Haberler

Dolandırıcıların Yeni Adresi; Cepbank

Uşak'ın gözde restoranlarından biri, telefon dolandırıcılarının yeni geliştirdikleri bir sistemle dolandırıldı.
Restoranın İşletme Müdürü Mehmet Girgin'in iddialarına göre, dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti.

Uşak'ın gözde restoranlarından biri, telefon dolandırıcılarının yeni geliştirdikleri bir sistemle dolandırıldı.

Restoranın İşletme Müdürü Mehmet Girgin'in iddialarına göre, dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti. Dolandırıcılar, Uşak'ta bilinen büyük bir firmanın adını ve patronların ismini kullanarak Sarı Papatya'da personellerine akşam yemeği vermek istediklerini belirterek bununla ilgili fiyat teklifi istedi. Aradan biraz zaman geçince tekrar arayan dolandırıcılar verilen fiyatın uygun olduğunu ve ödemeyi mesai bitimine yakın gün içerisinde yapacaklarını söyleyerek telefonu kapattı. Saat 18: 30 sularında tekrar arayan dolandırıcılar parayı özel bir bankanın cepbank uygulaması üzerinden yaptıklarını ve kendi uydurdukları bir cep telefonu mesajını İşletme Müdürü Mehmet Girgin'e gönderdiklerini söyledi. Bunun üzerine ilk defa cepbank ile para alışverişi yapacak olan Girgin, bankanın ATM'sinin yolunu tuttu. Zamanlamayı iyi yapan dolandırıcılar bu esnada Girgin'i tekrar arayarak muhasebecinin fazla para yatırdığını söyleyip paranın bloke olduğunu belirtti. Bu nedenle Mehmet Girgin'e fazla yatan para kadar geri ödeme yaptığı takdirde bankadan blokeyi kaldıracaklarını söyledi. Aynı cepbank yöntemi ile verdikleri TC numarası ve şifre ile geri iade isteyen dolandırıcılar Mehmet Girgin'e "hesapları kapatamıyoruz, muhasebecinin maaşından kesecekler, patronlar duyarsa işimize son verir, lütfen biran önce halledin bu işi" gibi mobing uygulayarak akşam saat 22: 30 sularında İşletme Müdürü Mehmet Girgin'i ikna ederek parayı kendi hesaplarına yatırttı. Mehmet Girgin ise parayı yatırdığını söylemek için geri aradığında iş işten geçmiş oluyor ve dolandırıcılar sırra kadem basıyor.

BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN

İşletme Müdürü Mehmet Girgin; Uşak'ta bilinen bir firmanın adını kullanan, kendisini de firmanın sekreteri olarak tanıtan Filiz isminde zanlının yemek organizasyonu yapacaklarını, konuyla ilgili müdürleri Murat adında birinin görüşeceğini söyledi. Bilinen firma olunca arkasını araştırmadıklarını anlatan Mehmet Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fiyatta anlaşınca ödeme yapacaklarını söylediler. Ödemeyi yapacakları bankada hesabım olmadığını söyledim. Onlarda bugüne kadar kullanmadığım cepbank yöntemi ile para göndereceklerini söyledi. Bankaya dedikleri şekilde parayı çekmeye gittim. ATM ekranında gördüğüm fakat çekemediğim para gerçekten fazla yatmıştı. Beni o sırada aradılar ve fazla yatan para kadar cepbank sistemi ile benim ayrıca yatırmamı istediler. İlk önce inanmadım, fakat arka arkaya arayarak zor durumda olduklarını söylediler. Büyük bir rakam olmadığı için bende firma patronlarını arama gereği duymadan dedikleri şekilde parayı yatırdım ve geri aradım, fakat telefonu açan olmadı. Dolandırıldığımı anladıktan sonra ve gece olduğu için bankadan yardım isteyeceğim kimse yoktu. Bankanın merkezini telefonla aradım, şubeden yardım alabileceğimi söylediler. Sabah bankaya gittim, bu tür işlemlerde parayı geri alamayacağımı ve takip etmenin çok zor olduğunu söylediler. Uşak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum."

Tüm işletmeci ve restoran sahiplerinin bu tür oyuna gelmemeleri için uyarıda bulunan Girgin, "Meblağ önemli değil, biz oyuna geldik başkaları gelmesin istiyoruz" diyerek uyarıda bulundu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Girgin Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title