Haberler

Marmaris'te Doğumdan Sonra Ölen Kadının Ailesi Hukuk Savaşı Başlattı

Güncelleme:

Marmaris'te 14 Ağustos'ta doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Fatma Kuzu'nun annesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Marmaris'te 14 Ağustos'ta doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Fatma Kuzu'nun annesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Annesini hiç göremeyen Ataberk bebeğe ise annesinin arkadaşı olan bir kadın süt annelik yapıyor. Genç kadının annesi, kızına istemediği halde epidural yapıldığını da öne sürdü.

Marmaris'te özel bir hastanede sezaryen yöntemiyle doğum yapan 28 yaşındaki Fatma Kuzu, doğumun ardından rahminde meydana gelen kanama yüzünden İzmir'e sevk edilmiş ve burada hayatını kaybetmişti. Annesini hiç göremeyen Ataberk bebeği komşuları olan Serpil Özdemir hastaneden imza karşılığında teslim aldı, süt anneliği ise yine annesinin arkadaşı Arzu Mete üstlendi.

Serpil Özdemir, "Annesi İzmir'e nakledilip hayatını kaybettikten sonra bebeği ben teslim aldım ve ben bakıyorum. Süt annesi olan Arzu Mete de merhum Fatma'nın da benim de arkadaşım, komşuyuz. Ona çok iyi bakıyoruz, ailesi bakmamızı istediği sürece de bakacağız" dedi.

"İSTEMEDİĞİ HALDE EPİDURAL YAPTILAR"

Fatma Kuzu'nun eşi Alim Kuzu, asker olduğu için konuşamayacağını belirtirken, annesi Havva Erturhal ise, "Kızım doktoruna çok güvenmişti. Doğumda bayılarak sezaryen olmak istedi. Ancak kızıma istemediği halde epidural anestezi ile doğum yaptırdılar" diyerek hastaneyi suçladı. Erturhal, "Doğumun ardından kızımın ağrıları arttı. Hemşirelere haber verdik ancak ağrının normal olduğunu söylediler. Ağrıları kesilmeyince yaklaşık 4 saat sonra doktor geldi, yine anormal bir durum olmadığı söylendi. Akşama kadar ağrılar kesilmedi. Bir başka doktor geldi ve acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ameliyata girdi. Çıktıktan sonra rahim ucunu diktiklerini ancak böbreklerin zarar gördüğünü bu nedenle de İzmir Ege Üniversitesi'ne ambulansla sevk edileceğini söyledi. İzmir'de bize kızımızın durumunun ciddi olduğunu karın bölgesinin aşırı tahrip olduğunu, bu nedenle operasyon için beklemeleri gerektiği söylendi. Sonrasında da kızım hayatını kaybetti" diye konuştu.

Anne Erturhal, kızlarının ölümünde, varsa sorumlu olanların bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

BAŞHEKİM: "BİNDE 1 GÖRÜLEN BİR DURUM"

Özel hastanenin başhekimi Tolga Çakmak ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ameliyat sonrası gerçekleşen komplikasyon nedeniyle hastayı acil olarak İzmir'e sevk ettiklerini söyledi. Sezaryen sonrasında küçülmeye başlayan rahim duvarında yırtılma meydana geldiğini ifade eden Çakmak, "Bu, sezaryenlerde binde bir görülen bir durum. Ölüm haberini alınca çok üzüldük. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili gerekli incelemeyi başlattı" açıklamasında bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serpil Özdemir Marmaris İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title