Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

FETÖ'den ihraç edilen 11 öğretmen adliyede // ek11ÖĞRETMEN TUTUKLANDIUşak'ta, FETÖ/PDY'nin mahrem yapısına yönelik 6 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 öğretmen tutuklandı.

FETÖ'den ihraç edilen 11 öğretmen adliyede // ek

11ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Uşak'ta, FETÖ/PDY'nin mahrem yapısına yönelik 6 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 öğretmen tutuklandı.

Haber : Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

=================================

Ak Partili Başkanı vuran zanlı yakalandı

NİĞDE'nin Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Erdal Sarı ile 14 yaşındaki Celil Acer'i tabancayla yaralayan 56 yaşındaki Bayram Örün, polis ekiplerince saklandığı evde yakalandı.

İlçe merkezinde geçen 20 Nisan günü Bayram Örün, Belediye Başkanı Erdal Sarı'ya tabancayla ateş etti. Başkan Sarı kolundan, o sırada olay yerinden geçen Celil Acer ise başından yaralandı. Olayın ardından kaçan Örün'ü yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, İlçe Emniyet Amirliği'nden 17, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 10, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden 20, TEM Şube Müdürlüğü'nden 2 personelle 3 özel ekip oluşturdu. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği özel ekipler, şüphelinin kaçış istikametini gören 3 güvelik kamerası görüntüsünü inceledi. Olayla ilgili 120 kişinin ifadesini alan ve 65 adreste arama yapan ekipler, şüphelinin Yeşilyurt Köyü yakınlarında terk edilmiş bir bağ evinde saklandığını tespit etti.

BAŞKANI HAKETTİĞİ İÇİN VURDUM

Bağ evine operasyon düzenleyen polis, Örün'ü olayda kullandığı tabanca ile yakaladı. Örün'ün yanında taşadığı toz şeker ve yabani otlar ile karnını doyurduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Örün, basın mensuplarının sorularına, "Başkanı hak ettiği için vurdum. Aramızda husumet vardı. Evimi kurşunlattırmıştı. Kirli işlere teşvik etmişti. Yapmadığım için aramızda husumet vardı. Korkutma amaçlı ateş ettim ama isabet etti, çocuğu da hiç görmedim" diye cevap verdi. Örün'ün Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.

ACER'İN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Saldırıda yaralanan Belediye Başkanı Sarı, bir hafta sonra tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Acer'in ise Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisine devam edildiği ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yakalanan zanlının Asayiş müdürlüğüne getirilmesi

Zanlının başkanı neden vurduğunu söylemesi

Emniyet Müdürlüğü'nden görüntü

Haber - Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

====================================

Dereye düşen Suriyeli çocuk ile yardıma eden kişiyi vatandaşlar kurtardı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde dereye düşen Suriye Uyruklu 6 yaşındaki Lana Abou Allaban adlı kız ile kendisini kurtarmak isterken kalp krizi geçiren 55 yaşındaki Murat Zeyrek'i vatandaşlar son anda kurtardı. Hastaneye kaldırılan Allaban ile Zeyrek tedavi altına alındı.

İnegöl'de, Cerrah Mahallesi Deresi'nin kenarına ailesi ile birlikte piknik yapmaya giden Suriye Uyruklu Lana Abou Allaban, ellerini yıkamak isterken dereye düştü. Allaban akıntıya kapılıp sürüklenirken, bu sırada yoldan traktörle geçen Murat Zeyrek, çocuğu kurtarmak için dereye girdi. iAncak sulara kapılarak sürüklenen kız çocuğu ile Zeyrek'i çırpınırken gören Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, vatandaşlarla birlikte dereye girdi. Önce Zeyrik kurtarılırken Suriyeli Allaban ise yaklaşık 600 metre sürüklendikten sonra yine vatandaşlar tarafından baygın halde sudan çıkarıldı.

