Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)KAMP'TA AYI PANİĞİBURSA'nın Kestel ilçesi Alaçam mevkisinde kamp yapan Ahmet Uğur ile Anıl Gündoğan'nin çadırlarına ayı saldırdığı ihbarı jandarma ekiplerini seferber etti.

1)KAMP'TA AYI PANİĞİ

BURSA'nın Kestel ilçesi Alaçam mevkisinde kamp yapan Ahmet Uğur ile Anıl Gündoğan'nin çadırlarına ayı saldırdığı ihbarı jandarma ekiplerini seferber etti.  AFAD ve UMKe ekipleri ile belirtilen yere giden janadrma ayıya ulaşamadı. Köye getirilen gençlere kamp izin belgesi almadıkları ve alan kılavuzu bulundurmadıkları için para cezası kesildi.Bursa'da yaşayan ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi gören 26 yaşındaki Ahmet Uğur ile 25 yaşındaki Anıl Gündoğdu geçtiğimiz salı günü kamp yapmak için Kestel İlçesi Alaçam Mevkii'nde ki Kilimli Göl yakınlarına gittiler. Burada çadır kuran iki genç bu sabah  sabah çadırlarını zorlayan cisim görüp duydukları sesi de ayıya benzetince jandarmayı arayıp yardım istedi. AFAD ve UMKE ekiplerini yanına alan jandarma ekipleri gittikleri Kilimli Göl kıyısında çadırda bekleyen iki gence ulaştı. Çok korktuklarını ve bu nedenle çadırdan çıkmaya cesaret edemediklernini söyleyen iki genç sakinleştirildi. Çevrede hiç bir ayı izine rastlamayan jandanma ekipleri üniversiteli gençleri  Alaçam'a getirdiler. Burada ifadeleri alınan ve kendilerine kamp yapmak için izin belgesi almayıp alan kılavuzu bulundurmadıkları için 90'ar lire para cezası kesilen iki genç ifadelerinin ardından gönderildiler.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Gençlerin getirilişi

-Detaylar

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

==================================================

(YENİDEN)

2)GAZİANTEP' TE KAZA : 2 ÖLÜ, 8 YARALI

GAZİANTEP'te, kontrolden çıkan otomobil önce orta refüje, ardından şerit değiştirerek karşı yönden gelen hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada 2 kişi öldü, iki araçtaki toplam 8 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gaziantep-Yavuzeli karayolunun 11'inci kilometresinde meydana geldi. Yavuzeli'ne giden Hasan Yılmaz (49) yönetimindeki 27 DP 972 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp önce refüje çarptı, ardından karşı şeride geçip Serkan Arpa'nın (28) kullandığı 02 HS 472 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

Kazada hurda yığınına dönen otomobildeki Kadir Yılmaz (45) ve Elif Yılmaz (38)  olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücüler ile hafif ticari araçta bulunan Seydi Vakkas Arpa (68), Hatun Arpa (67), Safiye Erdoğan (70), Canan Emre (12), Sıla Emre (14) ve Arzu Emre (40) yaralandı. Kaza sonrası ihbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık görevlisi sevk edildi.

Hurdaya dönen araçlardan çıkan yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki hastanelere taşındı. Kazada ölenlerin cesetleri ise, jandarmanın çalışmasının ardından otopsi için morga kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Ölenlerin cesetleri

Jandarma ve görevliler

Cesetlerin tabuta konulması

Araçlardan savrulan parçalar

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 123 MB

======================================================

3)KAYSERİ EMNİYETİNDE HÜZÜNLÜ TÖREN

KAYSERİ'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 22 yıllık polis memuru 47 yaşındaki Mehmet Üstün için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan polis memuru Mehmet Üstün geçtiğimiz gün kalp sıkışması şikayetiyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedavisi süren ve kalp damarlarında tıkanıklık olduğu belirlenen Üstün, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Hastane morgundan alınan polis memurunun cenazesi, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Emniyet Müdür yardımcıları, Üstün'ün eşi Gülcan, üniversite öğrencisi kızı Candan ve lise öğrencisi oğlu Can, mesai arkadaşları ve yakınları katıldı. Polis memuru Mehmet Üstün'ün özgeçmişinin okunduğu törende dua edildi ve merhum polis memuru meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına konularak, cenaze namazının kılındığı Hunat Camisi'nin avlusuna getirildi. Kılınan cezane namazından sonra ise Üstün'ün cenazesi, merkez Kocasinan ilçesi Argıncık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Emniyet Müdürlüğündeki törenden görüntü

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 3 dakika 4 saniye/98 MB

====================================

4)UYUŞTURUCU SATICILARI HAKİM KARŞISINDA

Kayseri'de polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü polisinin, il genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik iki ayrı evde gerçekleştirdiği operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı. M.M.A. (35) ve M.B. 'nin (38) evinde yapılan aramada 7 parça halinde 61,80 gram esrar, 4 kök hint keneviri ele geçirilirken, İ.Y.(20) S.U.(32) evinde yapılan aramada ise 2 parça halinde 0.91 gram metamfetamin, 2 tabanca ve 1 kılıç ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi Emniyetteki sorgularının ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğindeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Uyuşturucu satıcılarını adli tabipliğe giriş ve çıkışı

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: İHA,AA

DV 1 DOSYA, 1 dakika /40 MB

======================================================

5)KAFASI TAHLİYE BORUSUNA SIKIŞAN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

MERSİN'de, kafası su tahliye borusuna sıkışan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı.

