Haberler
BBC

Dört Arap Ülkesi: Katar'la Diyaloğa Şartlı Olarak Hazırız

Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, 'terörle mücadele konusundaki istekliliğini açıklaması' durumunda Doha'yla diyaloğu yeniden başlatacaklarını açıkladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı; Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği toplantı ardından yaptığı açıklamada, Katar'la diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

Dört ülke 'terörizmi desteklediği' gerekçesiyle 5 Haziran'da Katar'la ilişkilerini dondurmuştu.

Bakan Şeyh Halid bin Ahmet el-Halife, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, 13 maddelik talep listesini de hatırlattı.

'Katar 13 talebe karşılık vermeli'

El-Halife, "Dört ülke, terörizm ile aşırıcılığa finansal desteğini durdurma yönündeki samimi istekliliğini açıklaması, diğer ülkelerin dış işlerine müdahale etmeyeceğine dair söz vermesi ve 13 talebe karşılık vermesi durumunda Katar'la diyaloğa hazırdır" dedi.

Katar daha önce, bu ülkelerin 13 talepten oluşan listesini gerçekçi bulmadığını ve yerine getirmeyeceğini açıklamıştı.

Talepler arasında medya kuruluşu El Cezire'nin yayınlarını durdurması, Katar'ın İran'la ilişkilerini zayıflatması ve ülkedeki Türk askeri üssünün kapatması da bulunuyor.

Krizn ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Katar'ı ziyaret etmiş, iki ülke arasında 'terörle mücadele ve terörün finansmanının önlenmesi' konularında işbirliği yapılması üzerine mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Dört ülke, mutabakatın yeterli olmadığını söyleyerek, yaptırımların devam edeceğini belirtmişti.

Katar, krizin ardından yaptığı açıklamalarda sorunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yapmıştı.

Doha, bunun birlikte bu diyaloğun, ulusal egemenliğin ihlali anlamına gelmemesi gerektiğini savunuyor.

BBC

Suudi Arabistan Bahreyn Katar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title