Haberler

Davutoğlu: Hepsi Meydandan Çekildi, Biz Meydanları Doldurduk

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya mitinginde yaptığı konuşmada 10 maddelik müjde paketini de açıkladı.

Yeni Belediye binası yanındaki miting alanında partisince düzenlenen mitinge katılan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte partilileri selamladı. Güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı mitinge, çok sayıda polis önlem aldı. Başbakan Davutoğlu konuşmasına, "Bunların hepsi meydandan çekildiler. Biz meydanları doldurduk. 1 Kasım'da da inşallah sandıkları dolduracağız. Yine muhteşemsiniz Malatyalılar. Sağ olun var olun. Bin yaşayın. Allah Malatyalıları aziz eylesin. Sandıkları doldurur yiğitlerin" dedi.

Konuşmasında Malatya'ya boş gelmediğini söyleyen Davutoğlu, "Sadece size değil, Cumhuriyet Bayramı müjde paketimizi açıklayacağız. Sonuna kadar toplumun her kesimi ile müjdelerimizi paylaşacağı" dedi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eski Malatya'daki Ulucami bin yıllık tarihin şahididir. Seyyid Osman Hulusi efendi, Hamido'nun Turgut Özal'ın şehridir. Biraz Ahmet Kaya biraz Eşref Bitlis'tir. Ahmet Kaya kardeşimizin bugün doğum günüdür. Bu vesileyle yasakların tabuların hakim olduğu eski Türkiye'de kaybettiğimiz insanları rahmetle anıyorum. Hepsinin hatırasını saygıyla anıyorum. Malatya'ya minnettarız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı en zor zamanlarda sahiplendiği için seviyoruz. Recep Tayyip Erdoğan sloganları atıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekor oyla destek verdiniz. Malatya'da AK Parti hep rakipsiz oldu inşallah şimdide rakipsiz. 2011 seçimlerinde yüzde 62, 7 haziranda yüzde 60 verdiniz, Malatya'ya yüzde 75 yakışmaz mı? Yakışır tabi. 6'da 6 yapmaya var mısınız? Sandıklar da pür pak 6-0 olacak inşallah. Malatya'nın Türkiye'nin şanını yükseltmeye var mısınız? İlk günkü aşkla haydi bismillah. Ne için diyoruz bunu? Memleket için diyoruz. 1 kasımda tek başına iş başına diyoruz."

Türkiye'nin 12 yıldır Ak Parti ile atılım üstüne atılım yaptığını ileri süren Davutoğlu, "Türkiye büyüyor. Çevremizdeki ülkelerde yangın var. Türkiye demokrasisiyle ekonomisiyle dinamizmiyle dimdik ayakta. Sıkıntılarımız yok mu? Evet var. Artık Türkiye'nin bütün sıkıntıların üstünden gelecek güve ve iradesi var. Aciz ve bağımlı bir ülke değiliz. Terör oyunları oynanacak bir ülke değil. Türkiye artık yükselen bir devlet. Birilerinin ağzından çıkacak lafa bakmıyoruz. Sadece milletiyle yürüyoruz" dedi.

Gezi eylemi ve 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kendilerini durduramadığını söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeyi bu hainlere yedirtmediniz. Hepsini dinleyecek. Büyütüp beslediniz, bugünlere getirdiğiniz partiden hiç vazgeçmediniz. Sizlerin de desteğiyle eski Türkiye'yi yerin 7 kat altına gömdük. 28 şubat, 12 eylül, 17-25 aralıkta yapılmak istenen darbeyi, bu zihniyeti 7 kat yerin altına gömdük. Türkiye her alanda şaha kalkan bir ülke oldu. Artık geriye dönmez. Bu vesileyle tüm partilere sesleniyorum; artık herkes aklını başına alsın milletin iradesine saygı duysun. 7 Haziran sonrası 'Blok oluşturuyoruz' dediler. Ak Parti'yi Türk siyasetinden dışlamak mümkün mü? Yapamazlar, yapamayacaklar. Sadece ve sadece milletin dediği olur. 7 haziranda millet partilere uzlaşın dedi. Daha 7 haziran akşamı ben balkona çıkıp bu milleti hükümetsiz bırakmayacağız dedim. Biz sadece Türkiye dedik. CHP 'blok' dedi. Devlet Bahçeli her şeye hayır dedi. Demirtaş ise terör dedi. Şiddete çağırdı milleti. Allah bir tek gencin acısını göstermesin. Bir tek gencin anasının gözünden yaşın dökülmesine razı olmayız."

Ahmet Davutoğlu, "Ne olur beni Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na muhtaç etmeyin" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Kasım'da milletimiz 13 yıldır başarı hikayesinin devamı niteliğinde oy kullanacak. Ak Parti'yi tek başına iktidara getirecek. Türkiye'yi hedeflerine taşımak için ilk günkü aşkla tekrar yola çıkmaya hazırız. Biz Hakkari, Diyarbakır, Trabzon, Ağrı, Çanakkale adına essalamualeyküm diyoruz. Milletimiz müsterih olsun Türkiye sahipsiz değildir.2 Kasım'da sonuç ne olursa olsun bu terör lanetinden inşallah kurtulacağız. Bir dakika da olsa bundan geri durmayacağız. O silahlar betonlara gömülünceye kadar demokrasi ve huzur operasyonumuz devam edecek. Teröre karşı mücadele de yanımızda mısınız? Bu mesele memleket meselesidir. Allah'ın izniyle bütün zorlukları yeneceğiz."

