Haberler

Dünya Çocukları Karşıyaka'da Buluştu

Güncelleme:

Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği', muhteşem bir şölenle başladı.

Karşıyaka Çocuk Şenliği muhteşem bir şölenle başladı

10 ülkeden 200 yabancı çocuk, 5 binden fazla Karşıyakalı ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Şenlik coşkusu, çocukların yöresel oyunlarıyla zirveye çıktı. Başkan Akpınar, "Bize bugünleri armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

KARNAVAL GİBİ KORTEJ

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 26'ıncı kez dünya çocuklarını Karşıyaka'da buluşturdu. 10 ülkeden toplam 200 çocuğun katıldığı şenlik, karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başladı. Ankara'dan gelen Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu da şenliğin özel misafirleri arasında yer aldı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı'da yürüyen çocukların coşkusuna 5 binden fazla Karşıyakalı ortak oldu. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Çevre apartmanlarda oturanlar ve dükkan sahipleri de astıkları Türk Bayrakları ve alkışlarla bayram sevincini paylaştı. Çarşı içinde sergilenen yöresel oyunlar da ilgiyle takip edildi.

YÖRESEL GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Kortejin ardından Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde Açılış Resepsiyonu yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Hasan Çankaya, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yabancı ülkelerin belediye başkanları ve temsilcileri ile konuk çocuklar katıldı. Tüm ekipler, sergiledikleri gösterilerle, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.

"DÜNYAYI ÇOCUKLARLA YÖNETELİM"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "26 yıldır, dünyanın her yerinden çocukları, geleceğin sahiplerini, yeryüzünün çiçeklerini Karşıyakamızda ağırlıyoruz. Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayramı, tam da bize yakışır biçimde kutluyoruz. Ve bir çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyayı çocuklarla birlikte yönetelim! Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünya çocuklarına bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel "Çocuklar; saflığın, samimiyetin ve sevginin sembolleridir. 23 Nisan, sadece bizim çocuklarımız için değil, tüm dünya çocukları için özel bir hediyedir. Bugün, burada haykırdığımız kardeşlik duyguları, ümit ediyorum ki dünya ölçeğinde karşılık bulur. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title