Haberler

Doğu Perinçek: Davaya Hz. İsa'nın Eşi Gelse Bile Başarı Şansları Yok

Güncelleme:

İP Genel Başkanı Perinçek, "Ermeni soykırımı" iddiasına ilişkin davaya avukat olarak katılacak George Clooney'in eşi için "Hz. İsa'nın karısı gelse, başarı şansları yok" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Ocak'ta AİHM'de "Ermeni Soykırımı" iddiasına ilişkin yapılacak olan duruşmaya avukatı Mehmet Cengiz ve Süheyl Batum ile birlikte katılacağını söyledi. Perinçek, karşısına avukat olarak çıkacak oyuncu George Clooney'in eşi için "Hanımefendi duruşmaya gelebilir ama Hz. İsa'nın karısı gelse başarı şansları yok" dedi.

"HZ. İSA'NIN KARISI GELSE..."

Odatv'nin haberine göre ünlü oyuncu George Clooney'in eşi Emel Remzi Clooney'in Ermenistan'ın tezlerini desteklemek üzere İsviçre'deki duruşmada avukat olarak yer alacağının açıklanmasının ardından Perinçek, "Hanımefendi duruşmaya gelebilir ama Hz. İsa'nın karısı gelse başarı şansları yok" yorumunu yaptı.

28 Ocak'ta görülecek AİHM davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doğu Perinçek, "Türkiye'nin temel meselelerinden biri olan Ermeni soykırımı yalanını Lozan gibi kökten çözeceğiz" dedi.

Doğu Perinçek, "AİHM'in ifade özgürlüğünün ihlali" ile ilgili verdiği kararda "Ermeni soykırımı" iddialarının "Holokost-Soykırım" ile tanımlanamayacağına dair bir tespiti olduğunu ifade etti.

1915 OLAYLARI SOYKIRIM TANIMINA GİRMİYOR

Perinçek şöyle devam etti: "17 Aralık 2013 tarihli AİHM kararı bir milattır. AİHM, gerekçesinde 'soykırım'ın hukukî bir tanım olduğuna dikkat çekti ve 1915 olaylarının hukuken soykırım tanımına uymadığını da belirtti. Bu ifade emperyalist merkezleri rahatsız etti.

28 Ocak'taki duruşmada avukatlarımızla birlikte hazır olacağız. Sonuçtan eminiz. İsviçre'nin başvurusunun kabul edilme şansını görmüyoruz. Türkiye'nin temel meselelerinden biri olan Ermeni soykırımı yalanını Lozan gibi kökten çözeceğiz. 28 Ocak tarihinde AİHM Büyük Dairesi'nde görülecek olan duruşmada aynı yönde bir karar verilecektir ve 'Ermeni sorunu' hukuken çözülmüş olacaktır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

George Clooney Doğu Perinçek İşçi Partisi İsviçre Politika Güncel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (21)

aytek:

adamsın perinçek

10
8
yanıtYanıtla
WolfMobil-ANDROID:

mesih isa'nın karısı hiç olmadı 1915 te milyonlarca ermeni katledildi 1914-1923 arası rum, ermeni süryani ve kürt katliamları yapıldı.. neyi nasıl savunacaksınız.. ortada tarih var..

2
12
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

bi defol git ya kim kimi katletti siz müslüman komşularınızı katlettiniz hocalıda yaptığınız gibi devlet keşke osmanlı sizi temizleseydi sizin kanınız bozuk şimdide kğrt mğrt süryanı sallıyorsunuz türkler her zaman ensar olmuştur şuan bile biz zulüm görenlere yardım ediyoruz sizler sadece yok edip sömürüyorsunuz ifitira atma yüce milletime

yanıt5
yanıt1
Turco B:

Tabi canim gel ben sana ermenilerin katlettigi köyü gezdireyim ne kadar insanliktan uzak yaratiksiniz lan ben sana soruyorum yunan, bulgar, rus, cin, fransiz, italyan, ingiliz, lerin milyonlarca katlettigi Türklerden bahseden varmi. Yok o zaman kes sesini hem sen Osmanli Topraginda ne isin vardi niye isyan ettin siz biraz salakmisiniz acaba.

yanıt0
yanıt0
Urfalı Mobil-ANDROID:

Topal yine çıktı meydana.

5
7
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

1915 e kadar neler cektik Ermeni elinden lan sonra kovaladik aşağı topraklara bu seferde Kürdüm diye kandırmışlar bizi kalmışlarmi Anadolu'da yine bu sefer başladılar yine Tunceli'de orda burda yine hainlik derken asala oldular cocuklarimizi öldürdüler yine lan onlari bitirdik bu seferde pkk oldular yıllardır kanimizdan canımızdan alıyorlar bi bitmedinizki....

8
0
yanıtYanıtla
afyonluMobil-ANDROID:

Büyük lokma ye büyük konuşma derler atalarımız

4
4
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

DİZNİSZ KOMÜNİST FAŞİST DÜĞŞÜNCELİ HERİF. . . KÜRTLER SENDEN NEFRET EDİYOR. . . ÜÇ BEŞ KİŞİ İLE GÜNDEME GELMEYE ÇALIŞIUYOR GEÇMİŞTEKİ NANALERİNİZİ BİZ KÜRTLER BİLİYORUZ HER NEKADR TÜRKLER SİZE OY VERSEDE

2
5
yanıtYanıtla
tugrulMobil-ANDROID:

ermeninkilere ifade özgürlüğü de denilebilir. zaten soykurim vardır diyenlere birşey olmuyor. yoktur diyenlere ceza veriliyor. arasındaki farki anlasan uzaya cikarsin bence

5
1
yanıtYanıtla
KONYALI:

1915 OSMANLI DÖNEMİ KEMALİST AVUKAT NE İŞ

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title