Haberler

ABD'ye gitmek isteyen binlerce göçmen Meksika'dan yola çıktı

Güncelleme:

Küba, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras ve Venezuela halkı ülkelerindeki yoksulluk ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle Meksika'nın güneyinden ABD'ye gitmek üzere yola çıktı. Göçmen akınıyla karşı karşıya kalan ABD, durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Orta Amerikalı ve Venezuelalı binlerce göçmen geçtiğimiz hafta Meksika'nın güneyinden ABD'ye gitmek üzere yola çıktı.

GÜNLER ÖNCE YOLA ÇIKTILAR

ABD, yeniden düzensiz göçmen akınıyla karşı karşıya kaldı. Orta Amerikalı ve Venezuelalı binlerce düzensiz göçmen ABD'ye geçme ümidiyle 30 Ekim'de Meksika'nın güneyinden yola çıktı. Meksika'nın Guatemala sınırındaki Chiapas eylaletine bağlı Tapachula kentinden dün yola çıkan yüzlerce göçmenden oluşan grup da Huixtla kasabasında durdurulan binlerce kişilik göçmen kafilesine katılmayı planlıyor.

ABD'ye gitmek isteyen binlerce göçmen Meksika'dan yola çıktı

ORGANİZATÖRLER 7 BİN KİŞİDEN BAHSEDİYOR

Chiapas eyalet yetkililerinden yapılan açıklamada, ilk göçmen kafilesinin 3 bin 500 kişiden oluştuğu belirtilirken, organizatörler ise yaklaşık 7 bin kişinin yola çıktığını belirtiyor.

ABD'ye gitmek isteyen binlerce göçmen Meksika'dan yola çıktı

YOKSULLUK VE SİYASİ İSTİKRARSIZLIK VAR

Küba, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras ve Venezuela halkı ülkelerindeki yoksulluk ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle daha iyi yaşam koşullarına sahip olmak için ABD'ye gitmek istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

El Salvador Yoksulluk Guatemala Venezuela Honduras Göçmen Haiti Küba Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title