Haberler

Doğan Ürgüp, Sivaslılar ve Suşehrililer Gecesine Katıldı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Sivaslılar Gecesi ile İstanbul'daki Suşehrililer Gecesi'ne katıldı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Sivaslılar Gecesi ile İstanbul'daki Suşehrililer Gecesi'ne katıldı.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Geleneksel Sivaslılar Gecesi ile İstanbul'daki Suşehrililer Gecesi düzenlendi. Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, dernek yönetimini sahneye davet ederek geceye katılan herkese teşekkür etti. Programa katılan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, el birliği ile çalışarak Sivas'ı daha iyi konuma getirmek durumunda olduklarını kaydederek, "Sivas'ta doğup büyümek hepimiz için bir şereftir. Birçoğunuzun doğup büyüdüğü, birçoğunuzun da baba yurdu olan Sivas'tan herkese selamlar sevgileri getirdim. Sivas'ımız 1950 yılara 60'lı yıllara kadar iyi gitmiş. Türkiye'nin ilk 10 vilayeti arasında olmuş ama daha sonra 40 yıllık 50 yıllık süreçte Sivas gerilemiş, kendisiyle eş değer olan hata büyük olduğu vilayetlerin gerisinde kalmıştır. Devlet yatırımlarının Sivas'ta olması başlangıç itibari ile çok önemlidir ama 60'lı yıllarda görüyoruz ki bu biraz müteşebbisliğimizi öldürmüş ve gerilerde kalmışız. Aynı yıllarda birlikte olduğumuz Kayseri, kendilerini çok severiz, şehir merkezi itibari ile nüfusta 3 misli belki gelişmişlikte daha fazla gerisinde kalmışız. Artık son yıllarda Sivas silkiniyor, kendisine geliyor. Tarihi ve kültürel kimliğini ön plana çıkarıyor. Yatırımını da Organize Sanayi Bölgesi'ni büyüten ön plana çıkaran bir konumdadır. Milli savunma bakanımızın da Sivaslı olması aslen çok önemli bir gelişme, sayın bakanımızın önderliğinde siyasetçilerimiz, hükümeti oluşturan, muhalefeti oluşturan milletvekillerimiz, belediyemiz, valiliğimiz gibi kurumlarımız elbirliği ile çalışarak Sivas'ı daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız" şeklinde konuştu. Geceye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, gecede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "İnsan yaşadığı yere benzer o yerin suyuna o yerin toprağına benzer, Bizler de Sivaslı olarak birbirimize benzeriz. Memleketten çıkınca arar bulur birbirini kendisine benzeyeni bulunca sevinir. Bizim oraların değimi ile elma dalından uzağa düşmez. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım" dedi. Sivas Belediyesi halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve yöresel müziklerin yer aldığı geleneksel dayanışma gecesinde Sivas'ın Kangal ilçesinden getirilen iki Kangal köpeği de hediye çekilişinde yeni sahiplerine verildi.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği gecesine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Zeki Aygün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve Kocaeli'nde yaşayan Sivaslılar katıldı.

Kocaeli'nde düzenlenen gecenin ardından karayolu ile İstanbul'a geçen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, burada Suşehrililer Gecesi'ne katıldı. Geceye Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas Milletvekili Ali Turan, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas eski Milletvekili Selami Uzun, İstanbul'daki Sivaslı iş adamları, sivil toplum örgütleri, Suşehrililer ve çok sayıda Sivaslı katıldı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp gecede yaptığı konuşmada, "Bugün burada seçilmeden önce rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile katıldığımız günü hatırladım. Biraz önce sayın vekilime sordum ki, o toplantıyı nerde yapmıştık? Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu hayatta olsaydı bugün buradaydı değil mi hemşerilerim? Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun. Bana göstermiş olduğunuz teveccühü kendi üzerime almıyorum. Rahmetli genel başkanıma gösteriyorsunuz. Biz de ona sadakatli bir şekilde Sivas'ta birliğe beraberliğe dayalı, Türk milletinin geleceği acısından Alevi, Sünni kardeşliğini, sağcı solcu demeden, inanç farklılığı demeden insanları bir arada gözeten bir birlik anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Suşehri'nin vilayet olma çabalarına çok ciddi manada destek vermiştir rahmetli genel başkanımız" ifadelerini kullandı.

Gecenin sonunda Sivaslılar, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Doğan İstanbul Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title