Haberler

Bölgeye huzur vermeyen domuzlar, mahalleliyi çileden çıkardı

Güncelleme:

Antalya Manavgat'ta bulunan bir domuz çiftliği yöre sahiplerini bıktırdı. Sürüler halinde gezen domuzlar ve korona nedeniyle zor durumda kalan çiftçiler, domuz çiftliği sahibinin uyarıları dikkate almadığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir domuz çiftliğine ait domuzlar bölgede bulunan halkın isyan etmesine neden oldu. Sürüler halinde mahallelinin ekili arazilerine zarar veren domuzlar sebebiyle vatandaşlar korkudan evlerinden çıkamaz hale geldi. Bölgedeki çiftçiler domuzların tarlalarına verdiği zarardan muzdarip olurken, domuz çiftliği sahibinin uyarıları dikkate almadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Manavgat'a bağlı Şişeler ve Yeniköy Mahalleleri'nin sınırında bulunan ve 7 yıldır faaliyetini sürdüren çiftlikteki domuzlar bölge halkını isyan ettirdi. Domuzlar, sürüler halinde vatandaşların ekili arazilerine zarar verirken, çevre halkı 'korkudan evlerinden çıkamaz hale geldiklerini' söyledi. Domuz çiftliği sahibinin uyarıları dikkate almadığını iddia eden Yeniköy ve Şişelerli vatandaşlar, mahalle muhtarlarıyla birlikte Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu'na gelerek şikayette bulundu.

HEM KORONA HEM DOMUZ VURUYOR

Mahalle sakinlerinden Abdullah Kavuklu, korona nedeniyle iş yerlerini açamadıklarını, çiftçilik yapmak için köylerine döndüklerini ürünlerini de domuzun vurduğunu söyledi.

Bölgeye huzur vermeyen domuzlar, mahalleliyi çileden çıkardı

Yeniköy Mahalle Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, "7 yıldır çalmadığımız kapı, şikayet etmediğimiz merci kalmamasına rağmen ne yazık ki bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Bölgeye huzur vermeyen domuzlar, mahalleliyi çileden çıkardı

"ÇOCUKLAR ÇOK KORKUYOR"

Domuzların mahallede ekili arazilere zarar verdiğini söyleyen Muhtar Kavuklu "Domuzlar bölgedeki turistik tesislerin çöpleriyle besleniyordu. Korona nedeniyle otellerin büyük bölümü kapalı olduğu için aç kalan domuzlar karınlarını doyurmaları için salınıyor. Domuzlar da vatandaşın bahçesinde, tarlasında ekili ürünleri talan ediyor. Büyük oranda zarar veriyor. Ayrıca etrafa saçtığı koku nedeniyle yakınında bulunan yerleşim yerlerindeki vatandaşlar camlarını bile açamıyor. Hava kararında çocukları ve kendileri dışarıya çıkmaya korkuyor. Yetkililer acilen bu duruma önlem almalıdır" dedi.

Bölgeye huzur vermeyen domuzlar, mahalleliyi çileden çıkardı

6 AYDA 15-16 YAVRUSU OLUYOR

Domuzların dere yatağında olduğuna dikkat çeken Yeniköy Mahalle Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, "İlk zamanlar 100-200 olan domuz sayısı şu anda binleri buldu. 1 domuz 6 ayda bir 15-16 tane birden yavruluyor. Bu işin önüne geçilmeli. Erkekleri kesiyor dişileri üremesi için bırakıyorlar. Bunlar acilen kısırlaştırılmalı ve önlem alınmalı." diyerek duygularını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Koronavirüs Manavgat Yeniköy Haberler

500

Yorumlar (46)

Adsız:

Biz zaten domuz eti yiyoruz ne var bunda

10
38
yanıtYanıtla
abura:

at eşek domuz etleri çok sever kayseriler görmesin

20
25
yanıtYanıtla
kayserili:

kayseriyi ne bilin kayseriliyi ne bililn yıllarca ıhladınız senin ki az gelmiş

yanıt0
yanıt0
koyunlar domuz eti yer genelde:

helal domuz eti kim yemedi ki herşeyde domuz eti var zaten haram diye kim dedi aç kalsan ne yersin mangal yaparsın vallahi leziz bir et süper bir tad.

8
33
yanıtYanıtla
Mg44:

Sana afiyet olsun

yanıt10
yanıt1
Konyalı:

Müslümanlar domuz etini yememelerinin sebebi; etin kötü veya pis olduğu için değil, HARAM olduğu için yemezler. Tıpkı sınavdaki yanlış şık gibi. . Müslüman değilsen yiyebilirsin, anladın sen onu...

yanıt13
yanıt2
Öyle işte:

Sen yemeye devam et bakalım

yanıt10
yanıt1
SELMAN:

KONYALI yanlışlardasın domuz etinin sağlığa zararlı olduğunu tıp keşfetmiştir.

yanıt11
yanıt3
Asi:

Domuz çiftliği de ne demek Müslüman mahallesinde salyangoz duymuştuk, domuzu yeni duyuyoruz Yetkililere sesleniyoruz Bu tür rezilliklere izin verilmesin.

21
6
yanıtYanıtla
EKREM:

Müslüman ülkede domuz çiftliğinin ne işi var.

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title