Haberler

Firari İstihbaratçılar, Darbe Gecesi İstihbarat Dairesi'ni Ele Geçirmek İstemiş

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişiminde uzun zamandır aranan firari eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Ayhan Falakalı'nın İstihbarat Dairesi'ne girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Darbe girişimi gecesi, İstihbarat Daire Başkanlığı'nda aksiyon filmlerini aratmayan olaylar yaşandı. Firari eski İstihbarat Daire başkan yardımcıları Recep Güven ve Ayhan Falakalı, bilişim alanında uzman olan bir grup mühendisle birlikte 15 Temmuz gecesi İstihbarat Dairesi'ne girmeye çalıştı. Grubun yanında MİT kimliği gösteren 2 kişi daha vardı. Darbe karşıtı polisler direnince grup binaya giremedi ve kayıplara karıştı. Müfettişler soruşturma başlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nü nokta atışıyla (helikopterden yaylım ateş, F-16 ile bombalama, tanktan ateş açma) hedef alan darbeciler, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi'ni FETÖ'cü istihbarat polislerinin desteğiyle ele geçirmeye çalıştı. Uzun zamandır haklarında arama kararı bulunan firari eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Ayhan Falakalı'nın, bir grup bilişim mühendisiyle birlikte İstihbarat Dairesi'ne girmeye çalıştığı belirlendi. Darbe karşıtı istihbarat polisleri, buna karşı koyunca Güven, Falakalı ile yanlarındaki mühendisler içeriye giremedi. Güven ve Falakalı ile birlikte MİT kimliği gösteren 2 kişinin de İstihbarat Daire Başkanlığı'na girmeye çalıştığı da ortaya çıktı.

KAYIPLARA KARIŞTILAR

Darbe girişimi başarısız olunca Güven, Falakalı, yanlarında MİT kimliklerini gösteren 2 kişi ve bilişim mühendisleri kayıplara karıştı. Firarilerle ilgili Türkiye genelinde geniş çaplı arama başlatılırken, tüm güvenlik birimleri de uyarıldı. MİT kimliği gösteren 2 kişinin, MİT'te görevli olup olmadıkları da araştırılıyor. FETÖ mensuplarının, İstihbarat Daire Başkanlığı'nı darbe girişiminin hemen başında ele geçirerek, darbeci askerlere istihbarat ve bilgi sızdırmak istedikleri öne sürülüyor. Haklarında yakalama kararı bulunan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe ile eski terörden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, darbe girişimi gecesi İstihbarat Daire'ye girmeye çalışırken yakalanmış ve tutuklanmıştı.

15 JANDARMA SUBAYI İDDİASI

Bu arada 15 Jandarma İstihbarat subayının, istihbarat paylaşımı, iç istihbarat eğitimi kapsamında EGM İstihbarat Dairesi'nde göreve başladıkları ve 15 Temmuz gecesi darbecilerle birlikte hareket ettikleri öne sürüldü. Bu15 jandarma tutuklandı ve ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri Hürriyet'e yaptıkları açıklamada "Zaman zaman emniyet istihbarat ile jandarma istihbarat işbirliği yapar. Ama 15 jandarma istihbaratçısının darbeden önce 4 ay boyunca emniyette çalıştığı doğru değil" dedi.

YÜZBAŞINDAKİ GİRİŞ KARTI

Darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanlığı önünde yakalanarak tutuklanan yüzbaşı Yavuz Keçeci'nin aracında ise İstihbarat Daire Başkanlığı'nın giriş kartları ele geçirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, sadece İstihbarat Dairesi'nde kritik görevlerde bulunan kişilere verilen giriş kartlarının darbeci bir yüzbaşının aracında çıkmasını araştırıyor. Savcılık, İstihbarat Dairesi'nde bu konuda yazı yazarak bilgi istedi.

ZAFİYET SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişiminin ardından, "Emniyet İstihbarat'tan bilgi alınamadı. Jandarma İstihbarat'ın başını değiştirmiştik ama içini değiştirememiştik. Oradan hiçbir istihbarat alınamadı" diyerek istihbarat zafiyetine dikkat çekmişti. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, hem Emniyet hem de Jandarma istihbaratta soruşturma yürütüyor.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Recep Güven Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title