Haberler

"Cumhuriyet'in Diva"sı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Pazar günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Müzeyyen Senar'a, veda edildi. Sanatçı dostları Senar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Türk Müziğinin Divası Müzeyyen Senar son yolculuğuna uğurlandı. 97 yaşında hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Senar için Bebek Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Türkiye'nin kalbine ismini altın harflerle kazıyan Senar'a son veda edildi ve ebediyete gönderildi. Bu acı günde Senar'ı sanatçı dostlarıda yalnız bırakmadı.

Sezan Aksu, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Tarkan gibi isimler Senar'a veda eden isimler arasındaydı.

TSK'DAN ÖZEL GÖREVLENDİRME

Mustafa Kemal Atatürk'ün de en sevdiği sanatçılar arasında yer alan Senar için Genelkurmay Başkanlığı özel bir görevlendirme yaptı. Genelkurmay Başkanlığının İstanbul Merkez Komutanlığı'na verdiği emir üzerine Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Komutanlıklarını temsilen bu sınıflarda görevli 4 subay, Bebek Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Cenazeye ayrıca TSK adına çelenk gönderildi.

İlgili Haberler

DEV PANKART

Beşiktaş Belediyesi Bebek Meydanı'na sanatçının fotoğrafının yer aldığı ve "Güle Güle Cumhuriyetin Divası" yazan dev bir pankart astı. TSK'ya ait bir çelenk de camideydi. Cenaze organizasyonunu Beşiktaş Belediyesi yaptı. Senar'ın cenazesi zabıtaların omuzunda camiye, yine zabıtalarca camiden cenaze arabasına taşındı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN SON GÖREV

Cenazeye çok sayıda ünlü isim katıldı. Tarkan ve Sezen Aksu basın mensuplarının ilgisinden uzak kalmak için Bebek Kahve'de bir süre oturdu. Tarkan ve Aksu cenazeyi uzaktan takip etti. Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Sibel Can, Göksel Arsoy, Erol Evgin, Erol Büyükburç, Leman Sam, Şevval Sam, Müjdat Gezen, Mustafa Keser ve Mustafa Sağyaşar cenaze törenine katılan ünlü isimlerden bazılarıydı.

SEZEN AKSU'DAN ÖZEL ÇİÇEK

Basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle kameralardan uzak bir köşede cenaze törenini takip eden Sezen Aksu, Müzeyyen Senar için özel bir çiçek yaptırdı. Sarı güllerden oluşan ve "Kızın Sezen" yazılı çiçek camiye erken saatlerdi getirildi. Aksu, Senar'ın oğlu kızına başsağlığı diledikten sonra camiden ayrıldı. Aksu DHA kamerasına "Başımız Sağolsun" demekle yetindi.

BÜLENT ERSOY TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Ünlü Sanatçı Bülent Ersoy, Senar'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ersoy cenaze boyunca tabutun başından ayrılmadı. Cenaze camiden çıkarılırken de Ersoy tabuta ilk omuz verenler arasındaydı. Ersoy, üzgün olduğu için konuşamadı. Ancak cenaze boyunca bol bol dua etti. Senar'ın torunu Esra Senar tabutun başına çok sevdiği tacını koyarak 'hep takardı, onunla yolcu edelim' dedi.

"ANNEM ÖLMEDİ..."

Cenaze töreninde hazır bulunan Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl, taziyeleri kabul etti. Feraye Işıl "Annem çok güzel anılar bıraktı. Benim için ölmedi, onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük kaybı" dedi.

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Çelik, "Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır. Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

BÜYÜK DOSTA SON ÖPÜCÜK

Törene katılan Muazzez Abacı, Senar'ın tabutunun başında duran fotoğrafı öptü. Gözyaşlarına hakim olamayan Abacı, güçlükle ayakta durdu.

İPEKÇİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Müzeyyen Senar'ın cenazesine katılan Cemil İpekçi tabutun başında dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

TARKAN YALNIZ BIRAKMADI

Ünlü şarkıcı Tarkan da Müzeyyen Senar'ı son yolculuğuna uğurlayan isimler arasındaydı. Yıllar önce Müzeyyen Senar ve Tarkan birlikte "Benzemez Kimse Sana"yı seslendirmişti.

