Haberler

Diyarbakır'da 'İzinsiz Yürüyüş' Çağrısı Karşılık Bulmadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sur ilçesine giriş noktalarından biri olan Urfakapı önünden güvenlik önleminden detaylar Kapıya yürümek isteyen gruplara polisin bibergazı, tazyikli su ile müdahalesi Polisin dağılın uyarısı Dağılmayan göstericilerin gözaltına alınması Göstericilerin yaktığı ateşten çıkan dumanlar Çiftkapı'da polis ekiplerinin gruplara TOMA'larla müdahalede bulunması Sur"a yürümek isteyen gruplara polisin bibergazı, tazyikli su ile müdahalesi Göstericilerin yola kurdukları barikat ve detay Diyarbakır'da 'izinsiz yürüyüş' çağrısı karşılık bulmadı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürüyüş çağrısı kentte karşılık bulmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sur ilçesine giriş noktalarından biri olan Urfakapı önünden güvenlik önleminden detaylar

Kapıya yürümek isteyen gruplara polisin bibergazı, tazyikli su ile müdahalesi

Polisin dağılın uyarısı

Dağılmayan göstericilerin gözaltına alınması

Göstericilerin yaktığı ateşten çıkan dumanlar

Çiftkapı'da polis ekiplerinin gruplara TOMA'larla müdahalede bulunması

Sur"a yürümek isteyen gruplara polisin bibergazı, tazyikli su ile müdahalesi

Göstericilerin yola kurdukları barikat ve detay Diyarbakır'da 'izinsiz yürüyüş' çağrısı karşılık bulmadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürüyüş çağrısı kentte karşılık bulmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürüyüş çağrısı kentte karşılık bulmadı.

Demirtaş'ın, Sur'daki operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekçesiyle halka, Sur ilçesine bulundukları yerlerden yürümeleri yönündeki çağrısına vatandaşlar ilgi göstermedi.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı kentte, vatandaşlar günlük yaşamlarını olağan akışında sürdürdü, esnaf iş yerini kapatmadı.

Küçük gruplara müdahale

Kentin bazı bölgelerinde toplanan az sayıdaki gruplara polis araçlarından "yürüyüşün izinsiz olduğu ve dağılmaları gerektiği" yönünde anonslar yapıldı.

Uyarıları dikkate almayarak yürümek isteyen gruplara güvenlik güçlerince müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağıldı.

Sosyal medyadaki "asılsız" paylaşımlar

Geçmiş yıllardaki eylem ve gösterilerde çekilen fotoğraf ve videolarla sosyal medyada paylaşımlarda bulunularak izinsiz yürüyüşe katılımın sağlanması amaçlanıyor.

Trenle ya da farklı bölgelerden araçlarla kalabalık grupların Diyarbakır'a geldiğine ve bu grupların Sur'a doğru yürüdüğüne ilişkin asılsız paylaşımların yapıldığı sosyal medya hesaplarıyla yürüyüşe yoğun ilgi olduğu şeklinde algı oluşturulmaya çalışılıyor.

HDP Eş genel Başkanı Demirtaş da EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Milletvekili Osman Baydemir ile Sur ilçesindeki Dicle Fırat Kültür Merkezinde gelişmeleri takip ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (1)

varol:

halk salak deil uyandı artık her cagırdıgınız yerde insan ölüyor evinden yurdundan oluyor insanlar

56
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title