Olay, merkez Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi'nde meydana geldi. 1 hafta önce TIR  Garajı içerisindeki duvarda bulunan borudan kafasını sokan köpek boruda sıkıştı. Köpeğin yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar, duvarı çekiç yardımı ile kırarak köpeği bulunduğu yerden kurtardı. Serbest kalır kalmaz korkan köpek, boynundaki su sorusu ile birlikte kaçtı. Aradan 1 hafta sonra yeniden bölgeye gelen köpeğin kafasındaki borunun hala durduğunu görenler itfaiyeye bilgi verdi. Vatandaşlar tarafından yakalanan köpeğin yardımına koşan itfaiye ekipleri, kerpeten yardımı ile boruyu kesti.

Kurtarılmasının ardından çevreye şaşkın bakışlar atan köpek, ardından kaçarak gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sıkışan köpekten görüntüler

Köpeği bulunduğu yerden kurtaran vatandaşlar

Vatandaşların duvarı kırması

İtfaiye ekiplerinin boruyu kesme fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01'03" BOYUT: 36 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

====================================================

6)ZONGULDAK'TA FETÖ'DEN 9 KİŞİ ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen kişilere yönelik il merkezinin yanı sıra Kozlu, Kilimli ve Ereğli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında 15'i kadın 36 şüpheli gözaltına alındı. Sorgularının ardından 13'ü kadın, 27 kişi serbest bırakıldı. Aralarında ev kadını, üniversite öğrencisi ve memurların da bulunduğu 2'si kadın 9 kişi ise hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, adreslerinde yapılan aramalarda delil niteliği taşıyan belgeler de savcılığa teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Şüphelilerin araçran inip adliyeye girmeleri

-Polis ekibinin gelmesi ve polislerin inmesi

-Adliye binası

Süre: (01.18) Boyut: (86 MB)

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=====================================================

7)GAZİANTEP'TE, 4 BİN KAÇAK SİGARA YAKALANDI

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından şehir merkezinde seyyar tezgahlarda yapılan aramalarda 4 bin 24 paket kaçak sigara ele geçirildi.Zabıta Daire Başkanlığı kentin işlek caddelerinde kaçak sigara  satışı yaptığı belirlediği noktalara operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, 4 bin 24 paket sigaraya el koyarken 37 kişi hakkında işlem yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Yakalanan sigaralar

Genel ve detay görüntüler

( Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 14 MB

=====================================================

8)ŞANLIURFA VALİSİ'NDEN KARARNAME YORUMU

İÇİŞLERİ Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, her zaman çantası elinde çalıştığını söyledi.Son yayınlanan kararnameyle merkeze alınan Vali Tuna, kentte veda ziyaretlerine başladı. Bir yıldır görev yaptığı kentten merkeze alınmasının burukluğunu yaşayan Vali Tuna, "Bizim kendimize ait fazla eşyamız yoktur. Vali konaklarında yeteri kadar eşya vardır. Sadece kendi özel şahsi eşyalarımızın bulunduğu bir iki valiz olur. Görevde bulunduğumuz süreçte Şanlıurfa'da yaptığımız işler var. Bir yıl içerisinde baktığımız zaman bayağı bir iş yaptığımızı tahmin ediyorum. Sanki çok uzun zamandır buradaymışız gibi geliyor" dedi. Kentte göreve başladığı ilk günlerde FETÖ darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Vali Tuna, kendisinin de silahını kuşanarak Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini belirterek şöyle dedi:

"Şanlıurfa'da bulunduğum süre beni en çok etkileyen ve unutamayacağım anı şüphesiz 15 Temmuz darbesiydi. Unutamayacağız bir geceydi. Hain darbe girişimini öğrendiğimiz sırada hemen harekete geçtik. Silahımı kuşanıp hemen emniyette gittik. Orada arkadaşlarımızla birlikte kendi kendimize söz verdik. Sonuna kadar çarpışacağız. Eğer ki bizim Tugaydan tanklar çıkarsa ona göre hemen tedbirlerimizi aldık. Tugayın tüm çıkışlarını kapattık. Eğer ki oradan kim çıkarsa çıksın 'ateş' serbest diye emir vermiştik. Bunu göze aldık. Biz o gün çarpışmaya karar vermiştik. Çok şükür bazı illerde yaşanan hadiseler burada yaşanmadı. Eğer öyle bir şey yaşansaydı, Şanlıurfa halkı da bu duruma hazırdı."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Valinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Uğur Gündoğan Alaçam Kestel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title