Haberler

Doğu'nun "gözde" kurbanlıkları otomobil fiyatına alıcı bekliyor

Güncelleme:

Erzurum, Kars ve Iğdır'daki besiciler, ağırlıkları 1 ton ve üzerindeki kurbanlıkları 17 ila 32 bin lira arasında değişen rakamlara satışa sundu.

Türkiye'de hayvancılığın yoğun şekilde yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışı hareketliliği arttı.

Söz konusu kentlerde belirlenen alanlara kurbanlıklarını getiren besiciler, hayvanlarını yetiştirmek için harcadıkları emeğin karşılığını almak için vatandaşlarla kıyasıya pazarlıklar yapıyor.

Besiciler tarafından, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ağırlıkları 1 ton ve üzerindeki büyükbaş hayvanlar ikinci el otomobil fiyatına satışa çıkarıldı.

"Paşa" ve "Kral" pazarın gözdesi

Erzurum'da ağırlıkları bir ton 200'er kilo olan "Paşa" ve "Kral" ismi verilen kurbanlıklar, Aziziyle ilçesindeki Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda en çok dikkati çeken kurbanlıklar oldu.

Her biri için 32 bin lira satış bedeli belirlenen kurbanlıkları gören vatandaşlar da bu hayvanların fotoğrafını çekti.

"Paşa" ve "Kral" isimli kurbanlıklarını pazara getiren besici Erdal Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkların toplam ağırlıklarının yaklaşık 2 ton 400 kilogram olduğunu söyledi.

Kurbanlıklara henüz alıcı bulamadıklarını dile getiren Polat, "İnşallah Erzurum'da bu kurbanlıkları alacak babayiğitler çıkar. Bu hayvanlarla resim çektirmeyi ücretli yapsaydım parasını çıkarmıştım. Her biri 32, çifti 64 bin lira. Kurbanlıklar yaylada bu kadar gelişemezdi. Kuru yem, arpa, yulaf, yonca ile özel olarak besledik. Bu şekilde beslenmeyen kurbanlık gelişmiyor. Bayrama yaklaşık bir hafta var. Satışlar başladı. Yoğunluğun artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Sarıkamış'ın "Fırtına"sı 25 bin lira

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki "Fırtına" adı verilen büyükbaş hayvan 25 bin liradan satışa çıkartıldı.

Çatak köyünden ilçe merkezine getirilen "Fırtına"ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Besici Oktay İstek, Fırtına'ya yayla ve beside özenle baktığını aktararak, "3 yaşındaki kurbanlık günde 10-15 kilo yem ve kırma ile beslendi. Önümüzdeki günlerde satılmak üzere pazara götüreceğiz. Fiyatı 25 bin lira, yani ikinci el araba fiyatına eşdeğer. Büyük hayvan olduğu için kolaylıkla kontrol edilemiyor." ifadelerini kullandı.

Iğdır'ın "Şampiyon" ve "Paşa"sı

Iğdır'da ise hayvan pazarında alıcılarını bekleyen 1 ton ağırlığındaki "Şampiyon" ve "Paşa" adlı iki büyükbaş hayvan, 17 ila 18 bin liraya satışa çıkartıldı.

"Paşa" isimli boğanın sahibi Taylan Atay, 3 yaşındaki kurbanlığın vatandaşlardan ilgi gördüğünü kaydederek, "Bu hayvanı 3 yıldır büyük emeklerle yetiştirdik, 17 bin 500 lira değer biçtik. 2006 model araba anahtarı veren 'Paşa'yı alır." dedi.

Pazarın gözdelerinden "Şampiyon"un sahibi Nihat Aras ise "Ağırlığı bir tonun üzerinde. 18 bin lira değer biçtim. Almak isteyen, ikinci el araba parasını gözden çıkaracak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title