Haberler

Doğu'nun 'Boğaz Köprüsü' Havadan Görüntülendi

Doğu'nun 'Boğaz Köprüsü' havadan görüntülendi Doğu ile Batı'yı birleştiren Nissibi Köprüsü, ekonomik katkısının yanı sıra bölgeye sosyo-kültürel katkı sağlıyor Köprüden her gün binlerce araç geçiyorADIYAMAN - 2012 yılında yapımına başlanılan ve 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Doğu'nun 'Boğaz Köprüsü' havadan görüntülendi

Doğu ile Batı'yı birleştiren Nissibi Köprüsü, ekonomik katkısının yanı sıra bölgeye sosyo-kültürel katkı sağlıyor

Köprüden her gün binlerce araç geçiyor

ADIYAMAN - 2012 yılında yapımına başlanılan ve 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan, Nissibi Köprüsü sadece Doğu ile Batı'yı değil gönülleri de birleştirdi.

Tamamı Türk mühendislere ait proje ile yapılan Nibbisi Köprüsü havadan drone ile görüntülendi. Nissibi Köprüsü, 'Doğunun Boğaz Köprüsü' olarak tanımlanıyor. Uzakları yakın eden Nissibi Köprüsü, bölge halkına büyük kolaylıklar getirdi.

1992 yılında Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayan yol ve köprü sular altında kalınca, Adıyaman 'çıkmaz sokak' olarak anılıyordu.

Köprü yapılmadan önce feribotla tehlikeli yolculuk yapan bölge insanı saatlerce feribot bekleyerek zaman kaybı yaşıyordu. Nissibi Köprüsünün yapılmasıyla birlikte bölge halkının bu çilesi sona erdi. Feribot seferlerinin yapıldığı iskele tamamen kapatılırken, feribot atıl duruma düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gönderilen gezi teknesi ile turistik amaçla Atatürk Barajında geziliyor.

Her gün binlerce aracın geçiş yaptığı 'Doğunun Boğaz Köprüsü' yapıldığında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü 610 metreden oluşuyor. 96 metre yüksekliğinde pilonları, 24 buçuk metre genişliği olan köprü 80 milyon TL'ye mal oldu.

Köprü Hakkari, Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Van, Diyarbakır illerinin Adıyaman üzerinden batı illerine olan ulaşımı sağlıyor.

Doğu ile Batı illeri arasında ulaşımı kolaylaştıran Nissibi Köprüsü, Fırat Nehrinin her iki yanında akrabalık bağları bulunan bölge halkının gönüllerini de birleştirdi.

Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, bölgedeki insanların akrabalık bağlarının güçlendiğini belirterek, "Bölge insanımız yıllardır Fırat Nehrini salla geçti. Daha sonra feribotla geçiş başladı. Ulaşım çok güçlükle sağlanıyordu. Bu köprü yapıldıktan sonra kültürel anlamda akrabalık bağlarımız pekişti. Çünkü her iki yakada da bizlerin köklü aile bağları var. Köprü bu bağları yeniden tazeledi. İnsanlarımız birbirleriyle daha fazla kucaklaştı, daha fazla yakınlaştı, daha fazla birleşti. Bu köprünün bir önemi de budur. Doğu ve Güneydoğuyu Batıya bağlayan en önemli köprülerden birisidir. Birinci derecede Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'a büyük katkıları olmuştur. Köprünün yapılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu köprü bölgeye ekonomik, kültürel, turizm açısından büyük katkı sağlamaya devam edecektir" dedi.

Bölge insanı ise, köprüden önce feribotla tehlikeli bir yolculuk yapıldığını ve hatta ölümlerin yaşandığını belirterek, köprüyü yaptığı için hükümet yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nissibi Köprüsü Genel Haberler

Bakmadan Geçme

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title