Haberler

Almanya Büyükelçiliği'nden "vize" açıklaması: Verilen vize sayısı geçen seneye göre yüzde 50 arttı

Güncelleme:

Türkiye'den Almanya'ya yapılan Schengen vizesi başvurularında ret oranlarının arttığına ilişkin tartışmaların ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Türkiye'de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini ifade eden Büyükelçilik, sayının 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttığını belirtti. Öte yandan açıklamada "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" denildi.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türk vatandaşlarına vize vermekte sıkıntı çıkarması, son ayların en çok konuşulan konularından oldu. Schengen vize başvuruların yapılan ret sayılarındaki artış tartışmaları üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama geldi.

"ALMANYA, HİÇBİR ÜLKEDE TÜRKİYE'DEKİNDEN FAZLA VİZE VERMİYOR"

Türkiye'de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini duyuran Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" açıklamasını yaptı.

"SAYI 2022'YE GÖRE YÜZDE 50 ORANINDA ARTTI"

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Alman dış temsilcilikleri Ocak-Mayıs 2023 döneminde yaklaşık 100 bin Schengen vizesi vermiş olmaktan gurur duymaktadır. Bu sayı 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artmış ve yeniden pandemi öncesi 2019 yılındaki seviyeye ulaşmıştır. Buna ek olarak, 2023 yılında 18 binden fazla ulusal vize düzenlemiş bulunuyoruz. Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor. Bu, vize birimlerindeki 112 çalışanımızın özverili çabaları sayesinde mümkün olmaktadır" denildi.

Almanya Büyükelçiliği'nden 'vize' açıklaması: Verilen vize sayısı geçen seneye göre yüzde 50 arttı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Büyükelçilik Türkiye Almanya Ankara Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500

Yorumlar (2)

Dengiz Elm:

Kaçan kaçana

10
4
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Durmak yok yola devam hayaldi gercek oldu

yanıt5
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title