Haberler

Denizli - DP Genel Başkanı Uysal: Mecliste Temsil Edilecek 5'inci Parti DP'dir

DP Genel Başkanı Uysal: Mecliste temsil edilecek 5'inci parti DP'dir Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Genel Başkan Gültekin Uysal, 1 Kasım seçimlerinin ardından mecliste yer alacak 5'inci parti tartışmalarıyla ilgili olarak "Mecliste temsil edilecek 5'inci parti DP'dir" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal: Mecliste temsil edilecek 5'inci parti DP'dir

Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Genel Başkan Gültekin Uysal, 1 Kasım seçimlerinin ardından mecliste yer alacak 5'inci parti tartışmalarıyla ilgili olarak "Mecliste temsil edilecek 5'inci parti DP'dir" dedi.

Seçim gezileri kapsamında bugün Denizli'ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Gültekin Uysal, İl Başkanı Aykut Yıldırım ve partililer tarafından karşılandı. 1 Kasım seçimleri sonrası mecliste 5'inci parti tartışmalarıyla ilgili konuşan Uysal, " Türkiye'nin bırakın 5'inci partisini aslında 4'üncü partisi DP olmalıydı. Merkez sağın olmadığı bir meclis tablosu içinde, 7 Haziran sonrası yaşananlar ispat etmiştir ki; Türkiye'de koalisyonlar bile kurulamaz. Bugün kutuplaşan, bölünen Türkiye'yi yeniden milli ve dini değerlerimizi merkeze alan, Cumhuriyet'in ve demokrasimizin değerlerini merkeze alan bir şekilde bir ortak paydada buluşturacak tek irade DP'dir. Açık yüreklilikle ifade ediyorum, Mecliste temsil edilecek 5'inci parti DP'dir" dedi.

"ERKEN SEÇİM DAYATMADIR"

Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili değerlendirme yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Parlamenter demokrasimiz maalesef bugün işleyemez haldedir. Parlamenter demokrasinin çivisi olan bağımsız ve tarafsız Cumhurbaşkanının bugün tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olması gerekirken, sadece kendisine oy verenlerin daha özelde de genel başkanlığı yaptığı AK Parti'nin Cumhurbaşkanı olmayı tercih ettiğini görüyoruz. Ülkemizin başkentinde bombalar patlamış, Avrupa başkenti olacağını iddia ettiğimiz başşehrimizin, neredeyse bir Orta Doğu'nun başkenti haline geldiği bir zeminde maalesef Türkiye'nin toplum kesimlerinin, siyasi partilerin biraraya gelmekte zorlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu tabloyu Türkiye hak etmiyor. Herkese eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı Türkiye'ye erken seçim dayatmıştır. Dayatma bir erken seçimle karşı karşıyayız" deyi konuştu.

"BÜYÜME HEDEFLERİNİ DEĞİŞTİRİP REVİZE ETTİLER"

Ekonominin uzun dönemli durağanlık dönemine girdiğini iddia eden Uysal, "Orta vadeli planı açıklamaya başladıkları günden bugüne bu iktidar her geçen yıl ortaya koydukları hedefleri değiştirmek, revize etmek mecburiyetinde kalmıştır. 2015 yılıyla ilgili yüzde 4 düzeyinde büyüyeceğimizi ifade edenler, yılın ortasında yüzde 3'ler düzeyine indirdiklerini tekrar beyan etmişlerdir. Bu zamana kadar 'PKK kandırdı' diyerek, 'cemaat kandırdı' diyerek şark kurnazlığı içinde patlayan bombaların hesabını vermekten, yapılan yolsuzlukların, hukuksuzlukların hesabını vermekten kaçmışlardır. Yargıyı iktidara bağımlı bir şube haline getirdiler" dedi.

"KENDİLERİNİ KURTARMAK İÇİN MİLLETİ TEHDİT EDİYORLAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'daki mitinginde yaptığı 'Beyaz Toroslar' konuşmasına değinen Uysal, "Bugün reklam yaparak 'başka Türkiye yok' diyenlerin karşısında başka Türkiye'nin var olduğunu buradan ifade ediyoruz. Şimdi de yeniden şuursuzluk içinde 'AK Parti olmazsa beyaz Torosları yeniden görürsünüz' diyerek bir Başbakan'a yakışmayacak şekilde Türkiye'deki bir takım istisnai yanlışların top yekun milleti, devleti zan altında bırakarak kendilerini kurtarmak için milleti tehdit ediyorlar. ya AK Parti diyorlar, yada PKK diyorlar. Evet, bugün Doğu ve Güney Doğu'da seçim güvenliğinin tehdit edildiğini, o bölgede devlet egemenliğinin sınırlandığını, ilçe seçim kurulları aldıkları kararlarla itiraf eder hale gelmiştir. Muhalefeti, Ankara ve Sivas'ın ötesine geçemeyenler bilmelidir ki; Ankara ve Sivas'ın ötesine geçemeyen devletin idaresidir. Büyükşehir yasasını değiştirdiniz. Van, Diyarbakır, Mardin başta olmak üzere devletin, kamunun kaynaklarının PKK'nın hizmetine sundunuz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Gültekin Uysal Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title