Haberler

Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından "Şehit Mehmet Kiraz Futbol Turnuvası" Düzenlendi

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına futbol turnuvası düzenledi. Düzenlenen turnuvanın ödül töreninde yapılan gösteri maçında eski futbolcu Ergün Penbe de oynadı.

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda kendisini rehin alan teröristler tarafından vurularak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümünün yıldönümü vesilesiyle Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adında bir futbol turnuvası düzenledi.

PROTOKOL FİNAL MAÇINI İZLEDİ

Karaman Sosyal Tesislerinde gerçekleşen turnuvada adliyede görevli personeller kıyasıya yarıştı. Turnuva da birinci olan takım için ödül töreni düzenlendi. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, eski futbolcu Ergün Penbe, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Haydar Memiş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ekrem Türkoğlu, İstanbul Anadolu Adli Yargı Adalet Komisyonu üyesi İbrahim Temir, Hakimler, Savcılar, Sakarya il Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve davetliler katıldı.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Turnuva final töreni Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan şehit edilen savcıları anarak sözlerine başladı. Ercan, "Bugün burada, 31 mart 2015 tarihinde uğradığı hain saldırı sonucu görevi başında şehit edilen değerli meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz ile birlikte, 24 Mayıs 1978 tarihinde şehit edilen Cumhuriyet savcısı Doğan Öz'ü, 25 Aralık 1979 tarihinde Tunceli'de şehit edilen Cumhuriyet savcısı Mustafa Gül'ü, 29 Nisan 1991 tarihinde Bingöl Solhan'da şehit edilen Cumhuriyet savcisi Mehmet Türkseven'i, 06 Şubat 1992 tarihinde uğradığı silahlı saldiri sonucu koruması ve makam şoförü ile birlikte şehit edilen dönemin İstanbul DGM Başsavcisi Yaşar Günaydin'i, 21 Mayis 1992 tarihinde adliye lojmanında şehit edilen Kulp Hakimi Özkan Şahin ile Cumhuriyet savcısı Yılmaz Acar'i, 21 Nisan 1993 tarihinde sabah makam aracıyla adliyeye gittiği sırada yolda uğradığı saldırı sonucu şehit edilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ethem Ekin'i, 5 Şubat 2012 tarihinde alışveriş yaptığı sırada alçakça şehit edilen Doğubeyazit Cumhuriyet savcısı Hakan Kılıç'i, 19 Eylül 2015 tarihinde adliye lojmanına girdiği sırada kendisine pusu kuran hain tarafından şehit edilen Ovacik Cumhuriyet başsavcısı Murat Uzun'u, ve bu vatan uğrana toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi huzurlarınızda bir kez daha saygı ile anarak, kendilerine allah'dan rahmet diliyorum. Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz'in adini taşıyan bu organizasyon vesilesiyle bir araya gelmekten ötürü duyduğum mutluluğu sizlere ifade etmek istiyorum. Şehitlerimiz anısına tertip etmiş olduğumuz bu turnuvanın, merkez ve ilçelerimizde görevli Cumhuriyet savcıları ve hakimler ile adliyelerimizde ve bağlı kurumlarımızda çalışan personelimiz arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı kuvvetlendirdiğine, aramızdaki birlik ve beraberliği artırdığına inanıyorum. Turnuvada mücadele eden tüm takımlara da turnuvamızın adına ve anlamına uygun şekilde karşılıklı saygı ve centilmenlik çerçevesinde mücadele ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz final programına iştirak eden herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi.

GÖSTERİ MAÇI İZLEYENLERE HEYECANLI DAKİKALAR YAŞATTI

Konuşmaların ardından turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara ödülleri verildi. Ödül töreni sonrasında yapılan bir gösteri maçı tertip edildi. Maçta eski futbolcu Ergün Penbe'de forma giyerek ter döktü. İzleyenlere renkli anlar yaşatan gösteri maçında Ergün Penbe emeği geçen herkese teşekkür ederek, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet diledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Selim Kiraz Ergün Penbe Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title