Haberler

Dolandırıcıların Son Oyunu: TV Tadilat Programı

Güncelleme:

"Terör örgütü hesabınızı ele geçirdi" yalanının ardından telefon dolandırıcıları gözlerini şimdi de televizyon programlarına dikti. İç mimar Selim Yuhay'ın hazırlayıp sunduğu 'Evim Şahane' isimli programa katılmak isteyen kişilerin adres ve telefon bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, "Selim Bey evinize keşfe gelecek" ya da "Evim Şahane programı için seçildiniz" gibi mesajlar gönderip 500 TL'ye kadar PTT'den para yatırılmasını istiyor. Bazı evlere dolandırıcılar para alabilmek için ikinci kez sahte usta bile gönderiliyor.

"150 TL İSTEDİLER"

Dolandırıcıların son kurbanıysa Ankara'nın Etimesgut İlçesi'nde yaşayan Türk Ailesi oldu. Saliha Türk, geçen haziran ayına kadar özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Evim Şahane" adlı programa 2013 yılında e-mail yoluyla başvurup mutfağının dekore edilmesini istedi. Programdan yanıt gelmedi. Ancak Türk Ailesi mayıs ayında telefonla arandı ve kendilerinden PTT'ye 150 TL yatırmaları istendi. Saliha Türk, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mutfağım perişandı, çok sevindim. Parayı yatırdım. 23 Ağustos'ta tekrar aradılar ve 'Ekip gelecek' dediler. Sonra 3 kez daha aradılar. Önce kasım, sonra aralık en son da şubat ayına ertelediler. Her aradıklarında Selim Bey'in başka kanala geçeceğini, yakında evimize keşfe geleceğini söylüyorlar."

SALİHA TÜRK: TANSİYON HASTASI OLDUK

Yine de umudunu yitirmediğini ifade eden Saliha Türk, şunları anlattı: "Dolandırılıyor muyuz, gerçekten arıyorlar mı diye düşünürken artık dolandırıldığımızdan eminiz. Her ay, sonraki aya ertelediler. Evraklarda programın adı bile yanlış yazıyor. 'Dolandırılıyor muyuz?' deyince bağırıp yüzümüze telefonu kapatıyorlar. Eşim mesaj atıyor, ' Selim Bey lütfen beni arar mısınız?' diye. Selim Bey'in günahını alamam, konuşamadım, göremedim. Kendisi gelsin, gelemiyorsa yayına çıkabilir veya telefon açsın. Benim telefonum onların eline geçtiyse Selim Bey'e ulaştırırlar zaten. Mutfağım şu an kullanılamaz durumda. Selim Bey gelecek diye idare ettim. Mutfağımda 10 bin TL'lik masraf var. Eşim de ben de tansiyon hastası olduk. Yalanım varsa mutfağıma gitmek nasip olmasın."

SELİM BEY: İNANMAYIN

Dolandırıcıların ismini kullandığı iç mimar Selim Yuhay ise programının haziran ayında bittiğini belirterek, gönderilen mesajlara inanılmamasını istedi. 2 yıldır, programın ismini kullanan dolandırıcılarla mücadele ettiğini söyleyen Yuhay, "Dolandırıcılar programa başvuran veya vurmayan herkese ulaşıyor. 'Program yeni bir kanalda başlayacak' diyorlar. Türkiye'nin her yerindeler. Belli bir yaş üstü hanımefendileri ve engellileri kandırıyorlar. İlk önce 100 TL istiyorlardı, 300'lere çıktılar. 'Selim Bey anlaşmayı feshetti, artık evinizi yapamıyoruz' diyorlar. Konuşmalarda benim ofisimin adresini veriyorlar. Ellerinde kimlikler de var. Bunlarla kredi çekiyorlar. Programım şu anda yayınlanmıyor, dolandırıcılara inanmayın" dedi.

"BİLEREK DOLANDIRILDIK"

Dolandırıcıların mesajı, Habertürk muhabiri Öznur Karslı'ya da geldi. Mesajda muhabirin evinin, programa katılmak için uygun olduğu, katılmak istemesi durumunda PTT'ye adına gelecek evrakların tamamlanması yazıyordu.

Gerekli yazışmanın ardından muhabirin adına PTT'ye kargo gönderildi. Evraklarda Ankaralı aileye gönderilenler gibi "Şahene Evler" yazıyordu. 269 TL ödeme yapan muhabir, gönderilen program başvuru evraklarını tamamladı. Ancak bir daha ne arayan ne de soran oldu. İstenilen evrakların gönderilmesi halinde "Selim Bey evinizi keşfe gelecek" diye ikinci kez ödeme yapılmasını isteyen dolandırıcıları arayan muhabir, ulaşamadı. Sahta evrakların gönderildiği Esenler Giyimkent'teki adresteyse bir bilgisayar firmasının olduğu görüldü. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selim Yuhay Etimesgut Selim Bey Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (7)

OkMobil-ANDROID:

bu olayı bile Ak Parti'ye yıkan silme gerizekalılar var gideceksin bir evin salonuna dekoratif koltuk olarak kullanacaksın bu gerizekalıları

0
6
yanıtYanıtla
HacıxMobil-ANDROID:

Baştakiler çalıyor, son halka napsın, yılan baştan kokar

2
2
yanıtYanıtla
trakyalı:

allah rahmet eylesin selçuk parsadan insanlar iki, şekilde dolandırılır demişti ya korkucak yada bir çıkar umacak bu dlandırılanlara acısam mı kızsam mı karar veremedim

2
1
yanıtYanıtla
sinir oldum:

bunlar sabit tel alıyor 0800lü milleti dolandırıyor bune iş

1
1
yanıtYanıtla
selo can:

Koskaca ulu insanlari profosorler kaniyor cahil insan kanmis cokmu yazik olmus kimbilir ne gucluklele yasiayip biriktiriyorlar sonra dolandiricilara kaniyorlar allah yardimcilari olsun

2
0
yanıtYanıtla
ref:

dolandırıcılıkların artmasının sebebini siz cok iyi biliyorsunuz balık baştan kolar

1
0
yanıtYanıtla
melih Mobil-ANDROID:

emniyet nasıloluyorda bunları yakalamıyor aradıkları nu mara üzerinden izlerini sürüp yakalamıyorlar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title