Haberler

Dünya Özürlüler Günü Mesajı

Pazarlar ilçesi Kiraz Çiçekleri Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Altıntaş, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yazılı mesajı yayınladı.
Kiraz Çiçekleri Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Altıntaş, yayımladığı mesajında, çağdaş...

Pazarlar ilçesi Kiraz Çiçekleri Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Altıntaş, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yazılı mesajı yayınladı.

Kiraz Çiçekleri Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Altıntaş, yayımladığı mesajında, çağdaş toplumların en önemli özelliklerinden biri, toplumdaki engelli yurttaşlara sahip çıkmalarıdır. Engeli olan insanların sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam bir şekilde yararlanmaları onların en temel hakları olduğunu söyledi.

Altıntaş, 3 Aralık "Dünya Özürlüler Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumumuzun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı günde özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız had safhadadır" ifadelerini kullandı.

Altıntaş, "Özürlülük; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybıdır. İnsanlar; Doğum öncesi, Doğum anı, Doğum sonrası nedenlerden dolayı özürlü veya engelli duruma gelebilmektedir. Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler teşkilatınca alınan bir kararla, 3 Aralık günü 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir." dedi.

Başkan Altıntaş, "Özürlü insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın birçoğu çeşitli sebeplerden dolayı toplumdan uzak olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal hayatımızda karşılaştığımız birçoğunun ise engelsiz insanların duyarsızlığı ile yaşamları olduğundan daha da zor hale gelmektedir Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge özürlülük sorununu temelde, bir insan hakları sorunu olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti özürlülerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır" diye konuştu.

Başkan Altıntaş, "Başımıza gelecek bir kazadan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak olanaklı. Daha çok duyalım, görelim, anlatalım, birbirimizi daha çok hissedelim. Engellilerle yan yana geldiğimizde onları anlamaya çaba gösterelim. Acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşalım. Belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler. Biz ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştıralım. Şunu hatırlamak gerek: İnsan olmak; bedenle, bedenimizin tam veya eksik olmasıyla ilgili değildir. İnsan olmak; insan ruhuna sahip olmak sebebiyledir. Ruha verdiğimiz ehemmiyet kadar insan oluruz. Nihayetinde bizler de onlar gibi bir insanız. Yahut onlar da bizim gibi bir insan. Engelliler, sadece bazı organlarını tam olarak kullanamıyorlar. 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününün, insan olma bilincine katkı sağlamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Özel Haber - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Altıntaş Özürlüler Günü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title