Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

ŞEHİDİN ASKER AĞABEYİ: GÖREV AŞKIYLA DAĞA ÇIKMIŞTI (2)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, MEMLEKETİ EREĞLİ'DE SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDIBİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30...

ŞEHİDİN ASKER AĞABEYİ: GÖREV AŞKIYLA DAĞA ÇIKMIŞTI (2)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, MEMLEKETİ EREĞLİ'DE SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, cenazesi Konya Havalimanı'nda karşılandıktan sonra karayoluyla memleketi Ereğli'ye getirildi. Buruda bir süre morgta bekletilen şehidin cenazesi daha sonra hellallik alınmak için baba evine getirildi.

Burada şehidin 2 yaşındaki oğlu Osman Kuzey, bir yakının kucağınında cenaze aracına alınıp, tabutun başına getirdi. Her şeyden habersiz minik Osman Kuzey de, babasının tabutuna sarılıp, okşadı. Cenaze aracına binen şehit eşi Şeyda Aydoğan, tabuta sarılıp  "Ramazan kalk ne olursun" diye ağladı. Şehidin uzman çavuş ağabeyi Önder Aydoğan da kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşlarına hakim olamadı. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii'ne götürüldü.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, askeri yetkililer, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Tören sırasında aileye başsağlığı dileyen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'e şehidin kuzeni Kezban Çoban, "Bizi de alın askere, biz  Nene Hatun'un torunlarıyız. Kardeşlerimiz ölmesin, tek tek,  on oldu.Ne olur bizide alın."dedi. Dini ve askeri törenin ardından şehit Aydoğan'ın cenazesi Meydanbaşı Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Şehidin cenazesinin morga götürülmesi

Şehidin cenazesinin baba evine getirilmesi

2 yaşındağı oğlunun cenaze aracına alınması

Oğlunu tabuta sarılıp okşaması

Eşinin tabuta sarılıp ağlaması

Uzman Çavuş kardeşinin tabu sarılması

Yakınlarının ağlamadı

Şehidin cenazesini tören alına getirilmesi

Oğlunun yakının kucağında tabutun başında bekletilmesi

Ailesinden detay

Kuzenin, bakan yardımcısıyla konuşması

Törenden detay

Genel ve deta

Haber- kamera: Atilla ATMACA (EREĞLİ) / KONYA

============================================

AGÜ İNTERNET SİTESİNDEKİ SİBER SALDIRIYA GÖZALTI

KAYSERİ Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) resmi web sitesine yapılan siber saldırı sonrası "AGÜ 3'üncü Nesil Devlet Üniversitesi" sayfa girişini "AGÜ 3'üncü Nesil FETÖ Üniversitesi" olarak değiştiren karı-kocayı gözaltına aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Abdullah Gül Üniversitesine ait www.agu.edu.tr URL adresli web sitesine 4 ve 10 Haziran'da izinsiz erişim yapılmak suretiyle üniversitenin iletişim bilgisi kısmında bulunan Google haritasında üniversitenin yerinin Pensilvanya olarak değiştirildiği, aynı zamanda arama motoru Google'da "Abdullah Gül Üniversitesiö olarak arama yapıldığında üniversitenin sayfa başlığı olarak belirtilen "Abdullah Gül Üniversitesi - 3. Nesil Devlet Üniversitesiö bölümün değiştirilerek "Abdullah Gül Üniversitesi – 3. Nesil FETÖ Üniversitesiö şeklinde değiştirildiği görüldü. Yapılan çalışmalarda AGÜ'nün sitesine saldıran şüphelilerin Ü.E.Ö ve KHK kapsamında AGÜ'den ihraç edilen eşi R.Ö. oldukları belirlendi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyallere el konuldu. Şüpheli kadın Ü.E.Ö ifadesi sonrası Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile serbest bırakılırken, kocası R.Ö. adliyeye gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlının Adli Tabiplikten çıkarılışı

-Genel detay

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

38 saniye/30 MB

==============================================

ANNESİ DE CENAZE TÖRENİNDEYDİ

İzmir'in Ödemiş ilçesinde komşusu tarafından öldürüldüğü öne sürülen 10 yaşındaki Ceylin Atik için Sanayi Sitesi'ndeki Sanayi Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Murat Atik ve dedesi Mustafa Atik, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ceylin'in tabutuna evine de asılan üzerinde 'Senden başka herkesin olduğu şehirdeyiz, Ceylin unutulmayacaksın' yazılı pankart konuldu. Cenazeye Ceylin'i yaklaşık 7 yıldır görmeyen annesi Ayşe Yılmaz da katıldı. Eşinden ayrıldıktan sonra yeniden evlenen, 2 çocuğu bulunan ve 8 aylık da hamile olan Ayşe Yılmaz, "Ben kızımı en son 3.5 yaşında gördüm. Yaklaşık 7 yıl sonra kızımın tabutunu görebildim" dedi. Gazetecilerin "Neden kızınızı hiç görmediniz" yönündeki sorusunu Ayşe Yılmaz, "Kızımın psikolojisinin ve rahatının bozulmasını istemedim. Bunun için onu görmedim yoksa her gün onun için gözyaşı döküyordum" dedi. Ayşe Yılmaz, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ceylin Atik için ikindi vaktinden sonra kılınan cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Ceylin'in cenazesi,  Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haber: İZMİR,