Davutoğlu, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da her türlü tedbiri aldıklarını, sandıklara sahip çıkılacağını belirterek, "Biz aynı akideye, aynı vatana aynı ruha mensubuz. Bizim aramıza nifak koyan kendi başına bela alır. Biz dünya ahret kardeşiz. Toplumsal barışın kardeşliğin huzurun modeli Malatya'dır, Bursa'dır, İzmir'dir. Ayrıştırıcı her dili reddediyoruz. Bizim gerçek gündemimiz insanın mutluluğunu artırmaktır. Bizim gerçek gündemimiz kardeşliği pekiştirmektir. Her bir sosyal grubu düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye her gün gelişiyor. Buna bağlı olarak gençlerin ihtiyaçları büyüyor. Talepleri artıyor. Biz de talepleri dikkate alarak yol haritasını yeniden çiziyoruz" diye konuştu

10 MÜJDEYİ PAYLAŞTI

Ahmet Davutoğlu, reformlarla huzura geldiğini ve 10 yeni müjdeyi paylaşacağını belirterek şöyle dedi:

"Doğumdan eğitime ve emekliliğe kadar halkın yanındayız. Sevgili anne babalar ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü için 600 TL veriyoruz. İlk altını biz takıyoruz. Mübarek annelerin doğumlarından sonra ilk çocuktan sonra 2, ikinci çocuktan sonra 4, üçüncü çocuktan sonra 6 ay yarı zamanlı tam ücretli izin veriyoruz. Malatya'da annelerin hizmetinde olacak belediyeler bünyesinde kreşler alacağız. Ücretsiz kitaplar vereceğiz. Ücretsiz tablet vereceğiz. Akıllı tahtalar kuruyoruz. Ağrı ile İzmir'deki çocuk aynı anda aynı bilgiye ulaşacak. Gençlere ücretsiz internet vereceğiz. Yeni okullarla sabahçı öğlenci uygulamasına son vereceğiz. Çocuklar üzerinde sınav baskını kaldırmak amacıyla sınavların yılda birkaç kez yapılmasını sağlayacağız. İnsanı meziyetlerine geliştirmesi için her öğrenciye ücretsiz müze kartı vereceğiz. Ortaöğrenimden mezun olan herkes bir lisanslı sporcu olacak şekilde yetişecek, bir müzik aletini kullanacak şekilde yetişecek. Üniversitelerde her öğrenci için barınma imkanı sağlayacağız. Yarı zamanlı çalışmak isteyen öğrencilere iş imkanı sağlayacağız. Gençlere pasaportlar harçsız ve ücretsiz verilecek. THY biletleri de yurt dışı ve yurt için indirimli olacak. 2 yıl süreyle genel sağlık sigortası giderlerini de ödüyoruz. İş kuran gençlere 50 bin Türk lirası vereceğiz. 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz. İş kurandan 3 yıl gelir vergisi almayacağız. İlk kez ev almak için para biriktiren gençlere yüzde 15 destek olacağız.

Asgari ücreti 1300 TL'ye çıkaracağız. Taşeron işçiliği düzenleyeceğiz. TOKİ asgari ücretliler için uygun şartlarda ev yapacak. Çiftçiler için yem ve gübrede KDV olmayacak. Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. Ürünü depolarda saklamak isteyenlere destek vereceğiz. Polisler için 2200 olan ek göstergeyi artıracağız. Esnaflara 30 bin liralık krediyi faizsiz olarak vereceğiz. Temmuz ayından itibaren emeklilere tekrar yıllık 1200 TL zam yapıyoruz. Emekli esnafın maaşındaki prim kesintilerini kaldırıyoruz. "

Cumhuriyet Bayramı müjdelerini de açıklayacağını anlatan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerin burs miktarını 400 liraya çıkarıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Maaşlarında 240 lira ile 580 lira artırmış olacağız. Askeri öğrencilerimizin 400 liraya kadar harçlıklarını çıkarıyoruz. Astsubay emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz. Uzman erbaşların ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. Gençlerin okulu bitirip iş sahibi olmadan oluşmuş genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz. 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımız kimin yanında yaşıyorsa maaşını alabilecek. Maaşlarında hiçbir kesinti olmayacak. Onlara hürmet bizim vazifemiz. Muhtarlarımızın 950 TL olan maaşları 1300 TL olacak. Öğretmen adayları, şubat ayında 30 bin atama yapacağız. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle, yaptığımızla değerlendirmeler sonucu cumhuriyet bayramı müjde paketini açıkladım. Geceli gündüzlü çalışarak sizin yüzünüzü güldüreceğiz."

Malatya'ya yapacakları hizmetleri anlatan Ahmet Davutoğlu, "Bizim sözümüz senettir. Kaydedin. Malatya'yı Sivas'a Ankara'ya hızlı trenle bağlayacağız. Hızlı tren Malatya'ya uğramadan olur mu? Elazığ'a bağlayacağız. Malatya'ya ikinci bir üniversite daha yapacağız inşallah. Yüzde 75 tamamlanan stadyum yeni sezona yetişecek. Bölgeye hizmet verecek onkoloji hastanesini Malatya'ya yapıyoruz. En güzel sağlık tesisleri Malatya'da olacak. Kuzey çevre yolunu tamamlayacağız. Kömürhan köprüsü projesini hızla bitireceğiz. Bu müjdelerin hayata geçmesi için 1 Kasım'da sandıkları doldurmak lazım" dedi. - Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title