Haberler

Diyanet'ten Vatikan'a Sürpriz Atama

Güncelleme:

Diyanet İşleri'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Paçacı'nın, Vatikan'a Büyükelçi olarak atandığı öğrenildi.


Dışişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesinden bir sürpriz çıktı; Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir isim de, Büyükelçi atandı.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Diyanet İşleri'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Paçacı, Vatikan'a Büyükelçi olarak atandı.

ÖNCE VATİKAN'DA DERS VERDİ, ŞİMDİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Prof. Paçacı, Vatikan'a yabancı bir isim değil.
İlahiyat kökenli bir profesör olan Mehmet Paçacı, 1998 yılında Vatikan’da Pontificia Universitas Gregoriana ve Pontificio Istittuto Di Studi Arabe E D’Islamistica’da dersler vermişti.

WASHİNGTON'DA DİN İŞLERİ MÜŞAVİRLİĞİ YAPTI

Mehmet Paçacı, Dışişleri Bakanlığı'na da yabancı bir isim değil; Daha önce Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde Din Hizmetleri Müşaviri olarak görev yapmıştı.

BİR İLAHİYATÇI PROF. GİTTİ, BİRİ GELDİ

Mehmet Paçacı, Vatikan Büyükelçiliği görevini bir başka İlahiyat Profesörü, Kenan Gürsoy'dan devralacak.
Gürsoy, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu göreve gelmesinin ardından, Dışişleri teşkilatı dışından atadığı ilk Büyükelçi olarak dikkat çekmişti.

İSLAM MODERNİZMİNİN GENÇ TEMSİLCİSİ OLARAK TANINDI

Prof. Paçacı'nın İslam dini konusunda pek çok çok kitabı bulunuyor. Paçacı, yazdığı ilk kitaplarla, İslam modernizminin genç temsilcileri arasında anılmıştı.
Paçacı'nın kitapları arasında, "Kutsal kitaplarda ölümötesi", "Çağdaş dönemde Kur'an ve tefsire ne oldu", "Kur'an'a giriş" bulunuyor.

KUALALUMPUR'DA DERS VERDİ

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Prof Paçacı, yurt dışında çeşitli ülkelerde de çalışmalar yaptı. 1989 yılında Kur’an’da ve Kitab-ı Mukaddes’te Ahiret İnancı adlı çalışmasıyla Doktor ünvanını alan Paçacı, 1985 yılında Suudi Arabistan Kral Suud Üniversitesi, Arap Dili Enstitüsü’nde araştırmalar yapmak ve Arap dilini geliştirmek amacıyla, 1987-1988 yıllarında İngiltere’de Manchester Üniversitesi İngiliz Kültür Heyeti (The British Council) araştırma bursunu kazanarak, Biblical Theology Bölümü’nde dersler alarak tezi üzerinde araştırmalarda bulundu. Paçacı, bir süre de Kuala Lumpur Uluslararası İslam Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Paçacı Vatikan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

VATANDAŞ:

Ankara ilahiyattan anca böyle filozof çıkar din adamı çıkmaz

5
5
yanıtYanıtla
Bawer:

Diyanetin hepsini vatikana atasanız tam olacak.diyanetin Kuranla islamla pek işi yok .bir imam arkadaş dedi torpilin en fazla döndüğü kurumdan ne islamiyeti ne Müslümanlığı beklenir.Camiye siyaseti sokup hükümete oy isteyen diyanetten ne beklenir?

3
2
yanıtYanıtla
irfan yıldız:

Ahiret hakkında zerre kadar bilginiz olsaydı ne din ne diyanet nede dindarlar hakkında bu kadar rahat konuşabilirdiniz Ahiret için ne hazırladınız ki bu kadar rahatsınız peygamberimiz bile kızım fatıma babanın peygamber olduğuna güvenme NAMAZLARINI KILIP ALLAH''a TESLİM OLMAZSAN BEN BİLE SENİ KURTARAMAM buyururken siz ne sallayıp duruyorsunuz .

2
0
yanıtYanıtla
tamay:

Ülke vahşi batıya döndü. Rahat para kazanmak istiyorsan ya rahip olacaksın yada şerif.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title