===============================================

NİĞDE'DE TRAKTÖR KAZASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

NİĞDE'de meydana gelen kazada  48 yaşındaki Yüksel Doğan hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Çamardı İlçesi  Atasan mevkiinde sürücüsü öğrenilemeyen 38 DP 47 plakalı traktörün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Traktörde bulunan Yüksel Doğan'ın olay yerinde hayatını kaybederken Ramazan Kılınç ve Erkan Dere ise yaralandı. Yaralılar Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaralıların ambulansla hastaneye getirilmesi

Yaralının sedye ile taşınması

Ambulanslardan görüntü

SÜRE: 38"  BOYUT: 41 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

================================================

ERZURUM KALESİ'NİN SURLARINA SEYİR TERASI

BİZANSLILAR tarafından M.S. 5'inci yüzyılın ilk yarısında yaptırılan Erzurum Kalesindeki surlara, 250 metre uzunluğunda seyir terasları yaptırılacak.

Tarih boyunca Asurlular, Sasaniler, Persler, Araplar, Romalılar ve Bizanslılar arasında sık sık el değiştiren, 11'inci yüzyılda Türklerin eline geçen Erzurum Kalesi için Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından bir proje hazırlandı. İç kalede bulunan 2 metre genişliğindeki surlara parelel olarak ahşap malzemeden seyir terasları, kale içine kameriye yapımı Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi tarafından finanse edilecek. Projenin hayata geçirilmesi için hazırlanan protokü içkalede DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, Müze Müdürü Mustafa Erkmen, Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz imzaladı.Erzurum'daki ilk Türk-İslam eserlerinden Saltukoğulları dönemine ait Kale Mescidi, Saat Kulesi ve hamamın da restore edileceğine işaret eden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Kalesinin dış ve iç çevresinin birlikte hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Demir, "Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projede kalenin iç kısımda yer alan saat kulesi, hamam ve mescidin restore edilmesi ve kale surlarında yürüyüş yolu yapılması projeleri var. 2017 yılı ödeneği 1,5 milyon lira olan proje yaklaşık 2,5 milyon liraya çıkacak" diye konuştu. Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır ise "Surların üzerine seyir terasları yapacağız. Şehri görme anlamında ayrı bir güzellik katacak. Projemizin süresi 2 yıl" dedi. İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz ise Erzurum tarihinde asırlık bir meselenin projeyle gerçeğe dönüşeceğini bildirdi. Cemal Almaz, "İlk defa Erzurum'a ve kaleye yakışan bir restorasyon olacak. Kalenin her şeyine el atılacak. Yani tepeden tırnağa hepsi restore edilecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

-Erzurum kalesinden detay

-Saat kulesinden detay

-Protokolün Erzurum kalesini gezmesi

-Surların üzerinde gezen gazeteciler

-Surlardan detay

-Kale içerisinde bulunan toplardan detay

-Adnan Demir'in konuşması

-Suat Bakır'ın konuşması

-Cemal Almaz'ın konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 06.22 BOYUT: 292 MB

=================================================

CAMİ İNŞAATINDA TARİHİ MEZAR BULUNDU

HATAY'ın Arsuz İlçesi'ne  bağlı Yukarı Kepirce Mahallesi'ndeki yapımına başlanan cami inşaatı için temel kazımı sırasında tarihi 3 mezar bulundu.

Yukarı Kepirce Mahallesi'nde hayırseverler için yaptırılacak olan cami için temel kazı çalışmasına başlandı. Kepçe operatörü tarafından toprak kazılırken çukur oluştu. Çöken alanda tabut olduğu fark edildi. Üst üste yerleştirilmiş 3 tabutu fark edenler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma çevre güvenliği alarak kazıyı durdurdu. Bölgede inceleme yapılması için  Hatay Arkeoloji Müzesi yetkililerine bilgi verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cami için yapılan kazı alanından görüntü

Kepçe ve mahalle sakinlerinden görüntü

Mezarın bulunduğu yerden görüntü

Vatandaşlarla röp.

SÜRE: 02'21"   BOYUT: 108 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Atik Erzurum Ereğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title