Haberler

Cumhuriyet Davası'nda Ahmet Şık: Kimse Benden Terörist Çıkarma Faaliyeti İçine Girmesin

GAZETECİLER Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklara söz verildi.

GAZETECİLER Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Musa Kart'ın da sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan 20 sanıklı davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıklara söz verildi. Söz alan Tutuklu sanık Ahmet Şık, Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz imzasıyla mahkeme dosyasına bir evrak eklendiğini, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldürülmesine ilişkin attığı twetlerle terör örgütü FETÖ'yü masumlaştırdığının iddia edildiğini belirterek, tepki gösterdi. Şık, "Ben hakim ya da savcı olsaydım Hasan Yılmaz'dan meslektaşım diye bahsetmekten utanırdım" dedi. Şık, "Suikastçi Mert Altıntaş FETÖ'cü olabilir, El Nusracı olabilir ya da olmayabilir ama önemli olan polis olmasıdır. Bir cihatçı polis olabiliyor. Bunu sormayayım istiyorlar, 15 Temmuz gerçeğini konuşmayalım istiyorlar. Ben bir gazeteci olarak bir konuyla ilgili şüphelerimi, kanaatimi dile getiriyorum. Bunları dile getirmek ifade özgürlüğüdür. Kimse benden terörist çıkarma faaliyeti içine girmesin" diye konuştu.

"BÖYLE BİR SUÇLAMA YAPILACAKSA BANA YÖNELTMENİZ GEREKİR"

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerle yaptığı telefon görüşmesine de değinen Sanık Şık, söz konusu yaptığı görüşme nedeniyle bütün arkadaşlarının "DHKP/C Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" ile suçlandığını belirterek, "Abes bir suçlama, diğer arkadaşlarım için böyle bir suçlama olmaz. Böyle bir suçlama yapılacaksa bunu bana yöneltmeniz gerekir" ifadelerini kullandı.

"15 DAKİKA TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

Ahmet Şık, "Söz konusu kişileri (Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristler) ben tanımam. O gün sosyal medyadan olayı öğrenince adliyeye gittim, bütün gün adliyedeydim. Tatsızlık olmayacağı düşüncesiyle gazeteye döndüm. 15 dakika telefon ile görüştüm" dedi ve röportajın gazetede yayınlandığını belirtti. Duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyeti tahliye taleplerine ilişkin kararını açıklayacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadri Gürsel Can Dündar Musa Kart Ahmet Şık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title