Haberler

Dilburnu Deniz Feneri Restore Edilecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Altınova Belediyesi'ni ziyaret etti. Genel Müdür Aytaş; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Belediye Meclis üyeleri Hasan Karabacak, Bilal Ok, Ali Saruhan, Ali Koçal, Mustafa Sarıgül ve Birol Bayram tarafından karşılandı.

Hersek'te atıl bir vaziyette bulunan bir süre önce Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle askeriyeden Altınova Belediyesi'ne devredilen tarihi Dilburnu Deniz Feneri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral tarafından incelendi.

Tarihi deniz feneri incelemesi öncesinde Kıyı Emniyet Genel Müdürü Aytaş, Başkan Oral'ı makamında ziyaret etti. Atıl bir vaziyette duran deniz feneri için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başkan Oral bu girişimlerin Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ın göreve geldikten sonra hızlandığını ve sayesinde tamamen yok olmadan Altınova için çok önemli bir yere sahip olan bu tarihi deniz fenerinin belediyeye devredildiğini kaydetti.

Başkan Oral," Devir işlemleri sonrasında tarihi deniz feneri için hemen bir proje yaptık ve projeyle deniz fenerinin restaurant ve kafeterya olarak restore edeceğiz. Yaptığımız projede kuruldan geçti ve onaylandı. Bunun haricinde fenerin eski orijinal feneri sökülmüş ve modern bir fener takılmış. Sayın genel müdürümüzden biz depolarında bulunan eski bu tür fenerlerden fener istedik ve kendileri bu orijinal fenerden vereceklerini bize taahhüt ettiler. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. "OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN"

Başkan Oral'ın ardından konuşan Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, göreve geldiğinde Altınova Belediyesi'nin böyle bir talepleri olduğunu gördüğünü ve bu talebin uzun süredir yeni getirilmediğini gördüğünü ve talebin yenilenmesiyle onayın verildiğini ifade etti. Aytaş,"Bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi tarihi fenerleridir. Yıkılmaya yüz tutan bu fenerleri kamuya kazandırılıp orijinal haline yakın olan projenin koruma kurulundan geçerek restore edilmesidir. Buradaki tarihi fener yıkılmış ve harap biz vaziyette yıkılmış bir şekildedir. Altınova Belediyesi burayı ihya ederek kültür miraslarımıza kazandırılacaktır" dedi.

Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş basın mensuplarıyla yaptığı sohbette; gemi trafiğinin yoğun ve riskli olduğu İzmit, İzmir, İskenderun, Mersin ile Aliağa/Nemrut liman ve körfezlerinde seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılması için devreye sokulacak VTS kurulumu hakkında bilgiler verdi.

İzmit körfezine gemi giriş çıkışlarının bu sistem sayesinde bundan sonra bir otoyol mantığı ile belirli kurallara bağlı olarak sağlanacağını söyleyen Aytaş, "İzmit körfezinde Bölge/Liman Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (VTS) kuruldu. Bu sistem kapsamında körfezin değişik noktalarına izleme kuleleri kuruldu. İçerisinde CCTV dediğimiz kamera sistemleri bulunuyor. Yine içerisinde telsiz sistemleri var. Yani bu kulelerden gemilerin körfeze girişlerini takip ediyoruz.

Biz gemilerin körfeze girişleri ile ilgili bazı kurallar belirledik. Gemiler buralarda bekleyecek. Hangi limana gideceklerse onları yönlendireceğiz. Limandan çıkışlarında da gemiler yine bu sistem vasıtasıyla yönlendirilecek. Yani körfeze gemi giriş çıkışı bir otoyol mantığıyla sağlanacak. Elemanlar şu anda pasif izleme dediğimiz izlem yapıyor. Henüz aktif izlemeye geçilmedi. Aktif izlemenin prosedürlerini tamamlıyoruz. Bir taraftan da testleri tamamlıyoruz. Burası hizmetli olarak hizmet verecek. Ücretli hizmet verilmesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bir kararını bekliyoruz. Belli olduktan sonra da ücretli olarak VTS sistemini devreye sokmuş olacağız" dedi.

Ziyaret sonrasında Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral tarihi deniz fenerini inceledi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaşar Duran Metin Oral Altınova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title