Haberler

Dha Yurt Bülteni -8

Siverek'te CHP'liler, Atatürk heykeline saldırıyı kınadıŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde CHP ilçe yönetimi, seyyar satıcı Mehmet Malbora'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline tahra ile zarar vermesine tepki gösterdi.

Siverek'te CHP'liler, Atatürk heykeline saldırıyı kınadı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde CHP ilçe yönetimi, seyyar satıcı Mehmet Malbora'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline tahra ile zarar vermesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeli önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan CHP üyeleri, dün yapılan saldırıyı kınadı ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanlığı Sekreteri İbrahim Halil Yarış, şunları söyledi:

"İlçemizde meydana gelen Atatürk heykeline tahra ile yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı pervasızlıktır. Son zamanlarda kurucu iradeye ve liderine yapılan sistematik saldırıların prim yaptığı, bilinçli bir şekilde sürdürülmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırı, ona yapılan sözlü saldırılardan güç alanların pervasızlığını yansıtmaktadır. Yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganı ve zihniyetini lanetliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Cumhuriyet Meydanı

- CHP ilçe yönetimi

Ellerinde bayraklarla alana gelmeleri

Basın açıklamasının okunması

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Şehit sözleşmeli er Kütahya'da toprağa verildi

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde nöbet değişimi sırasında yanlışlıkla açılan ateşle şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 26 yaşındaki Semih Akyıldız, gözyaşları içerisinde memleketi Kütahya'da toprağa verildi.

Olay, Hakkari- Van karayolunda güvenliği sağlamak için Çukurca İlçesi Testere Mevkii'nde konuşlanan birliklerde dün akşam personel değişimi sırasında meydana geldi. Nöbeti bitiren askerler mevzileri terk ederken, aynı birlikteki başka asker 'bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma yapıldığını' sanıp yanlışlıkla ateş açtı. Kurşunların isabet ettiği sözleşmeli er Semih Akyıldız ağır yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sözleşmeli er Akyıldız, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

Şehit Semih Akyıldız için memleketi Kütahya'da tören düzenlendi. Akyıldız'ın cenazesi DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Kütahya Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin babası Ahmet Akyıldız, annesi Ummuhan Akyıldız, hava astsubay ağabeyi İsmail Akyıldız, yakınları, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve çok sayıda kişi katıldı.

Öğlen namazının ardından şehit sözleşmeli er Semih Akyıldız'ın tabutu askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü. Törene katılan kalabalık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Akyıldız, götürüldüğü Hava Şehitliğinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

_Şehidin camiye getirilmesi

-Cenazeye katılanların görüntüsü

-Şehidin yakınlarına başsağlığı dileyenler

-Cenaze namazı

-Tabutun askerlerin omzunda taşınırken çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

========================================================

Gaziantep'teki kazada ölü sayısı 3'e yükseldi

GAZİANTEP'te, dün akşam iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Gaziantep- Nizip karayolunun 15'inci kilometresinde dün akşam, Haşım Çevik yönetimindeki 06 BU 6244 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 27 yaşındaki Şenol Aslan'ın kullandığı 27 PV 694 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada hurda yığınına dönen araçların sürücülerinden 27 yaşındaki Şenol Aslan olay yerinde, 4 aylık hamile olduğu belirtilen eşi 22 yaşındaki Naciye Aslan ise hastanede hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 6 kişiden Naciye Aslan'ın annesi 44 yaşındaki Zübeyde Mete de, tedaviye alındığı Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 3 kişinin cesetleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Kazada yaralanan 5 kişinin tedavileri ise, hastanelerde devam ediyor.

Haber: GAZİANTEP,-

=======================================================

Kimyasal madde dolu varil patladı, 1 işçi ağır yaralandı

KAYSERİ'de bir karisör fabrikasında, kimyasal madde dolu varilin patlaması sonucu 1 işçi ağır yaralandı.

İncesu ilçesi Süksün Mahallesi Kayseri-Ankara karayolu 20'nci kilometresindeki bir karisör fabrikasında sabah mesaiye gelen işçiler çalışırken, içinde kimyasal madde bulunan bir metal varil, henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. bu sırada,varilin yanında bulunan işçilerden Salim Tiryaki (33) ağır yaralandı. Yaralı işçi, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan işçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yaralı işçinin hastaneye getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

==================================================

Denizin altında evlilik teklifi

TURİZMCİ 27 yaşındaki Çetin Şencan, avukat olan kız arkadaşı Beyza Namlı'ya Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde denizin 10 metre altında evlilik teklifi yaptı. Çetin Şencan, 'Benimle Evlenir misin' yazılı afiş tutarken, Beyza Namlı da 'Evet' yazılı afiş tuttu. Ardından çift, yüzükleri de denizin altında taktı.

Turizmci olan Çetin Şencan, 2 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Beyza Namlı'ya denizin altında evlenme teklif etti. Evlilik teklifi organizasyonunun ilginç olmasını isteyen Çetin Şencan'a Denizli Doğa Sevenler Derneği'nin (DOSEV) Başkanı Ümit Şıracı ve arkadaşları da yardımcı oldu. DOSEV'in Fethiye'nin Dalyan Koyu'nda düzenlediği dalış etkinliğine katılan Şencan, evlilik teklifi organizasyonundan haberi olmayan kız arkadaşı Beyza Namlı'yı da götürdü. Namlı'nın haberi olmadan denizin altında yapılacak olan evlilik teklifinin bütün hazırlıkları yapıldı. Şencan ve Namlı, dalgıç kıyafetleri giyip, tekneden atladıktan sonra denizin 10 metre altında evlilik teklifi yapıldı. Şencan ve Namlı balıkları beslerken, arkadaşları denizin altında bir anda 'Benimle Evlenir misin' yazılı afiş çıkardı. Denizin altında bir anda yazıyı görünce şaşkınlık geçiren Beyza Namlı da kendisi için hazırlanan 'Evet' ve 'Hayır' yazılı afişlerden 'Evet'i seçti. İlginç evlilik teklifinin ardından çift, yüzükleri de denizin altında taktı. Denizin yüzeyine çıkan çifte arkadaşları şampanya patlattı.

Çetin Şencan, evlilik teklifinin ilginç olması için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Kız arkadaşıma unutulmayacak bir evlilik teklifi yapmak istedim. Fethiye'ye derneğin dalış etkinliğine katılmak için gittik. Kız arkadaşımın hiçbir şeyden haberi yoktu. Denizin altında birden evlilik teklifini görünce çok şaşırdı. Yüzüklerimizi de denizin altında taktık" dedi.

Beyza Namlı ise, denizin altında böyle bir evlilik teklifi beklemediğini belirterek, "Beni dalış etkinliğine gideceğiz diye kandırdı. Evlilik teklifi yapacağını hiç beklemiyordum. Denizin altında yazıyı görünce çok şaşırdım, ben de 'Evet' yazılı afişle teklife cevabımı verdim. Yüzükleri de teklifin ardından hemen taktık. Çok sürpriz oldu. Hala heyecanlıyım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Denizin altında çiftin balıkları beslemesinden görüntü,

-Evlilik teklifi yapılmasından görüntü,

-Çiftin yüzük takmasından görüntü,

-Şampanya patlatılmasından görüntü,

-Çetin Şencan ile röp,

-Bayza Namlı ile röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk İsmail Akyıldız Siverek Politika Güncel Haberler

title