Haberler

DOWN SENDROMLU VE OTİZMLİ ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞTIĞI 'MUTLU KAFE'NİN İLK MİSAFİRİ VALİ OLDU

Güncelleme:

ERZURUM'da down sendromlu ve otizmli öğrencilerin görev aldığı 'Mutlu Kafe'nin ilk misafirleri Vali Okay Memiş ve protokol üyeleri oldu.

ERZURUM'da down sendromlu ve otizmli öğrencilerin görev aldığı 'Mutlu Kafe'nin ilk misafirleri Vali Okay Memiş ve protokol üyeleri oldu. Kafeyi çok beğendiğini belirten Vali Memiş İnsanların buraya rağbet etmesini teşvik etmemiz lazım dedi.

Palandöken ilçesinde 68 öğrencisiyle 2020-2021 yılında eğitim-öğretime başlayan Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu'nun hemen yanına 'Üreten Çocuklar Projesi' kapsamında 'Mutlu Kafe' yapıldı. Down sendromlu, otizmli 19 öğrencinin görev aldığı kafede, VIP salonundan özel odalara kadar birçok bölüm bulunuyor. Okul öğretmenlerinin de destek verdiği öğrenci personel, kafede hizmeti sağlıyor.

Hizmete giren Mutlu Kafe'nin ilk misafirleri Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken Kaymakamı Önder Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, DAP İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, kamu kurumlarının amirleri ile öğrencilerin aileleri oldu.

'ÇOK ŞIK, ÇOK BEĞENDİM'

Kafenin çok şık olduğunu belirten Vali Memiş, çocuk ve gençleri hayatın içinde görmek istediklerini söyledi. Çok keyiflendiğini ifade eden Vali Memiş, kafenin tanıtımı için kendilerinin de gelerek teşvik olacaklarını dile getirdi. Memiş Çok keyifliyim, çok güzel olmuş. Bu kadar hoş bir yer beklemiyordum açıkçası. Yalnız biraz kurumsal bir şey. Hani dışarıdan insanlarımız böyle bir kafe olduğunu bilir mi İnsanların buraya rağbet etmesini teşvik etmemiz lazım. Çocukları çok seviyorum, onlara ne kadar hizmet etsek azdır dedi.

4 FARKLI ALANDA EĞİTİM ALACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü özel eğitimi iyileştirme projesi kapsamında Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu'nun 2020-2021 yılında eğitim-öğretim yılında hizmete açıldığını söyledi. 25 öğretmen ve 68 öğrencinin bulunduğu okulda yiyecek-içecek, giyim üretim teknolojileri, el sanatları teknolojisi ve bilişim teknolojisi olmak üzere 4 alanda eğitim verildiğini belirten Kaygusuz, 'Özel Üreten Çocuklar' projesi kapsamında da Mutlu Kafe'nin açıldığını vurguladı.

'KENDİ ALANLARINDA GELİŞECEKLER'

Okulun yiyecek-içecek bölümünde eğitim gören çocukların kafede çalışacaklarını söyleyen Kaygusuz, Çocuklarımız burada çalışıp alanında uzmanlaşmaları ve eğitim almalarına fırsat verebileceğiz. İnşallah çocuklarımız halka açık kafede hem kendi alanlarında gelişme fırsatı bulmuş olacak hem de ailelerine katkı sağlamış olacağız. Bu proje ile ailelerimizin ve çocuklarımızın istihdam taleplerini de yerine getirmiş olacağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Tuncer Okay Memiş Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title