Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Safranbolu'dan Memnun Ayrıldı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ailesi ilçenin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.

Türkiye'nin 4. büyük mağarasından birisi olan Mencilisi mağarasını inceledikten sonra bir süre tarihi konakta dinlenen Bakan Davutoğlu Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ve Safranbolu Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, ilçe yöneticileri ile birlikte ilk olarak eski çarşıda bulunan tarihi belediye binasında bir süre sohbet ettiler. Daha sonra tarihi Cinci Hanını gezen Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Tarihi Safranbolu sokaklarında vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğraf çektirdi. Bakan Davutoğlu kendisine ikram edilen Safranbolu lokumlarının da tadına baktı.

Akşam namazı için 352 yıllık cami Köprülü Mehmet Paşa Cami'ne geçen Bakan Ahmet Davutoğlu'na Tarihçi - Yazar Aytekin Kuş tarafından cami avlusunda bulunan güneş saati, tarihi cami ve Safranbolu hakkında bilgi verildi. Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 352 yıllık Arasta çarşısı içinde bulunan tarihi Boncuk Kahvesinde közde pişirilen içinde çeşitli doğal meyvelerin bulunduğu meyve çayını içti. Bakan Davutoğlu'na burada Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından tarihi kent ile ilgili yazılmış araştırma kitapları hediye edilirken, verilen hediyeyi inceleyen Bakan Davutoğlu çalışmanın oldukça önemli bir çalışma olduğunu ve Başkan Aksoy'u tebrik ettiğini söyledi. Karabük Valisi İzzettin Küçük de yemeni hediye etti. Davutoğlu, kahvehanenin yanında bulunan yemenici ustası Erhan Başkaya'yı da ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, eşinin babasının ve kendi babasının da kundura ustaları olduğunu söyleyerek Başkaya'ya teşekkür etti.

Bakan Davutoğlu Safranbolu'nun gerek bölgemiz gerekse ülkemiz için tarihi yapısı ile çok önemli olduğunu, yapılan çalışmaları yakinen takip etkilerini ifade ederken, Başkan Aksoy'un da belediyecilik ve korumacılık ile turizm adına oldukça önemli çalışmalar yaptığını bildiklerini, y,ne yapılacak olan projeler de her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 1779 yılında Kazadağlı Mehmet Ağa tarafından yaptırılan Kazdağlıoğlu camiinde inceleme yaptı. Safranbolu AK Parti teşkilatı ile bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Karabük Valiliği tarafından onuruna Safran Konak'ta verilen akşam yemeğine geçti.

Ertesi gün Dipsiz Gölde verilen kahvaltının ardından, Karabük Valiliğine geçildi. Burada bir süre sohbet eden protokol üyeleri daha sonra Valilik Salonunda Basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından özel bir salonda vatandaşlarla buluşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisine gösterilen ilgi ve sevgi gösterilerinden dolayı vatandaşlara teşekkür ederken, ülke gündemi ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında Safranbolu'dan övgü ile söz eden Bakan Davutoğlu Ülkemizin dünyada hatırı sayılır ülkelerinden birisi haline geldiğini bu günlere gelebilmek için çok çalıştıklarını söyledi.

Heyet buradaki toplantının ardından Karabük Ulu Camide kıldıkları öğle namazının ardından Ulu Camiden Ankara Caddesine kadar kalabalık bir grup halinde esnaflara hayırlı işler diledi. Bazı esnafları ziyaret eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu buralarda da yoğun bir ilgi ile karşılaştı.

Gezinin sonunda protokol üyeleri ve kendisini takip eden basın mensuplarına teşekkür eden Bakan Davutoğlu Ankara'ya döndü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Davutoğlu Necdet Aksoy Safranbolu Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title