Haberler

Çumra'da İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Zaferi Kutlandı

Konya’nın Çumra ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Konya'nın Çumra ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü sebebiyle düzenlenen program, Hükümet Konağı önünde çelenk sunumuyla başladı. Programa, Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar, Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıçarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Kandemir, İlçe Emniyet Müdürü A. Mithat Özcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Kıvrak katıldı. Şehitlik ziyareti ile devam eden program, Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Çumra Altınpark Sergi Salonu'nda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Zaferi ile ilgili '4 Boyutlu Canlandırma' sergisinin açılışıyla devam etti. Sergi Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıçarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Kandemir, İlçe Emniyet Müdürü A. Mithat Özcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Kıvrak tarafından açıldı.

Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar, "Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılını ve şehitlerimizi anmak için Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu bu güzel canlandırma etkinliği için tüm Çumralılar adına Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim. Şehitlerimizin ruhlarını şükran ve minnetle anmamıza vesile olan Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Sergiyi ziyaret edenlere ise günün anısına uygun Çanakkale Savaşı asker tayini olan üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildi. Etkinlikte, Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesi 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü sebebiyle düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda derece giren öğrenciler tarafından İstiklal Marşı okunudu. Burada Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Adem Doğan ile İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar'ın konuşmalarının ardından program Çanakkale zaferi sırasında gösterilen çabanın anlatıldığı bir tiyatro gösterisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilen dua şiiri ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Uğur Kalkar Konya Çumra Yerel Haberler

title