Haberler

Cumhurbaşkanlığı: O Yardımların Örtülü Ödenekle İlgisi Yok

Mhp Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın bazı vatandaşlara PTT tarafından Cumhurbaşkanlığı Ödemesi adı altında ödemeler yapıldığını iddia etmeleri üzerine Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada ödemelerin örtülü ödenekle ilgisinin olmadığı belirtildi. Cüzi miktarlarda, 600 kadar vatandaşa yapılan yardıma farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, sınırlı sayıda vatandaşa yapıldığı belirtilen yardımların bazı muhalefet milletvekilleri ve medya tarafından çarpıtıldığı savunuldu. Açıklamada, "Örtülü ödenekle hiçbir alakası bulunmayan söz konusu yardımlar, 2008'den bu yana Cumhurbaşkanlığı bütçesinde 'Eğitim, Sağlık, Yiyecek ve Hane Halkına Yapılan Diğer Transferler' başlığıyla yer almakta olan harcama kaleminden yapılmaktadır. 2015 yılı itibarıyla valiliklerden gelen bilgiler doğrultusunda toplam 600 vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır.

Yaşlı, engelli, dul, yetim ve şehit yakınlarından oluşan ihtiyaç sahiplerine yapılmış olan cüzi miktardaki bu nakdi yardımlara farklı anlamlar yüklenmeye kalkışılması, akıl ve izanla bağdaşmadığı gibi muhtaç vatandaşlarımızı incitmekte, toplumsal dayanışma duygusunu da zedelemektedir" denildi.

MHP VE CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ NE DEMİŞTİ?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de birçok kişiye Cumhurbaşkanlığı ödemesi adı altında PTT şubelerinden 5-7 bin lira ödendiğini belirterek tepki göstermişti. Arık, "AKP ve AKP'yi himayesinde tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sandıktan korkmaya başladı. Bu nedenle hem AKP hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan pervasızca hareket ediyor. Kentimizde PTT şubelerinde 'Cumhurbaşkanlığı ödemesi' adı altında bazı kişilere 5 ila 7 bin lira arasında ödeme yapıldığını öğrendik. Bu kişilere neden ve neyin karşılığında ödeme yapılıyor? Örtülü ödenek kullanması bile tartışmalı olan Cumhurbaşkanlığından seçimlere günler kala böyle bir ödeme yapılması aklımıza, rüşvetle oy almayı huy haline getiren AKP'nin yeni bir seçim rüşveti mi sorusunu getiriyor? Türkiye AKP'nin bu ülkenin kaynaklarını buzdolabı, çamaşır makinesi, kömür, makarna şeklinde rüşvet olarak dağıttığını yakında biliyor. Bunlar yetmedi şimdi de Cumhurbaşkanın kullanma hakkı dahi olmadığı örtülü ödenekten ne olduğu bilinmeyen ödemeler yapılması beraberinde kötü kokuların yayılmasına neden oluyor" demişti. MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz ise, "Seçim rüşvetleri konusunda alanında uzmanlaşan AKP zihniyeti şimdi de Cumhurbaşkanlığı ödemesi altında PTT aracılığıyla 5 ila 7 bin lira arasında ödemeler yapmaya başlamış. Şu an Kayseri'de 2 kişi bu paraları almış. Bu konuda sabıkası olan zihniyete sormak istiyoruz; Bu paraları kimin cebinden kime ve ne için veriyorsunuz?" diye sormuştu.

Sarayın da siyasete yön vermek için devletin kaynaklarını seçime sayılı gün kala fütursuzca harcadığını iddia eden Korkmaz, "Devletin kaynaklarını yani yetimin hakkını seçim çalışmaları için acımadan harcayan, koltukları için her şeyi göze alan, ülkeyi ateşe atan, teröre bulaştıran AKP zihniyeti, seçim öncesi yine enteresan işlere imza atmaya devam ediyor. Şimdi de PTT aracılığıyla bazı kişilere 5 ila 7 bin TL arasında tek seferde paralar verilmeye başlanmış. Bu konuda PTT'de Cumhurbaşkanlığı ödemesi adı altında menü açılmış. Hak sahiplerine verilmek üzere başlığı ile bu paralar ödenmeye başlamış. Bu paralar kime ve ne için veriliyor? Cumhurbaşkanı ve AKP yönetimini korku mu sardı? Çünkü bu konuda AKP zihniyetinin sabıkası kabarık. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğini gelişi güzel, keyfi bir şekilde harcayan zatlar, acaba şimdi de seçim rüşveti için mi harekete geçti? Bu paralar kime ve ne için ödeniyor? Ödemenin toplam maliyeti nedir? Kimin parasını, kime veriyorsunuz? Neden daha önce değil de seçime az bir süre kala bu para ödeniyor?" şeklinde konuşmuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Süleyman Korkmaz Çetin Arık Kayseri Politika Güncel Haberler

title