Haberler

ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu

Güncelleme:

Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrail'in Gazze'ye saldırıları sebebiyle ticari gemilere saldırdığı Kızıldeniz'de tansiyon düşmüyor. ABD ve İngiliz kuvvetleri, Yemen'de Husi hedeflerine yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi.

Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde İsrail bağlantılı gemilere saldırılar düzenleyen Yemen'deki İran destekli Husiler'e, ABD ve İngiliz kuvvetleri hava operasyonu düzenledi.

7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına başlaması sonrası Kızıldeniz'den geçen İsrail bağlantılı gemileri vuracağını açıklayan Yemen'deki İran destekli Husiler'e karşı ABD donanması harekete geçmişti. Kızıldeniz'deki ticaret rotasının güvenliğini gerekçe göstererek bölgede uluslararası donanma misyonu kuran ABD, İngiltere ile birlikte Yemen'i vurdu.

ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu

ABD VE İNGİLTERE HUSİLER'E HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Uluslararası koalisyon olarak bölgede konuşlu olan ABD ve İngiltere'ye ait hava unsurları, Yemen'deki Husi hedeflerine hava harekatı düzenledi. Operasyona ilişkin henüz detaylı bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz günlerde de iki ülke, Yemen'deki bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

KIZILDENİZ'DEKİ SON DURUM

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.

ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu

ABD güçleri, bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurdu. Husiler'in eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliği tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık'ta bir grup ülkenin katılımıyla Husiler'e karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı. Kızıldeniz'de 31 Aralık 2023'te İsrail ile bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husiler'e ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

ABD ve İngiliz kuvvetleri Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu

Husiler, 10 Ocak'ta İsrail'e destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Husiler'in Kızıldeniz'deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının istendiği kararı kabul etti. Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Tansiyon İsrail Yemen Gazze İran Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

Emin Araz:

YÜCE ALLAH HUSİLERİN YARDIMCISI OLSUN TEKBİR ALLAHU EKBER

70
21
yanıtYanıtla
Emin Araz:

YÜCE RABBİM HUSİLERİN YARDIMCISI OLSUN TEKBİR ALLAHU EKBER

47
17
yanıtYanıtla
Mülayim sert:

İnsanlığa zarardan başka birşeyi olmayan dünya ekonomisine zarar vererek kaos yaratmak isteyen terörist güçlere karşı verdiği mücadeleden dolayı dost ve müttefik Amerikan ordusuna başarılar diliyorum

6
30
yanıtYanıtla
sivri:

Hani ne oldu bu husilere bombalandıklarındsn beri pustular sesleri çıkmıyor gemileri de vurmayı bıraktı korkaklar hani vursanıza bu muydu yapıp yapabileceğiniz madem pusacaktınız neden erkeklik tasladınız

5
6
yanıtYanıtla
özgün özen :

güzler dengelimi sence boş yapma..

yanıt1
yanıt3
Mustafa Levent:

Ulan ABD öyle adisin ki! gücün sadece ortadoğu ülkelerine yetiyor değilmi? Rusyaya da böyle delikanlı gibi saldırsana niye kaçak dövüşüyorsun? rusyaya karşı ukraynayı kışkırtıp eline yüzüne bulaştırdığın gibi şimdide isveci almanyayı rusyaya karşı kışkırtmaya başladınız. rusyaya gücün yetmediği için Avrupadaki yalaka taşeron devletlerini kullanarak böyle kaçak dövüştüğünü anlamıyoruz sanma.

7
2
yanıtYanıtla
Musti40 :

Siz bomba yağdırdamaya dünyada Kaos ortamı yaratmaya devam edin, Allah bunu yanınıza bırakmaz!

5
2
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Teröristler durmaz İslam ülkelerindeki vatan haini hamburgecide emir alan kukla yöneticileri iktidardan indirip vatanseverleri getirmek için faaliyetlerde bulunmalıyız. İşimiz uzun.

1
2
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

2 super guc birlesip yemenemi saldiriyor ben buna korkakligin otesi diyorum korkak herifler...

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title