Haberler

Darp Edilen Sağlık Personeli İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Diyarbakır Tabip Odası, hasta yakınları tarafından darp edilen sağlık personelleri için basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Tabip Odası, hasta yakınları tarafından darp edilen sağlık personelleri için basın açıklaması yaptı.

Hasta yakınları tarafından darp edilen sağlık personelleri için toplanan Diyarbakır Tabip Odası üyeleri bu tür olayları kınadıklarını açıkladı. Diyarbakır Tabip Odası adına basın açıklamasını yapan pratisyen hekim Cengiz Günay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çok yönlü olduğunu belirterek sağlık personellerini, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren bir sağlık sisteminin olduğunu belirtti. Günay, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin'nde yoğun bakım hemşiresi olan Rabia Önal'ın ve 26 Nisan akşamı özel bir hastanenin acil servisinde görevli olan Doktor Ahmet Güneş'in 2 hasta yakını tarafından darp edilmesi sonucu çalışamaz duruma gelindiğini söyledi. Günay, "Sağlıkta dönüşümün doğurduğu tüm bu sorunlar karşısında sağlıkta şiddetin önlenmesi için pek çok eylem ve etkinlik yapıldı. TBMM'de sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını araştırmak için komisyon kuruldu. Komisyon toplantılarına katıldık, şiddete ilişkin görüşlerimizi ifade eden raporlar verdik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak bir yasal düzenleme gerekiyor. Sağlık çalışanlarına dayak atanlar yine ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşıyor, ertesi gün dayak attıkları sağlıkçıyı tehdit etmeye devam ediyor. Şiddeti önleyecek gerçek bir yasal düzenleme yapılmadan bu konuda bir ilerleme olmayacağı çok açık, bunu yöneticilerden ivedilikle bekliyoruz. Göstermelik yasal düzenlemeler değil, samimiyet bekliyoruz" dedi.

Halka daha iyi sağlık hizmetini sunabilmek için çağrıda bulunan Günay, hükümeti, şiddeti doğuran emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, iş kolundaki sağlık emek ve meslek örgütlerini birlikte çözüm üretmeye davet etti. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Cengiz Günay Rabia Önal Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title