Haberler

DP Genel Başkanı Uysal Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Demokrat Parti Genel (DP) Başkanı Gültekin Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Demokrat Parti Genel (DP) Başkanı Gültekin Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'e nezaket ziyaretinde bulundu.

DP Genel Başkanı Uysal ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Sertel, merkez sağda çok uzun yıllar iktidar olmuş bir geleneğin partisini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek,"Demokrat Parti, Türk demokrasisinin yaşaması ve yaşatılması açısından önemli bir parti. Türkiye'de alışkın olduğumuz siyasi geleneğin dışına çıkan, Türkiye'nin en genç genel başkanı. Türkiye'nin böyle gençlere ve merkezde sağ bir partiye ihtiyacı var" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İzmirli basın mensuplarıyla bir araya gelen DP Genel Başkanı Uysal da, tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Demokrasinin özünün eleştirme ve eleştirilebilme hakkı olduğunu belirten Uysal, şöyle konuştu: "Ancak, Türkiye'de her meseleye 'surda gedik açtırmam' mantığıyla yaklaşan siyasi iktidarın kendisine karşı eleştiriye tahammülü yoktur. Bu tahammülsüzlüğünün de örneği 100'e yakın gazeteci ve 800'e yakın öğrencinin yargılanması, cezaevinde bulunmasıdır. Temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daraltıldığı bir gündemi yaşıyoruz. Bizim hayal ettiğimiz Türkiye bu değildir. Türkiye'nin özellikle siyahla beyaz arasında bir gündem içine sıkıştığı bu süreçte gri alanlarımızı genişletmek istiyoruz."

MUHALEFETİ AKDENİZ MAKİSİNE BENZETİYORUM

Türkiye'de tabandan tavana bir silkinişin gerçekleşmesi gerektiğini dile getiren DP Genel Başkanı Uysal, şunları söyledi: "Türkiye değişiyor, Türkiye dönüşüyor ama Türkiye normalleşmiyor. Türkiye demokratikleşmiyor. Muhalefeti Akdeniz makisine benzetiyorum.Meselelere çözüm üretmeyen kategorik bir muhalefet anlayışının olduğu hükümetin de gergin siyasetiyle Türkiye'nin sorunları çözülmez. Halka rağmen halkçılıkla demokrasi geliştirilemez.Bizim iddiamız herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'dir. Bütün Türkiye'yi kucaklayacak bir siyasi anlayışı benimsiyoruz. Bu çıkışı demokrasinin ve özgürlüğün memleketi İzmir'den başlatıyoruz."

CEMİYETİN GAZETESİ ÇIKIYOR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak 28 Temmuz'da 9 Eylül adıyla günlük gazete çıkarmaya başlayacakları bilgisini de veren Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu gazetenin bütün sayfaları diğer partilerin hepsine olduğu gibi DP'ye de açık olacak. Çünkü bugün ne yazık ki bazı gazetelerin sayfaları sadece bazı siyasilere açık. Özellikle iktidar partisindekilerin sesi daha çok duyuruluyor ama muhalefette kalanların sesi duyurulmuyor. Gazetecilerin gazetesi 9 Eylül ile bu eksikliği gidereceğiz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gültekin Uysal Demokrat Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title