Haberler

Doğuştan Engelli Kemal'in Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Doğuştan fiziksel engelli olan 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşında ki Kemal Pınar artık Karaman sokaklarında özgürce gezebilecek.

Doğuştan ayakları tutmayan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı evde eğitimi alan ilköğretim 4.sınıf öğrencisi Kemal Pınar hayali olan tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Ailesinin ekonomik sıkıntılarından dolayı ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamayan Pınar ailesine yardım eli hayırsever Düriye Gizli'den geldi. Ailenin durumunu gören İl Milli Eğitim Müfettişi Mahmut Demir, Karaman Beyazay Derneği yöneticileriyle irtibata geçti.

Dernek başkanı Ahmet Zeki Ünal, yardımsever Düriye Gizli ve diğer yetkililerle ihtiyaç olan sandalyenin karşılamasıyla birlikte, tekerlekli sandalye ailenin evine gidilerek teslim edildi.

Hayır sever Düriye Gizli kendisinin Almanya'da ikamet ettiğini birkaç haftalığına Türkiye'ye ziyarete geldiğini belirtirken, böyle bir ailenin yanında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Gizli konuşmasında;'' İlk önce bu hayrın duyurulmasını istemedim. Ancak yetkili arkadaşlar bu yardımın diğer insanlara örnek olacağını söylemesi fikriyle kabul ettim. Yavrumuzun sevinci ise beni daha da mutlu etti. Buradan herkese sesleniyorum, ihtiyaç sahibi diğer engellilere yardım eli uzatılmasını istiyorum, ''dedi.

Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Ahmet Zeki Ünal; 'Yardımseverimizin bu duyarlılığı bizleri gerçekten çok memnun etti.

Sandalyeyi, ihtiyacı olan bir aileye ulaştırmamız karşılığında sayın Düriye Gizli, bizlere 4 adet daha tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Buradan yardımsever Karamanlılara duyurmak istiyorum. İhtiyaç sahibi engellilerimizi görmemezlikten gelmemeliyiz. Özellikle Dernek olarak hayırseverlerimizden bir isteğimiz olacak, evde eğitim gören ihtiyaç sahibi birkaç öğrencimizin, yazı tahtası gibi eğitim araç gereçlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz, ''dedi.

Yıllardır tekerlekli sandalyesine kavuşacağı günü bekleyen Kemal'in mutluluğu gözlerden kaçmadı. Kemal; en kısa zamanda merak ettiği Kuğu Park'a, Aktekke Meydanı'nda ki alış veriş merkezine gideceğini belirterek, başta dernek yöneticilerine ve yardımsever teyzeye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kemal Pınar Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title