Haberler

Datça Hükümet Konağının Taşınması İçin Yeni Başvuru Yapılacak

Datça Hükümet Konağı'nın yeni bir yere taşınıp taşınmayacağının belirlenmesi için düzenlenen toplantı tartışmalarına sahne oldu.

Datça Hükümet Konağı'nın yeni bir yere taşınıp taşınmayacağının belirlenmesi için düzenlenen toplantı tartışmalarına sahne oldu.

Depreme dayanaksız raporlarına rağmen bir türlü boşaltılamayan Datça Hükümet Konağı'nın akıbeti hakkında Datça Kaymakamlık makamında Kaymakam Hamdi Üncü'nün başkanlığında yapılan "Datça Hükümet Konağı Yıkılsın mı Yoksa Taşınsın mı" konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Datça Kaymakamı Hamdi Üncü'nün yanı sıra Belediye Başkanı Şener Tokcan, Mimarlar Odası Temsilcisi Tülay Özberk, İnşaat Odaları Birliği Temsilcisi Levent Özberk, Ticaret Odası Başkanı Selma Ünal, Datça Mal Müdürü İmran Öğütveren ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışını yapan Kaymakam Hamdi Üncü, "Datça Hükümet Konağı depreme dayanıklı değil. Binada yer yer çökmeler mevcut. 6 şiddetinde bir depremde yıkılması söz konusu. Hükümet konağı yapımı için 2013 yılı yatırım programına alınması için yeniden müracaatta bulunacağız. Buranın yeniden değerlendirilmesi için çalışmaların yapılması gerekiyor" dedi.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da, "Bizim belediye olarak plan yapma yetkimiz yok. Yarın ne yapabiliriz diye plan yapamıyoruz. Hükümet belediyelerin plan yapma yetkisini elinden aldı. Ancak hükümet konağının durumu da ortada. Biz belediye olarak alınacak her karara saygılıyız. Biz belediye olarak hükümet konağı yapılması için üç alan tespit ettik. Uygun görülürse buralarda hükümet konağının yapılması için her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Daha sonra söz alan mimarlar odası ve inşaat mühendisleri odası temsilcileri ise, "Hükümet konağının derhal boşaltılarak yıkılması ve başka bir alana taşınması taraftarıyız. Burası park alanı olarak değerlendirilmelidir" dediler.

Ticaret Odası Başkanı Selma Ünal, görüşlere karşı çıkarak; "Hükümet konağının başka bir yere taşınmasına karşıyız. Çünkü sezonun kısa olduğunu hükümet konağının burada olması sayesinde buraya işi için gelenler sayesinde ekonomik çark dönüyor. Eğer buradan giderse köylerden iş için gelenler buradan alış veriş yapmadan geri döneceklerdir. Bu da burada iş yapan esnafın zor durumda kalması demektir" dedi.

Kalsın mı gitsin mi tartışmalarının yapıldığı toplantıda eğilim hükümet konağının aynı yerinde yıkılarak daha kullanışlı olarak yeniden yapılması yönünde oluştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şener Tokcan Hamdi Üncü Selma Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title