Hayati tehlikeleri bulunan Allaban ile Zeyrek İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Allaban Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken kalp krizi geçirdiği belirlenen Zeyrek ise kardiyoloji bölümü yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen AFAD ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polis ekipleri derenin çevresinde boğulan bir başka kişinin olup olmadığını araştırdı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Derenin genel görüntüsü

-Boğulan iki kişinin görüntüsü

-Muhtar röportaj

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

========================================

Bursa eski Emniyet Müdürü'nün FETÖ duruşması'na başlandı

BURSA'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Bursa eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya,  İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve İl Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu toplam 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, geç başlayan duruşmada iddianameyi okuduktan sonra yargılamayı yarına ertelendi.

Başarısız darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında  Bursa eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski MÜdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İİbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu bir çok sanık gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan  Kahya, Gülsar, Saydam'ın yanı sıra Faruk Öztürk, Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı. Savcılık soruşturması sonunda tutuklu sanıkların yanı sıra Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına bugün başlandı. Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar ve İbrahim Saydam Kocaeli Kandıra T Tıpı Cezaevi'nden getirilirken Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu ise Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nden geniş güvenlik önlemleri altında getirildiler.

Sanıkların yargılanmasına bugün saat 20.00'de başlandı. Mahkeme heyeti,kimlik tesbiti iddianamenin okunmasından sonra duruşmayı yarına erteledi.

Bursa E Tipi Cezaevi'ne getirilen sanıklar yarın yapılacak duruşmada hazır bulundurulacaklar.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Emniyet Müdürü adliyeye getirilirken

-Detaylar

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA

==============================================

Dağda mahsur kalan 3 kişiyi Mehmetçik ve AFAD ekipleri kurtardı

HAKKARİ'de dağda pancar toplarken kayalıklardan düşerek yaralanan 1 kişi ile kurtarmaya giderken aynı bölgede mahsur kalan 2 kişinin imdadına Mehmetçik ve AFAD ekipleri yetişti. Mahsur kalan 1'i yaralı 3 kişi, helikopterle kurtarılarak Hakkari'ye getirildi.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte vatandaşlar peynir ve çeşitli yemeklerde kullanılan otları toplamak için dağlık alanlara akın ederken, 40 yaşındaki Abdulmenaf Tekinalp da 2 arkadaşı ile birlikte kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan birinci tünel mevkisindeki dağlık alana çıktı. Tekinalp, ot toplarken bir anda dengesini kaybederek yaklaşık 3  metrelik yükseklikten yere düşerek yaralandı. Tekinalp'i kurtarmaya giden 2 kişide bölgede mahsur kaldı. Bunun üzerine Tekinalp'in arkadaşları telefonla yetkilileri arayarak yardım istedi. Olay yerine AFAD ekipleri sevk edilirken, Mehmetçik de helikopterle bölgeye giderek 1'i yaralı 3 kişiyi alarak Hakkari'ye getirdi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Tekinalp daha sonra da Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

==============================================

Paraşütle ormanlık alana düşen Rus vatandaşı UMKE kurtardı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yapan Rusya vatandaşı 39 yaşındaki Ayrat Faridovic Yusupov, gökyüzünde doluyla karışık yağmura yakalanınca irtifa kaybedip ormanlık alana düştü. Yaralanan Yusupov UMKE tarafından kurtarıldı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne tatil için gelen Ayrat Faridovic Yusupov, yamaç paraşütüyle uçmak için dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a çıktı. Bulutlu havaya rağmen bugün saat 18.00 sıralarında 1700 metre pistinden tekli atlayış yapan Yusupov, 1200 metre yükseklikteyken doluyla karışık yağmura yakalandı. Paraşütü ıslanınca hızla irtifa kaybeden Yusupov, Mendos Dağı eteklerindeki ormanlık alana düştü. Beline aldığı darbe nedeniyle yerde hareketsiz kalan Yusupov, cep telefonundan mesaj gönderdiği arkadaşlarına konumunu bildirdi. Arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye UMKE ekipleri yönlendirildi. Ambulansla Mendos Dağı eteklerine çıkan kurtarma ekibi ormanlık alanda karşılaştığı Yusupov'un arkadaşlarıyla arama çalışması başlattı. Ekipler, yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra ormanlık alanda Yusupov'a ulaştı. Sedyeye alınan Yusupov, arkadaşlarının da yardımıyla ambulansa taşınarak Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yusupov'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kurtarma çalışmasına katılan UMKE Fethiye ekibinde görevli Hüseyin Pınar, "Gökyüzünde doluyla karışık yağmura yakalandığını söyledi. Hızla irtifa kaybedip, 10-12 metreden sert bir düşüş yaşamış. Ormanlık alanda çalıların üzerine düşmüş. Belinde kırık şüphesi var ancak, hayati tehlikesi yok" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

