Haberler

Demirci'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Manisa'nın Demirci ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı'nda yapıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenler Saygı duruşu ve çelenk sunmanın ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Çelenk törenine müteakiben Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci İlçe Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Kahraman ve Belediye Başkanı İhsan Temel halkın ve askerin bayramını kutladı. Kutlamadan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Demirci İlçe Karakol Komutanlığı'nda görevli Jandarma Başçavuş Abdülkadir Okta ve aynı zamanda 30 Ağustos Demirci ilçesinin kurtuluş günü olması münasebetiyle Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel yaptı.

Jandarma Başçavuş Abdülkadir Okta yaptığı konuşmada, "Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan harbinin hemen ardından gelen birinci Dünya harbinde; dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa'nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin; 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir İmparatorluğun yıkıntılarından, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922 de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu muharebede Türk ordusu 'Dört-beş ayda düşürülemez' denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş Afyon- İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da on günde gerçekleştirmiştir.

Bu yıldırım harbi ile zalim ve mağrur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda ağır yenilgiyle, bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir. Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır.Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir kez daha kanıtlanmıştır" dedi.

30 Ağustos Demirci ilçesinin kurtuluş günü olması münasebetiyle Demirci Belediye Başkan İhsan Temel de konuşmasında, "Ne mutlu bizlere ki; bugün çifte zaferimizi gurur ve şerefle kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıldönümünü, yine her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanı ile yoğrulmuş ecdat yadigarı, Anadolu'nun şirin ilçesi güzel Demirci'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. zafer yıldönümünü idraki için burada toplanmış bulunuyoruz. Buraları bize ebedi yurt bırakan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun kahraman silah arkadaşları ve bu yöremizin büyük kahramanı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve o günün belediye başkanı ile kahramanları minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Allah onların hepsinin ruhları şad etsin. Şefaetlerini nail etsin. Görüyorsunuz ki bu gibi zamanlarda etrafımıza baktığımız zaman senden bizim oğlan kutlaması oluyor. Herkes yatağında. Hassasiyetlerimiz kaybolmak üzere böyle bir durum var. Böyle zamanlarda askerlerimiz protokolümüz tören alanında bulunmakta. Görüyorsunuz ki herkes uykuda iken askerimiz ayakta yöneticilerimiz ayakta olmalı. Onun için bu hassasiyetlerimizi kaybetmemeliyiz. İbrahim Ethem Akıncı beyin kitabını herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Ne zorluklarla ne çilelerle buraların kurtarıldığını bir kere bilmemiz lazım. Allah bu millete bir daha kurtuluş bayramları İstiklal Marşı yazdırmayı nasip ettirmesin vatanımız bizim ebedi yurdumuz olsun. Dışarıya karşı uyanık olmalıyız. Benim gençlere milletimize tavsiyelerim budur" diye konuştu.

Atatürk anıtı önünde başlayan tören daha sonra Demirci Hükümet konağında Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin'in kutlamaları kabul etmesiyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sezgin Demirci Zafer Haftası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title