"SAYGIYLA ANALIM"

Tarkan da "Müzeyyen Senar gibisi bir daha gelmeyecek bu ülkeye. Büyük bir sanatçıyı kaybettik. Ben bir de Müzeyyen Ablamı kaybettim. Çok severdim kendisini. Çok da ziyaret ettim onu. Hastaydı, aslında biraz da acılarından kurtuldu. Nur içinde yatsın. Onu çok özleyeceğiz. Her zaman onu sevgiyle saygıyla analım" diye konuştu.

"80 YILDIR TAKLİT EDİYORLAR"

Senar için en çarpıcı değerlendirme Göksel Arsoy'dan geldi. Ersoy, "Onun tarzında okuyabilmek için bütün sanatkarlar 70-80 yıldır onu taklit ediyorlar ama hiç kimse onun gibi söyleyemez" diye konuştu. Sibel Can, üzgün olduğu için konuşamayacağını söyledi.

Diva'ya yapılan son vedadan kareler:




Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Müzeyyen Senar Bülent Ersoy Sezen Aksu Tarkan Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (65)

MÜSLÜMAN KARDEŞLER:

ASLINDA BÖYLE KEMALISTLERE CENAZE NAMAZI KILMAK CAIZ DEGIL - GERCI NAMAZINI KILDIRAN DA KILANLAR DA ISLAMDAN UZAK KISILER-BIR NEVI ADET YERININ BULSUN DIYE YAPILAN CENAZE TÖRENI

17
19
yanıtYanıtla
yuh olsun AKP yemobilWeb@haberler.com:

Bu denli vefasizluk görmedim AKP ye yaziklar olsun..basina gore devletten üst kadrodan kimse gitmemiş..senin sanatcin kotu benimki iyi demek çok ayip..bu ayrimcilik değilde nedir..AKP aciklama getirsin..bu sanatci Atatürkün elini öptü diyemi gidilmedi cenazeye Vatandaş olarak aciklama istiyorum..

15
16
yanıtYanıtla
müzik,nicin,haramdIR,,,,?:

Toplumumuzun, , en fazla ahlakini bozanlar, müzisyenler ve artistlerdir, , bunlarin günahlari, , insanlarin ayip sayilan yerlerini, , bir ömür boyunca, öve öve bitirememeleridir, , halbuki övülecek sadece, , yüce ALLAHTIR, , Allahtan baska , hic bir varlik övülemez, , bu yasaktir, haramdir, ve küfürdür, , hatta peygamberimizi bile, ALLAHTAN daha fazla, sevemeyiz, , burada günah olan, , kadinlari ve erkekleri, , asiri derecede sevmektir, , herkez bunu anlamak, mecburiyetindedir, , böyle bir sevgi, , yasak edilmistir. .

16
13
yanıtYanıtla
fatih gürbüzmobilWeb@haberler.com:

Ulan tabutun üstündeki o harflere yazık be bunları kiliseye götürün

11
16
yanıtYanıtla
KAAN:

ATATÜRKÜMÜZÜN GÖZ BEBEĞİ CUMHURİYETİN MEDENİ SİMGESİ MEKANIN CENNET OLSUN

15
10
yanıtYanıtla
asdadads:

cenazenin başında gülerek poz vermek nedir ya? bu şekilde saygı gösterilecekse hiç göstermesinler.

24
0
yanıtYanıtla
RAHİP:

NE RAKI İÇERDİ AMA. PEH

9
14
yanıtYanıtla
ŞakamobilWeb@haberler.com:

Cenazede Tabutun başında sırıtarak poz nasıl vermişler aman Rabbim Ölüü var içinde ölüüü Azıcık saygı bee

19
3
yanıtYanıtla
HANIM ELI:

ISLAM KIN VE NEFRETI OTEKILESTIRMEYI KORKUYU MUJDELEYEN ZORLUKLAR DINI DEGILDIR AKSINE SON GELEN EN KOLAYI EN GUZELI ENSAGLIKLIYI GOSTERMEYE CALISAN BIR DINDIR KENDI ICINDE SIZIN DININIZ SIZE BIZIMKISI BIZE DIYEMESAJ VEREN HOSGORUYU ANLAYISI ISTEYEN BIR DIN DEGILMIDIR. ALLAH RAHMET EYLESIN ULU ONDER ATATURK OLMASAYDI BUGUN BU EZAN SESLERINI DUYACAKMIYDIK LTF ARTIK KARDES OLDUGUMUZU INSAN OLDUGUMUZU UNUTMAYALAIM HAYIRLI GUNLER DILERIM

15
7
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

raki bardagini cevirir artik

3
19
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title