Haberler

Dünya Mirasları Galeri Kara'da

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, fotoğraf sanatçısı Osman Merttopçuoğlu'nun Maya Medeniyeti, Patagonya Buzulları ile Paskalya Adası'nı içeren 'Dünya Miraslarından' sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, fotoğraf sanatçısı Osman Merttopçuoğlu'nun Maya Medeniyeti, Patagonya Buzulları ile Paskalya Adası'nı içeren 'Dünya Miraslarından' sergisine ev sahipliği yapıyor.

Amerika kıtasının gizemli coğrafyalarını içeren ve geniş bir yelpazeyi içine alan serginin açılışını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sanatçı Osman Merttopçuoğlu ve fotoğraf danışmanı Mehmet Arslan Güven ile birlikte yaparken, Ankaralı sanatseverler de sergiye büyük ilgi gösterdi. Aslen ROKETSAN'da kıdemli uzman makine mühendisi olarak görev yapan ancak seyahat ettiği yerlerde çektiği fotoğrafları paylaşarak sergiler açan Merttopçuoğlu, Türkiye'de ilk kez açılan "Dünya Miraslarından" sergisi ile sanatseverleri gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nde (AFSAD) 25 sene önce serginin fotoğraf danışmanlığını yapan Mehmet Arslan Güven'den aldığı temel fotoğraf dersi ile fotoğraf serüvenine başlayan Merttopçuoğlu karma sergilere katılırken, kişisel sergileri yurtiçinde 12, yurtdışında 6 kez sanatseverlerle buluştu.

Serginin fotoğraf danışmanlığını yapan ve 36 senelik fotoğraf hayatı boyunca 40'a yakın sergi açan Mehmet Arslan Güven, serginin Arjantin, Şili, Meksika ve Guatemala'da yer alan bölgelerdeki uygarlıklara ışık tuttuğunu belirtti. Güven, eserlerin Galeri Kara'da sergilenmesine ve kentin ortasında açılan Galeri Uray ile Müze Çankaya'yı hizmete sokan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür etti.

"MÜZE ÇANKAYA, CUMHURİYET VE KENT MÜZESİ HALİNE GELECEK"

Fotoğraf sanatının paylaşımcı özelliğini bu sergide görme olanağına kavuştuğunu ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, "Çankaya'yı sanatın merkezi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Galeri Kara ile birlikte kentin orta yerinde açtığımız Galeri Uray ve Müze Çankaya insanların sanata olan ihtiyacını karşılayacaktır. Umarım Müze Çankaya, bir Cumhuriyet ve Kent Müzesi haline gelecektir. Sizlerin de desteği ile kent merkezindeki bir başka ceset haline gelen Mall Tepe Alışveriş Merkezi'ni ranta değil, kültür ve sanat ortamına dönüştürmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Bu mekanlarla birlikte daha güzel günlerde özgür olan insanlara yol gösterici sanat ürünlerini paylaşacak bir ortamı hep beraber yaşarız" diye konuştu.

Osman Merttopçuoğlu'nun uzun ve yorucu yolculuklarla ulaşılan Paskalya Adası'ndan Kutuplar'dan sonra yeryüzünün en büyük buzullarının yer aldığı Şili ve Arjantin'e, pek çok bilim alanında ve sanatta ileri düzeyde çalışmalar yaptıkları bilinen eski Maya Uygarlığı'nın günümüze gelebilen kültür miraslarına kadar geniş bir yelpazeyi içeren sergisi 13 Kasım'a kadar Galeri Kara'da gezilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Arslan Güven Bülent Tanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title