Haberler

Dayged Başkanı Yrd.Doç.Dr.Civelek."Bayramda Yolların Kan Gölü Olmaması İçin Sürücüler Dikkatli...

(DAYGED) Başkanı Yrd.Doç.Dr.Şevket Civelek, "Ramazan Bayramı'nda yolların kan gölü olmaması için sürücülerin dikkatli olması gerektiğini" söyledi.

Denizli Doğal Afetler ve Yol Güvenliği Derneği

(DAYGED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, " Ramazan Bayramı'nda yolların kan gölü olmaması için sürücülerin dikkatli olması gerektiğini" söyledi.

DAYGED Başkanı Civelek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bayram tatili öncesi sürücüleri uyardı.

Türkiye'de her gün ortalama 20 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini kaydeden Civelek, "İnsani yönden nice önemli değerimiz trafik kazalarında hayatını kaybetti. En son Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'yi trafik kazasında kaybettik. Bu trafik kazalarını önleme adına acaba ne yapabiliriz- Yapılan istatistiki çalışmalarda kazaların oluş sebeplerinin yüzde 94'ünün insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Demek ki biz trafik konusunda insanlarımızı yeterli kadar bilinçlendirememiş ve eğitememişiz. Trafik bilincini küçükten itibaren vermeli, yeni 4+4+4 eğitim sisteminde bunu uygulamalı hale getirmeliyiz" diye konuştu.

Civelek, bayramlarda trafik kazaları ve ölümlerin artığına dikkat çeken Civelek, "Bayramda yolların kan gölü olmaması için sürücüler dikkatli olmalı" dedi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin

Yayıncı: Ramazan Ercan - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ramazan Bayramı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title