Haberler

Dolmuş Ambulans Oldu, Şoförü Hayat Kurtardı

Adana’da hastaneye gitmek için bindiği toplu taşıma aracında kalp krizi geçiren bir kişi, şoför tarafından en yakın hastanenin aciline götürülerek kurtarıldı.

Adana'da hastaneye gitmek için bindiği toplu taşıma aracında kalp krizi geçiren bir kişi, şoför tarafından en yakın hastanenin aciline götürülerek kurtarıldı.

Adana'da eşinden yıllar önce ayrılan, tek çocuk babası Zafer Yılmaz (50), kan dolaşım problemi yaşadığı için işsiz kaldı ve 3 aydan 3 aya, bin 100 lira engelli maaşı almaya başladı. Seyhan ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi'nde tek başına yaşayan Yılmaz, 20 Şubat günü 100. Yıl Mahallesi'ndeki arkadaşlarının yanına gitti. Burada kalbinde ağrı hissedince arkadaşları onu Hakan Yıldırım'ın (34) kullandığı toplu taşıma aracına bindirerek Seyhan Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Ancak Yılmaz, araca bindikten kısa bir süre sonra kalp krizi geçirdi. Minibüs şoförü Yıldırım, yolcuların uyarısıyla Yılmaz'ın hayatını kurtarmak için direksiyonu en yakın hastaneye çevirdi. Yıldırım minibüsle yolda giderken sürekli ambulans gibi korna çalıp ışıklarda da durmayarak kısa sürede Medline Adana Hastanesi acil servisine geldi. Yıldırım, yolda gelirken hastaneyi de arayıp bilgilendirdiği için hastane görevlileri sedye ile hazır beklediği toplu taşıma aracından Yılmaz'ı hemen hastaneye aldı.

Kalbi yeniden çalıştırıp hayata döndürdüler

Hastanenin acil servisinde Yılmaz'a müdahale eden doktorlar, adamın kalbinin durduğunu tespit etti. Dakikalarca kalp masajı yapılarak büyük çabalar sonucu Yılmaz'ın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Ardından da Yılmaz'a hastanede başarılı bir şekilde anjiyo yapıldı. İki gün hastanenin yoğun bakımında kalan Yılmaz sağlık problemi ortadan kalkınca taburcu edildi. Taburcu olan Yılmaz o günden sonra kendisini bir ambulans gibi acile getiren toplu taşıma aracının şoförünü bulmaya çalıştı. Yılmaz günlerce araca bindiği noktaya geldi ancak Yıldırım ile bir türlü karşılaşamadı.

45 gün sonra cankurtaranını buldu

Yılmaz, canını kurtaran sürücüye bir türlü teşekkür edemeyince Yıldırım'ın çalıştığı durağı öğrenip oraya gitmeye karar verdi. Yılmaz, Yıldırım'ın çalıştığı durağa giderek ona sarılıp hayatını kurtardığı için teşekkür etti.

Şoför Yıldırım da insanlık görevini yaptığını, bu olayla hangi sürücü karşılaşırsa karşılaşsın aynı şeyi yapacağını söyledi.

Yılmaz ise, "Belki beni o anda karar verip hastaneye götürmese bugün hayatta olmayacaktım. Bu nedenle ona çok teşekkür ediyorum, hayatımı kurtardı. Şimdi sağlığım iyi, hastaneye kontroller için gidiyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Yıldırım Zafer Yılmaz Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title