Haberler

Dünya Harikalarını 10 Bin Ton Kumla Yaptılar

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da bu yıl "Dünya Harikaları ve Mitoloji" temasıyla 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde 12 ülkeden 20 sanatçı tarafından 10 bin ton kum kullanarak yapılan dünya harikaları ve mitolojik kahramanlar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festival Direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki temalarının "Dünya Harikaları ve Mitoloji" olduğunu belirtti. Karaca, 12 ülkeden 20 sanatçının yaklaşık 10 bin ton kum kullanarak Eyfel Kulesi, Taç Mahal, Aztek Tapınakları, Keops Piramiti, Kolezyum, Yasak Şehir'in de aralarında bulunduğu önemli eserler ile tepegöz, Odin, Abu Simbel, Europa, Kumiho gibi mitolojik heykeller yaptığını söyledi.

Yaklaşık 8 bin metrekarelik sergi alanında 150'den fazla kum heykel yer aldığını anlatan Karaca, festivali yaz kış açık tuttuklarını ve bu anlamda dünyada 12 ay süreyle ziyaret edilen tek açık hava kum heykel sergisi olduklarını dile getirdi.

Kapılarını 1 Mayıs'ta ziyaretçilere açtıklarına işaret eden Karaca, şöyle devam etti:

"Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor. Türk ziyaretçilerin de büyük artış gösterdiğini görmek bizi mutlu ediyor. Türk ziyaretçilerin ilgisini çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 150 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Turizmdeki en önemli sıkıntılarımızdan birisi turizmin kum, deniz, güneş üçgenine sıkışmış olması. Turizmin 12 aya yayılması ve gelen turistin zaman geçirebilecekleri etkinlikleri sunmak adına bu tür festivallerin büyük önemi var."

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Kum Heykel Anıtı

Karaca, festivalde tema heykellerin yanı sıra iki özel heykele de ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da zor bir gece yaşadığını anımsatan Karaca, " Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimini birçok şehit vererek atlattık. Türkiye, darbelerden çok çekmiş, demokrasisi yara almış bir ülke." dedi.

Türk toplumu ve Türkiye'ye gelen yabancı turistleri bilinçlendirmek için kültür sanat eserlerinin daha etkin ve anlamlı şekilde kullanılması amacıyla festival kapsamında 15 Temmuz darbe girişimini anlatan özel bir köşe oluşturduklarına dikkati çeken Karaca, şunları söyledi:

"Darbe girişimini konu alan bir heykel yaptık. Heykelde de darbenin simgesi tankı işledik. Darbe gecesi kullanılan tankın aynı boyutlarda heykelini yaptık. Tankı da 'halkın darbeye karşı koyuşunun simgesi' olarak üzerinde Türk bayrağı bulunan bir el tarafından ezilmiş şekilde gösterdik. İlk aldığımız tepkiler çok olumlu. Festivali gezen yerli ve yabancı turistler heykeli çok beğendiler. Bu heykel ile darbe girişiminin unutulmasını engellemeyi amaçlıyoruz."

Diğer özel heykelin ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü olduğunu belirten Karaca, "Atatürk'ün 5 metre yüksekliğinde bir büstünü yaptık. Atatürk heykeli de buraya gelen ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken heykellerden. Antalya'ya gelenlerin Atatürk'ü kumdan yapılmış haliyle görmeleri onlar için unutulmaz bir deneyim olacaktır." görüşünü kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Cem Karaca Türkiye Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title