına alınan Nahla'nın babası, trajik olay hakkında konuştu. Birkaç hafta içinde serbest bırakıldıktan sonra NYT'ye açıklamalarda bulunan Baba Osman, kızını bazen zincirlediğini kabul etse de ona zarar vermediğini öne sürdü.

Babasının zincirle bağladığı 6 yaşındaki çocuk, günlerce aç kaldıktan sonra hızlı yemek yerken boğuldu

NAHLA'NIN BABASI KONUŞTU: YAPMAK ZORUNDAYDIM

"Evet bazen onu bağlardım, öyle yapmak zorundaydım" diyen baba, altı yaşındaki Nahla'nın giyinik olmadan kampta dolaştığını, komşuların şikayet ettiğini savundu; "Sabahları ve akşamları çadırdan çıkardı. Burada bir tür ormanda yaşıyoruz" dedi. Osman, kötü bir baba olmakla suçlandığına inanamadığını da söyleyerek, "Nahla masum bir melek. Kızıma hiçbir zaman zarar vermem" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye İdlib İdlip Haberler

500

Yorumlar (10)

ali seyarci:

kopsun artık şu kıyamet kopsunda yetimin öksüzün mazlumun çiçeğin böceğin ahı kalmasın en azından...

173
9
yanıtYanıtla
Ibrahim yiğit:

duygusal olmak insanlara mahsus bir özellik ama kıyametin ne zaman kopacağını ya da kopmayacağını belirlemek bize ait değil. belki çoktan kopmuştur da bizim haberimiz bile yoktur. zaman kavramı ne de olsa biz insanlar geçerli..

yanıt13
yanıt5
Ali Yilmaz:

Çok beklersin

yanıt4
yanıt2
Milliyetçi:

Cidden yapmayın böyle haberler insan çok üzülüyor ya bu nasıl babalıktır allah kahr etsin ya savaş alanında ölsün daha şerefli bilerek yapmış elleri bağlıyken yemek verebilirdin belli çocuk kaç gün aç kalmış adi herif

143
19
yanıtYanıtla
Ali Yilmaz:

İnsanlar hiç bir değeri olmayan dünya malının peşinde yokolurlarken,olan varolan tek değerli varlıklara oluyor...

144
10
yanıtYanıtla
H.EvreN Durmaz:

Kız çocugu diye bağlamistir ölmesini umursamamistir bile, pisman bile degil

82
16
yanıtYanıtla
Serkan Havva:

Allah onu en güzel şekilde karşılamıştır bundan adım kadar eminim çünkü Allah mazlumların yanındadır küçük meleğim benim

68
10
yanıtYanıtla
Yunus Çekici:

Yapmayın böyle haberler insanların yüreği zaten kırık . Dünyada Bu yavrunun o kirli saçlarına kadar bile değeri olmayan insan varki . Allah mekanını yukseltsin

33
0
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

ölümüne sebep olmak kanunlarınıza göre zarar vermek sayılmıyor mu yani be adam? ama bizce birine bundan daha büyük zarar verilemez. bağlı halde de yemek verebilirdin.

18
2
yanıtYanıtla
Gün Günde:

Şam babası bu işte.

15
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title