Haberler

Diyarbakır CHP'li Kaya Biz Yıllardır Koruculuk Sisteminin Kaldırılması Gerektiğini Söylüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP olarak koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğini yıllardır söylediklerini belirterek, Eğer bu ülkede Kürt sorunu çözülecekse bunu koruculuk sistemiyle çözme şansınız yokturdedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP olarak koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğini yıllardır söylediklerini belirterek, Eğer bu ülkede Kürt sorunu çözülecekse bunu koruculuk sistemiyle çözme şansınız yokturdedi. Yerel seçim hazırlıkları için Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Çorum Milletvekili Tufan Köse CHP il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Mehmet Sayın'ın da katıldığı toplantıda konuşan Kaya, Diyarbakır'da saha çalışması yapacaklarını, kentteki STK, Baro ve ilçe başkanlarıyla görüşeceklerini söyledi. Yapacakları görüşmeleri rapor haline getiriceklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Raporu parti meclisimize teslim edeceğiz. Diyarbakır sokaklarında ekonomik krizin yurttaşı etkileyip etkilemediğini sorduk. Ekonomik krizden çok büyük bir etkilenme olduğunu, özellikle Silvan'da hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımızın arasında bir ayrım yapıldığı bilgisini söylediler. Söyledikleri şu, 'biz siyaseten farklı siyasi partilere oy verebiliriz, ama taşıdığımız hayvanlarımızın geçişine bile izinler siyasi anlayışla verilmeye başlandı. Artık yeter canımıza tak etti' diyorlar. Yerel yönetimler yaklaşırken siyasi partilerin yapması gereken, halkın duygu ve düşüncelerini öğrenmektir. Eğer siz, halkın seçtiklerini yani 250'e yakın muhtarı görevden alıyorsanız. Bunun anlamı şudur. 'Ben saha temizliği yapıyorum, bu saha temizliğiyle sizin çıkaracağınız adayların önünü kesmek istiyorum' demektir. Bu haksızlıktır, bu haksızlıktır, bu adaletsizliktir. Bu eşit koşullarda bir yarışın olamayacağını göstermektedir dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, bölgede yaklaşık 100 belediyenin kayyumlar tarafından yönetildiğini de ifade ederek, Halkın iradesini siz cezaevine tıkarsanız ve halkın önüne koyduğunuz sandığın sonuçlarına katlanmayacağınızı bugünden ilan ederseniz, siz hem Türkiye hem dünya kamuoyuna adil bir seçim yapmayacağınızı ilan ediyorsunuz demektir.. AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı buradan bir kez daha uyarmak istiyoruz. Türkiye'yi yeterince dünya devletleri arasında madara ettiniz. Yeter artık. Siz, hakimlerin ve savcıların kararlarını da yok sayarak, papazları tahliye ettirip Trump'tan teşekkür aldınız. Eğer, gerçekten bir teşekküre ihtiyacınız varsa, halkın seçtiği belediye başkanlarını, milletvekillerini, PM üyemiz Eren Erdem'i dışarı tahliye olmaması için hiç bir neden yok. Hakimler ve savcılar üzerinde baskıya son ver. Gerçek teşekkürü Türkiye halkından aldiye konuştu.

'KOROCU UYGULMASI MUTLAKA KALDIRILMALIDIR'

Bölgedeki koruculuk sistemine ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaya, Biz CHP olarak koruculuk sisteminin kaldırılmasını yıllardır söylüyoruz. Eğer bu ülkede Kürt sorunu çözülecekse bunu koruculuk sistemiyle çözme şansınız yoktur. Korucuların mutlaka devlet güvencesi altında istihdamının sağlanması ama silahlarının alınarak, koruculuk sisteminin kaldırması gerekiyor. Bizim askerimiz, polisimiz var. Bir beldede ve köyde, aşireti ikiye bölüp bir tarafı korucu, bir tarafı yurttaş yapmaya hiçbirimizin hakkı yok. Koruculuk sistemi mutlaka ama mutlaka kaldırılmalıdedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bedrettin Yıldırım Diyarbakır Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title