Haberler

ABD'de tartışma yaratan 3. doz aşı karar: Sadece 65 yaş ve üzeri vatandaşlara gerekli

Güncelleme:

ABD Gıda ve İlaç Dairesi Danışma Kurulu, Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının 3. doz olarak uygulanması fikrini görüştü. Kurul, üçüncü dozun geniş çaplı olarak değil, yalnızca 65 yaş üstü ve yüksek risk grubundaki kişilere uygulanması gerektiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok noktasına aşı uygulaması başladı. İlk iki doz aşıları vatandaşlarına uygulayan ülkelerin bir bölümü hatırlatma dozu adı altında 3. doz aşı uygulamasına geçti. Bu durum, ülkemiz için de geçerli oldu.

3. DOZ TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Bunların yanı sıra Delta vb. ortaya çıkan yeni mutasyonlar aşıların etkinliğini sorgulatırken, BioNTech'in de dahil olduğu mRNA aşılarında üçüncü doz tartışması sürüyor.

ABD'DE SADECE YAŞLILAR İÇİN KARAR ÇIKTI

Söz konusu tartışmayla ilgili ABD Gıda ve İlaç Dairesi Danışma Kurulu, kritik bir karara vardı. Üçüncü doz aşılarla ilgili incelemelerini tamamlayan kurul, beklentinin aksine çok küçük bir grup için Pfizer-BioNTech aşısına onay verdi.

DAHA FAZLA VERİYE İHTİYAÇ VAR

65 yaş ve üstü ile yüksek risk grubundaki kişiler koronavirüs aşılarında üçüncü doz için uygun görüldü. Kurulda yapılan oylamada 18 üyeden 16'sı üçüncü dozun geniş çaplı kullanımını reddetti. İki doz aşının halen koruyuculuk açısından yeterli olduğu belirtilirken, 16 yaş ve üstü kişiler için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu belirtildi.

Danışma Kurulu'nun kararları FDA açısından bağlayıcı olmasa da, genel olarak tavsiye niteliğindeki karara uyuluyor. FDA'nın kısa süre içerisinde üçüncü doz kararını açıklaması bekleniyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Biontech Pfizer FDA Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500

Yorumlar (3)

Sefer Aydın:

sonunda onlar da anlayacaklar aşının gereksiz olduğunu Akılları başlarına gelmeye başladı. Ha bu arada kullanmadığınız fazla a$ıları bize gönderin. Nasılsa biz camiden çıkanı pazara geleni uçanı kaçanı iğneliyoruz. Gerçi bunca kelimeyi niye yazdım bilmiyorum. Yazım zaten aşı karşıtı diye sansürlenip yayınlanmayacak.

7
1
yanıtYanıtla
melihsah özen:

Aaa Amerikan bilim adamları oldumu şimdi bak bizim bilmeyen kurulu bırak ikiyi üçü her altı ayda bir aşıyı konuşuyor çok cahil bunlar canım gelsinlerde bizimkiler den millete nasıl saplanır öğrensinler

6
0
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Faydasına yada gerekliliğine el kaldırarak karar veriyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title