Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı: (2)

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzuru kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hep olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzuru kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hep olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde inşa edilen yeni Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, Büyük Marmara Otoyolu ağının önemli bir bağlantı noktası olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşasının da hızla ilerlediğini anlattı.

Türkiye'nin kalkınmasını ve güçlenmesini istemeyenlerin birçok yatırımda olduğu gibi gözünü buraya da dikmiş olabileceğini belirten Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın gövde betonun da bitmek üzere olduğunu ifade ederek, "Orasıyla ilgili bir niyetleri varsa haberleri olsun." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her alanda inşası süren yüzlerce, binlerce proje olduğuna göre işleri epeyce zor demektir. Tabii biz işi şakaya vuruyoruz ama maalesef karşımızda işte böylesine hastalıklı bir zihniyet var. Türkiye'nin Cumhuriyet dönemindeki geri kalmışlığının en önemli sebebi ülkenin uzunca bir dönem işte bu zihniyetin eline kalmış olmasıdır. Hamdolsun artık o günleri geride bıraktık. Şimdi gözünü uzaya diken, yüksek teknolojiye diken, yapay zekaya diken, geleceği kucaklamaya diken bir Türkiye var. Salgın döneminde sağlıkta tüm ülkeler hastane kapılarını vatandaşlarına kapatırken biz gayet rahat bir şekilde herkese kesintisiz hizmet sunabildiysek kurduğumuz güçlü altyapı ve sistem sayesindedir. Yine salgın döneminde okullar kapalıyken bile eğitim öğretim devam edebilmişse kurduğumuz güçlü teknolojik altyapı sayesindedir. Ticaretimiz salgın tedbirlerine rağmen sınırlı bazı alanlar dışında işleyişini sürdürdü ve hatta yeni açılımlara yöneldiyse kurduğumuz güçlü altyapı sayesindedir. Bu örnekleri savunma sanayimizinden ihracatımıza kadar her alana teşmil etmek mümkündür. Milletimiz kendisine güven telkin etmediği gibi kazanımlarına gözünü dikenlere bugüne kadar fırsat vermemiştir. İnşallah bundan sonra da fırsat vermeyecektir. Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzuru kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hep olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının önünde durabilecek bir güç tanımıyoruz."

"Bu duygularla bir kez daha açılışını yaptığımız Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü'nün ülkemize ve coğrafyamıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum." diyen Erdoğan, açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve yüklenici firma temsilcilerine teşekkür etti.

Açılışta kullanılan makas ve kurdele parçalarının günün hatırası olarak katılımcılarda kalmasını isteyen Erdoğan, tören sonunda, "Gerçekten köprü gayet güzel bir görüntüye sahip. Yanından trenlerimiz geçiyor, altından Keban Barajı ve hakikaten muhteşem bir köprüye Malatyamız sahip oldu. Biz Malatya'yı seviyoruz, Malatya da bizi seviyor. Sağ olun var olun." dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Malatya Türkiye Haberler

title