Haberler

Derbide Rövanş Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Cafe Crown: 80

Beko Basketbol Ligi'nin zirve randevusunda Galatasaray Cafe Crown'ı ağırlayan Fenerbahçe Ülker, 83-80'lik galibiyetle liderliğini büyük ölçüde garantiledi

Beko Basketbol Ligi'nin zirve randevusunda Galatasaray Cafe Crown'ı ağırlayan Fenerbahçe Ülker, 83-80'lik galibiyetle hem rakibinden rövanşı aldı hem de lig liderliğini büyük ölçüde garantiledi.

Beko Basketbol Ligi'nde takipçisi Galatasaray Cafe Crown'ı ağırlayan lider Fenerbahçe Ülker, 83-80'lik galibiyetle Sinan Erdem Spor Salonu'ndan mutlu ayrıldı. Bu sonuçla, Galatasaray Cafe Crown'ın kazandığı ilk yarıdaki maçın rövanşını da alan Sarı Lacivertliler, lig liderliğini neredeyse garanti altına aldı. Fenerbahçe Ülker'in ilk sıradaki yerinden olması için kalan 3 maçının tamamında yenilmesi ve ikili averajda üstünlüğü bulunan Galatasaray Cafe Crown'ın da tüm maçlarını kazanması gerekiyor.

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da uzak mesafeli şutlarla sayı ararken Preston Shumpert ve Jerry Johnson'ın üst üste isabetleri sonucu, Galatasaray Cafe Crown ilk 3 dakikayı 5-7 önde geçti. Konuk ekip takip eden 5 dakika 45 saniyede ise yalnızca bir basket kaydedebildi ve Fenerbahçe Ülker, Ukic ve Ömer'in üst üste penetreleriyle çembere giderek 7. dakikanın başında 11-9 ile öne geçti. Sonrasında da Marko Tomas'ın turnikeleriyle etkili olan Sarı Lacivertliler, skoru 17-9'a kadar getirdi.

Periyotun son bölümünde ise Fenerbahçe Ülker, üst üste 4 hücumdan top kaybı yaparak boş döndü ve bu hataları iyi değerlendiren Galatasaray Cafe Crown, Shipp, Andric ve Rancik üçlüsünün sayılarıyla skora tekrar ortak oldu (17-15). 20-15 sona eren periyotun skorunu ise Jasikevicius'un üçlüğü belirledi.

İkinci periyotun başında, iki takımın uzunları da hem içerden hem dışarıdan yüzdeli bir oyun sergileseler de ritmini daha uzun süre korumayı başaran Fenerbahçe Ülker, ilk 4 dakika geçilirken 32-22'lik skorla farkı çift hanelere taşıdı. Sondaki bölümde ise suskun kalan taraf ev sahibi oldu ve başta Rancik'in sürüklediği hücumlarla skor üreten Galatasaray Cafe Crown, periyotta 3: 46 kala, 32-30 ile farkı 2 sayıya kadar indirdi.

Fenerbahçe Ülker'in 2 dakika 44 saniye süren sessizliğini Ömer Onan, üç sayılık isabetiyle bozarken takip eden hücumlardaki boyalı alan sayıları da skoru 41-32'ye getirdi. Periyotun son anları ise yüksek tempolu bir oyuna ve karşılıklı sayılara sahne oldu. Fenerbahçe Ülker'in hücum ribaundlarındaki etkinliğine Galatasaray Cafe Crown çizgiden bulduğu isabetlerle karşılık verdi ve devre arasına 47-42'lik skorla gidildi.

Savunma düzeyinin iki takım adına da yükseldiği üçüncü periyotun ilk bölümü, skor açısından kısır geçti. Özellikle Galatasaray Cafe Crown, devre arasından Shumpert'ın üçlüğüyle dönmesine rağmen takip eden dakikalarda potaya gitmekte zorlanırken; Fenerbahçe Marko Tomas'ın isabetleri sayesinde, 4. dakika geçilirken skoru 54-45'e getirdi.

Sonraki bölümde ise konuk ekip, Luksa Andric'in boyalı alandan bulduğu peş peşe sayılarla hareketlendi ve farkı eritmeye başladı. Shumpert ve Evren'in de bu oyuncuya sağladığı destekle penetrelerle çemberi zorlayan rakibine karşılık veren Sarı Kırmızılılar, Rancik ve Tutku'nun son dakika içinde kaydettiği sayılarla farkı 1 sayıya kadar indirdi ve son periyota 63-62'lik skorla girildi.

Çekişmeli mücadelenin final periyotuna da Rancik'in üçlüğüyle başlayan Galatasaray Cafe Crown, 5-7'den beri ilk kez öne geçti. Bu baskete Fenerbahçe Ülker adına Ömer Onan da üç sayılık isabetiyle yanıt verip takımını bir kez daha öne geçirdi. Karşılıklı sayılarla geçilen sonraki bölümde de Tomas'ın arka arkaya 5 sayısıyla avantaj sağlayan ev sahibi, karşılaşmanın son 5 dakikasına 73-69 önde girdi.

Ardından Galatasaray Cafe Crown, Jerry Johnson'ın üçlüğü ve Andric'in hızlı hücumdan bulduğu sayılarla skoru 76-76'da eşitledi, ancak Oğuz'un basketi ve ardından Emir'in kaydettiği üçlük, son 2 dakikanın başında Fenerbahçe Ülker'e 5 sayılık bir üstünlük getirdi. Konuk ekip kalan sürede farkı tekrar 1 sayıya kadar indirip rakibini yakalama şansını bulsa da bunda başarılı olamadı ve Oğuz'la Ömer'in serbest atış isabetleriyle skorda önde kalmayı başaran Fenerbahçe Ülker, zorlu mücadeleden 83-80'lik galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal - Ersan Ergüler - Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 17 (5 ribaund-2 asist), Ömer Onan 15 (3 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 10 (5 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 3 (1 ribaund-1 asist), Kaya Peker 2 (6 ribaund), Oğuz Savaş 14 (11 ribaund-2 asist), Marko Tomas 17 (5 ribaund-3 asist), Sean May, Emir Preldzic 5 (3 ribaund-2 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (80): Joshua Shipp 2 (1 ribaund-1 asist), Jerry Johnson 10 (1 ribaund-3 asist), Preston Shumpert 9 (4 ribaund-1 asist), Tutku Açık 4 (1 ribaund-6 asist), Luksa Andric 19 (5 ribaund-2 asist), Radoslav Rancik 20 (2 ribaund-2 asist), Haluk Yıldırım 2 (1 asist), Evren Büker 10 (1 ribaund-2 asist), Sertaç Şanlı (2 ribaund-2 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (4 ribaund)

1. PERİYOT: 20-15

2. PERİYOT: 27-27

3. PERİYOT: 16-20

4. PERİYOT: 20-18

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title