Haberler

Doğanavşargil alanında bir çok yeniliğe imza attı

Güncelleme:

Türkiye'nin sayılı damar ve damar yolu hastalıkları uzmanlarından kabul edilen merhum Prof. Dr. Eker Doğanavşargil'i anma etkinliği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi'nde gerçekleştirildi.Anma toplantısı kapsamında düzenlenen panelde konuşan Dr. Gonca Karabulut, damar ve damar yolu rahatsızlıklarında beslenme alışkanlıklarının önemini vurguladı.

Etkinliğe; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Doğanavşargil'in yakın çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Doğanavşargil meslek yaşamında ve özel hayatındaki anıların paylaşıldığı konuşmalarda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Hekimlik bana göre en büyük mesleklerden bir tanesi. Prof. Dr. Eker Doğanavşargil de bu mesleği en iyi benimseyen ve icra eden hekimlerden birisi. Eker abinin arkasında ondan bir şeyler öğrenmek isteyen adeta bir ordu gezerdi. Eker abi özel yaşantısında duygusal, entelektüel, şiir okuyan bir insandı. Ayrıca çok nazik ve kırılgan bir kişiliği vardı, fakat iş mesleğini icra etmeye gelince gayet ciddi ve dirayetli bir insan olarak karşımıza çıkar bizi kendine hayran bırakırdı. Alanında bir çok yeniliğe imza attı ve arkadan gelenler için adeta bir yol gösterici oldu. Onu bir kez daha bu anma etkinliği vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Gürbüz Gümüşdiş ise "Hala acısı taze ve içimde hissediyorum. Fakat bu tür etkinliklerle vefa duygumuzu ifade etmek acılarımızın yerini bir nebze umut alıyor. Sevgili dostum çok hatırnaz ve bu tür anma etkinliklerine çok önem verirdi, iyi bir dost ve alanında çok iyi bir hekimdi. Merhum Eker çalışmalarını Amerika da ki imkanlarla gerçekleştirseydi şuna çok net inanıyorum ki Aziz Sancar'dan çok önce Nobel ödülünü ülkemize getirirdi" dedi.

Etkinlik kapsamında"Sistematik Vaskülitlerin 2016 Güncellemesi ve Olgularla Sistematik Vaskülitler" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Prof. Dr. Kenan Aksu, " Türkiye'de vasküler hastalıklar alanında ki çalışmalar için Prof. Dr. Eker Doğanavşargil'e minnettarız" diye konuştu.

Vasküler hastalıklar alanında ki gelişmeler adına yapılan sunumlarda güncel terminolojiler ve dünya üzerinde ki veriler tartışıldı.

Konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Kenan Aksu, Doç. Dr. Gonca Karabulut ve Yrd. Doç. Dr. Figen Yorgucu Zihni, Merhum Doğanavşargil'in vasküler alanında yaptığı çalışmaları anlattılar.

Prof. Dr. Kenan Aksu, "Vasküler hastalıklar alanında ki çalışmalar adına Rahmetli hocamızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Hocamız mesleğimizde bize daima yol gösterici oldu. Bir idol olarak azimle çalışmamıza katkıda bulundu" diye konuştu.

Dr.Gonca Karabulut; "Türkiye damar ve damar yolu rahatsızlıklarında sayısal olarak üst sıralarda bunun nedenleri tam olarak ortaya konamasada beslenme alışkanlıkları ve genetik ihtimaller en şüpheli sebepler arasında" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Kenan Aksu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title