Haberler

Denizde Can Pazarı Yaşanırken Turistlerin Deniz Keyfi "Pes" Dedirtti

Denizde can pazarı yaşanırken turistlerin deniz keyfi "pes" dedirtti Yabancı turistlerin duyarsızlığı pes dedirttiMUĞLA - Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 17 mültecinin bulunduğu bot battı.

Denizde can pazarı yaşanırken turistlerin deniz keyfi "pes" dedirtti

Yabancı turistlerin duyarsızlığı pes dedirtti

MUĞLA - Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 17 mültecinin bulunduğu bot battı. 1 kişinin öldüğü, 1 ve 3 yaşındaki çocukların hayat mücadelesi verdiği olayı gören yabancı turistlerin umursamaz tavırları ve deniz keyfine devam etmesi ise pes dedirtti.

Sabah saatlerinde Akyarlar Mahallesi Fenerburnu mevkiinde lastik bota binerek Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 17 mültecinin olduğu bot kıyıdan açıldıktan bir süre sonra henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı alabora oldu. Denizde ölüm kalım mücadelesi veren kaçak göçmenleri gören bir yelkenli tekne kaptanının haber vermesiyle bölgeye çok sayıda Sahil Güvenlik Ekibi sevk edildi. Ekipler, aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 17 kişiyi sudan çıkarırken bir kadının ise cansız bedenine ulaştı.

Bir yandan can pazarı diğer yanda deniz keyfi

Akyarlar koyuna 200 metre mesafede batan botu gören turistlerin umursamaz tavırları ise dikkatlerden kaçmadı. Sahil Güvenlik Ekipleri, KIYEM 2 ekipleri, deniz ambulansı ve jandarma ekipleri mültecileri kurtarmak için seferber oldu. Aynı kıyıda bulunan yabancı turistler ise can pazarı yaşanan kıyıda olan biteni izlerken bir yandan da denize girip tatilin keyfini çıkarmaya devam etti. Bazı vatandaşlar yabancı turistlerin umursamaz tavırları karşısında şok oldu.

Yüzerek karaya çıktı

1 kişinin öldüğü, 2 çocuğun yoğum bakımda olduğu olayda 1 kişi ise yüzerek kıyıya çıktı. Denizden gelecek haberi umutsuz gözlerle izleyen mültecinin oldukça bitkin olduğu görüldü. Abisi ile beraber Avrupa'ya kaçmak için bu yola başvurduklarını söyleyen mülteci denizden bir an olsun gözünü ayırmadı.

Turgutreis marinaya getirilen kazazedeler durumu ağır olanlar burada hazır bekleyen ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırılan iki çocuğun durumlarının ağır olduğu ve yoğun bakımda tutuldukları öğrenildi.

Sahil Güvenlik Ekipleri ise olay yerindeki arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Yunanistan İstanköy Bodrum 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title