UMKE ekibinin ormanlık alanda yürümesinden görüntü

Ulaşılan yaralının sağlık kontrolünden geçirilmesi

Sedyedeki Yusupov'un ambulansa taşınması

Ambulansın olay yerinden hareket etmesi

UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

================================================

Tekidağ'da Avrupa destekli roman festivali

TEKİRDAĞ'da Avrupa Birliği destekli Dünya Roman Günü Festivali gerçekleştirildi. Festival renkli görüntülere sahne oldu.

Takirdağ'da Avrupa Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından finans edilip yürürlüğe konulan, 'Romanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde sosyal içermenin desteklenmesi operasyonu' kapsamında Dünya Roman Günü Festivali gerçekleştirildi. Tekirdağ Köprübaşı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliğe, Vali Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ile  çok sayıda roman derneği temsilcisi ve roman vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında Süleymanpaşa İlçesi'nde toplanan roman derneklerinin üyeleri, oluşturdukları kortejle roman oyun havaları çalarak ve çeşitli roman dansları eşliğinde, Hükümet Caddesi boyunca yürüdüler. Kortej yol boyundaki esnaf ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Tuğlalı Park'a kadar devam eden yürüyüşün ardından, burada kurulan sahnede yaş ortalaması 40 ile 45 arasındaki kadınlardan oluşan orkestra, alandakilere müzik ziyafeti sundu. Yine romanlardan oluşan müzik ve dans grupları hazırladıkları gösterileri sundu. Geleneksel roman kıyafetleriyle roman oyun havalarını sunan dans grupları ilgiyle izlendi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan roman vatandaşlara seslenerek, "Bizler, sizler için varız. Özellikle Tekirdağ'daki roman vatandaşlarımızın sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bu gün için biz eğlence şeklinde özellikle Hıdrellez'e yakışır bir kutlamayla bu programımızı icra edeceğiz" dedi.

SİROMA 12 İLDE UYGULANIYOR

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, "SİROMA Projesi 12 ilde uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış bir protokoldür. Romanların yoğun yaşadığı yerlerde sosyal riskin azaltılması amacını taşımaktadır. İstihdam, barınma, eğitim, sağlık alanında tedbirler alınması ile ilgili bir projedir. İlimizde bunun faaliyetleri son aşamasına geldi, lansmanını yapıyoruz. Türkiye'nin en başarılı ili Tekirdağ bu projede" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Roman Kültürünü ve Müzisyenleri Yaşatma Derneği Başkanı Ümit Satılmış ise "Dünya Romanlar Festivali şu anda 12 ilde kutlanıyor ve biz çok mutluyuz. Bunun yanısıra Hıdrellez şenlikleriyle beraber kutluyoruz, bu Tekirdağ'da da Türkiye'de de ilk oldu, çok mutluyuz, çok sevinçliyiz" diye konuştu.

Tekirdağ'ın bütün ilçelerinden katılan genç, yaşlı roman vatandaşlar etkinlikte doyasıya eğlendi ve gün boyu süren etkinlikte roman vatandaşlar 9/8 ritimlere eşlik ederek göbek atmayı ihmal etmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kortejin ilerlemesi

-Kortejdekilerin dansları

-Tuğlalı parktaki kadın müzisyenlerin müzik şovu

-Alanda dans eden romanlar

-Vali konuşma

-Roportajlar

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Arslan Yurt Tekirdağ Ali İl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title