Haberler

Diyarbakır'daki Polise Saldırı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Muzaffer Can Ersoy'un (25) cenazesi, memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Muzaffer Can Ersoy'un (25) cenazesi, memleketi Kayseri'nin Bünyan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Kayseri'ye getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan Ersoy'un naaşı, sabah saatlerinde kendisi gibi polis memuru olan kardeşi Mustafa Ersoy ile özel harekat polisi meslektaşları tarafından alındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracıyla kortej eşliğinde Bünyan ilçesinin Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehit Ersoy'un naaşı, helallik alınmasının ardından ilçe meydanına götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehit Ersoy'un babası Paşa, annesi Ayşe, eşi Esra, kardeşi Mustafa Ersoy ile yakınlarının yanı sıra Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 24. dönem milletvekili Sadık Yakut, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, meslektaşları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ersoy'un 6 aylık kızı Zeynep de yakınlarının kucağında babasının cenaze töreninde bulundu. Anne Ayşe Ersoy'u kadın özel harekat polisleri teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi, babası ve kardeşinin metaneti ise dikkati çekti.

Şehit Muzaffer Can Ersoy'un naaşı, burada İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ersoy'un tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ise kardeşi Mustafa Ersoy'a teslim edildi.

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarınca polis zırhlı aracına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu özel harekat polisleri Muzaffer Can Ersoy ve Mustafa Turanlı şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Ersoy Diyarbakır Kayseri Bünyan Yerel Haberler

title